A nő, aki egyszer még nagyon fogja szégyellni magát

3
27263

Lesz még idő, amikor majd nem az lesz, ami most van, hanem, valami egészen más. És akkor ez a nő, aki már a képen sem látszik felhőtlenül boldognak, előáll a történetével.

Elmondja, hogy fiatal volt, kellett a pénz.

Nem tehetett mást, parancsra tette. Megmondták neki, hogy mit mondjon.

Ha nem ő mondja, mondja helyette más. És mi még mindig jobban jártunk, hogy ő mondta, mert mások még nála is rosszabbul mondták volna.

Értsük meg a helyzetét, mondja majd ez a nő, aki egyszer még nagyon fogja szégyellni magát. Kiadásai vannak, költségei. És a megélhetés is egyre drágább. Menjünk csak ki a piacra, nézzük meg, hogy mennyibe kerül egy tojás.

Számtalan magyarázata lesz, mentsége egy se.

Nem lesz egyedül a történetével ez a nő, aki, ha majd egyszer nem az lesz, ami most van, nagyon fogja szégyellni magát. Sorra jönnek majd elő a megvezetettek, akik igyekeznek elhitetni magukkal, hogy jó ügyet szolgálnak. És persze azok is, akik sajnálják a történteket, és megpróbálják jóvátenni

És akkor mi, akiknek nincs okunk arra, hogy szégyelljük magunkat, legföljebb magunk előtt, amiért nem voltunk elég hangosak és érthetők, és nem mondtuk el elégszer, amit állandóan mondanunk kellett volna, nem mondunk majd semmit. Mert mit is mondhatnánk, egy olyan korról, amikor cserben hagytak bennünket a szavak.

3 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Szégyellni magukat ezek? Ugyan má! Talán majd egy kettő közülük. A többségük?… beállnak majd nyalni a másik oldalra, jobb esetben eltűnnek a naaagy katyvaszban. Esetleg olyan is lesz majd köztük mint egyik igencsak elvtelen gerinctelen emberszerű képződmény az a pozsgay imre ( szándékosan kisbetű ) és előadják majd mint “nagy előd”… Ők bizony azért álltak oda, merthogy belülről bomlasztották a rendszert. Szégyent ezek? Ugyan!

  2. Már miért kéne magukat szégyellni?
    Azért, mert ott a balliberális oldalon a megmondóemberek és hűbéres nyaloncaik ( köztük jelen cikk írója is ) úgy gondolják?
    Szerintem meg inkább azoknak és pártjaiknak kéne szégyellniük magukat, akik a saját országukat árulják el pl. Brüsszelben, amikor megszavazzák az ellenünk bevezetendő EU-s szankciókat!

  3. Kovács József: Otoba, agyhalott barma az emberi fajnak. Miért is szvavazzák meg a szankciókat te idióta?
    Hte, az agyhalottak társaságához tartozol és a társaságnak vannak szabályai, azt (bármennyire is képtelen vagy felfogni az egybites agyaddal) be kell tartani. Ha pedig nem tartod be, akkor ne csodálkozz ha szátrúgják a szarcsimbókos segged. Ostoba.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .