Börtönben ülve csalt ki százezreket

0
1643

A börtönbüntetését töltő férfi egyetlen mobiltelefon segítségével 355 ezer forintot szerzett meg hiszékeny kaposvári emberektől.

A többszörös visszaeső vádlott 2015-ben egy Budapest környéki büntetés-végrehajtási intézetben töltötte korábbi csalás miatt kiszabott büntetését. A börtönben engedély nélkül magánál tartott telefon SIM kártyáját kívánta pénzzel feltölteni azért, hogy hozzátartozóival a kapcsolatot tarthassa, illetve mobiltelefonos szerencsejáték fogadásokat köthessen.

A vádlott magát egy mobilszolgáltató munkatársának adta ki, és több ismeretlen magánszemélyt hívott fel, részükre nyereményt ígérve.

A lényeg, hogy a „nyerteseknek” ATM automatákon keresztül kellett feltölteni a börtönben ülő férfi egyenlegét.

A vádlott ezzel a módszerrel 3 kaposvári személyt tévesztett meg, és tőlük 2015 novembere és 2016 márciusa között összesen 355 ezer forintot csalt ki. A vádlott ellen egyébként a Kecskeméti Járásbíróságon hasonló jellegű bűncselekmények elvkövetése miatt eljárás van folyamatban.

Az ügyészség a vádlottal szemben fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés büntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .