Zongoristahalál: oroszok szerint gyanús

0
1586
Forrás: youtube

Tanára szerint „abszurd” a magyar hatóságok magyarázata Elina Vasziljeva orosz zongorista haláláról. A fiatal művészt vasárnap találták holtan egy budapesti szállodában, a hivatalos verzió szerint szén-monoxid-mérgezést történt.

Elina Valijeva, 27 éves zongoraművész vasárnap halt meg Budapesten egy XIII. kerületi hostelben. Valószínűleg szén-monoxid-mérgezés történt – hangzott el az állami tévében ma. Eszerint a fürdőszobai gázkészülék hibája okozhatta a balesetet. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője azt mondta: a mentők hosszan küzdöttek a fiatal nő életéért, de már nem tudtak rajta segíteni. Egy férfit enyhe szén-monoxid-mérgezés tüneteivel a toxikológiára vittek. A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint idegenkezűség és bűncselekmény gyanúja nem áll fenn.

Borbély Zoltán ügyvéd azt mondta, ha idegenkezűség gyanúja nem áll fenn, akkor közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az ügyet a rendőrség. Az ügyvéd ugyanakkor megjegyezte, felmerülhet a foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés.

Valijeva tanára az orosz REN TV-ben azt mondta, hogy a hivatalos közlésben „következetlenségeket” talált. Jurij Bogdanov szerint a történetben több a kérdés, mint a válasz. Bogdanov számára gyanúsnak tűnt, hogy a magyar televíziós újságírók hívták őt és kérdezték az esemény részleteiről. Azt mondják, hogy kómában van egy fiatalember. Ő már régen Moszkvába repült, életben van és jól van. A kérdés az, hogyan engedhették szabadon? Senkit se tartóztattak le, nem hallgatták ki őt – mondta a professzor.

Ő úgy tudja, hogy a fiatalember ment be előbb a fürdőszobába, aztán Elina, aki viszont már nem ment ki. Nem világos, hogy az első a zuhany alatt jól volt, de Elina meghalt a gáztól? Hogyan jött a gáz öt perc múlva? – sorolja kérdéseit Bogdanov.

Egyelőre az is bizonytalan, hogy hol történt a halál. Az orosz források következetesen az Otto Studios nevű hostelt nevezik meg. Ez a szálláshely azonban az Indexnek tegnap tagadta, hogy náluk történt volna. Pontosabban azt mondták, hogy nem náluk történt az eset, nincs is több információjuk arról, melyik lakásban. A REN TV szerint feltételezhető, hogy a fiatalok egy szobát foglaltak ugyanabban a házban, ahol a szálloda található.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .