120 perc – 2018. január 20. 20:00

0
358

Közmunkások törik a diót a milliárdosnak

Közmunkások törik a diót magáncégeknek több szabolcsi településen. Az önkormányzat rendeli ki őket a munkára, amiért viszont nem rendes fizetést, csak közmunkabért kapnak. A Hír TV oknyomozó műsora, a Célpont a települések közmunkásaitól úgy tudja: a jánkmajtisi Tranzit-Dió Kft.-hez járt a legtöbb önkormányzat diót számlázni. A Tranzit cégcsoport a leggazdagabb debreceniként számon tartott Szabó Miklós tulajdona, aki Magyarország 26. leggazdagabb embere, 42 milliárdos vagyonnal. Főleg élelmiszeriparban érdekelt, így baráti kapcsolatot ápol Fazekas Sándor földművelésügyi miniszterrel, de Orbán Viktor kormányfő társaságában is megfordult. A Tranzit-Dió Kft.-t a fia: Szabó Péter viszi, ám ő azt állította, fogalma sem volt, hogy közmunkások gazdagítják őt és családját. (Hír TV)

 

Trump nem tárgyal bevándorlási ügyekről, amíg…

Donald Trump nem tárgyal bevándorlásról,  amíg nem nyithatnak ki a kormányhivatalok – közölte az amerikai elnök szóvivője. Sarah Sanders közleményében ismét a demokratákat okolta amiatt, hogy a törvényhzás nem szavazta meg szombat hajnali határidőig a kormányzati hivatalok és ügynökségek munkájának finanszírozását biztosító törvényt. Éjfélkor –  Trump elnökségének első évfordulóján – máris elkezdődött a kormányhivatalok és intézmények fokozatos bezárása. (Reuters)

Fegyveres támadás Kabulban

Fegyveresek intéztek támadást az afgán főváros Interkontinentl szállodájában. Jelentések szerint legalább négy fegyveres nyitott tüzet a szállodában. Egyelőre az áldozatok száma nem ismert. Hírek szerint a terroristák között robbanómellényt viselő öngyilkos merénylők is vannak. A kabuli Intercontinental az ország első luxusszállója, s már korábban is érték támadások. (BBC)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .