12500 halottja lehet a járványnak Magyarországon

0
1553
Pinterest

Katasztrofális következményei lehetnek a vírusjárvány második hullámának az év végéig Magyarországon – ezt jósolja egy amerikai kutatóintézet, melyet Bill Gates finanszíroz.

A Microsoft alapító atyja és felesége évek óta dollár milliárdokat költ a különböző vírus járványok elleni harcra. Alapítványuk döntő szerepet játszott az AIDS járvány megfékezésében Afrikában. A Bill és a Melinda Gates alapítvány a kínaiakkal is együttműködik. Programokat finanszíroztak abban a vuhani kutató intézetben, ahol a Covid-19 vírust először azonosították. Washingtonban az Institute for Health Metrics and Evaluation is az ő támogatásukkal működik. Ők a járványok matematikai modellezésével foglalkoznak és Közép Európának, benne Magyarországnak súlyos következményeket jósolnak.

12 500 halottja lehet a járványnak

Magyarországon novemberben várható a második hullám csúcsa: ebben az időszakban rendkívüli mértékben megnövekedne a fertőzöttek száma. A magyar egészségügyi intézmények aligha tudnának megbirkózni ezzel, és emiatt a halálozási mutató is nagyon magas lehet.

Trump kórházban

A 74 éves elnököt kórházba kellett szállítani nem sokkal azután, hogy pozitívnak bizonyult a vírus tesztje. A CNN szerint vírusölő szereket kap az Egyesült Államok elnöke, akinek a betegségét súlyosbítja az, hogy veszélyeztetett korban van, túlsúlyos és érelmeszesedéssel küszködik.

Trump Twitteren azt üzente: „jól vagyok, legalábbis azt hiszem.” Az USA elnöke nem adta át a hatalmat Mike Pence alelnöknek pedig súlyos betegség esetében ez kötelező Washingtonban.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .