120 perc – 2018. január 16. 16:00

0
833

Tóth Zoltánt indítja a DK Szél Bernadett ellen

Forrás: Facebook

Az MSZP-vel való megegyezés alapján Budakeszin a DK indíthat jelöltet. A hvg.hu információi szerint ez Tóth Zoltán választási szakértő lesz. Ebben a körzetben indul Szél Bernadett, az LMP társelnöke is. Mindkét fél szerint lehetséges azonban visszalépés. (hvg.hu)

Jobbik: szemléletváltás kell az oktatáspolitikában

Dúró Dóra sajtótájékoztatóján egy nem nyilvános kormányzati jelentésre hivatkozva azt mondta: a 15 évesek 25 százaléka funkcionális analfabéta, a felsőoktatásban hallgatók száma pedig 20 éves mélyponton van. Szerinte megbukott a jelenlegi oktatáspolitika. (MTI)

Az Együtt szerint Orbán elnyomásba taszítja Magyarországot

Szigetvári Viktor a Freedom House értékelése kapcsán közleményében azt írja: felszólítják a Fideszt, hogy fejezzék be a Nyugat ellen folytatott szabadságharcot, mert abból csak szegénység és keleti elnyomás lesz. (FüHü)

Szexuális zaklatások miatt kért bocsánatot Ferenc pápa

Ferenc pápa Chilében (MTI/EPA/Mauricio Duenas Castaneda)

Bocsánatot kért a chilei papság részéről kiskorúakkal szemben elkövetett szexuális visszaélésekért Ferenc pápa. Az elnöki palotában arra is kért mindenkit, hogy „hallják meg a munkanélküliek, a bennszülött népek, a bevándorlók, a fiatalok, az idősek és a gyerekek hangját”. (MTI)

Steve Bannont is meghallgatja a vizsgálóbizottság

Donald Trump volt főstratégáját zárt ajtók mögött hallgatja meg az a kongresszusi bizottság, amely azt vizsgálja, hogy mennyire avatkoztak be az oroszok a 2016-os amerikai elnökválasztásba. (Reuters)

Kevesebb menedékkérelmet adtak be Németországban

186 644 menedekkérő adott be kérelmet tavaly, ez több mint százezerrel kevesebb, mint az előző évben. A belügyminisztérium szerint ez azt mutatja, hogy a menekültválság enyhül. (Deutsche Welle)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .