Unikum: apa és fia együtt kosarazik a Los Angeles Lakersben

0
347
x.com

A 40 éves sztár, aki a legtöbb pontot szerezte az NBA-ben, kétéves szerződést írt alá a Lakers-szel, mely jelenleg nincs túlságosan jó passzban. Bronny James 7,9 millió dolláros szerződést kapott a híres klubtól.

Lebron James a fiával együtt játszhat a Los Angeles Lakersben 104 millió dollárért. Ez lesz az első apa-fiú páros az amerikai profi kosárlabda élvonalában, melyet az tett lehetővé, hogy Lebron James 40 éves korában is megőrizte fiatalos lendületét, és Anthony Davis mellett ő a Los Angeles Lakers sztárja miközben legendás elődei ilyen életkorban már leszálló ágba kerültek vagy visszavonultak.

Lebron James négyszer kapta meg a bajnoki gyűrűt az NBA-ben, és bár ebben elmarad Michael Jordantól, de sokan hozzá hasonlítják, mert egy egész korszakot meghatározott. 20-szor válogatták be az All Stars csapatba – ez is rekord. Elsőként érte el a 40 ezer pontos álomhatárt az NBA-ben, és nem valószínű, hogy ezt valaki hamarosan utána csinálja hiszen a következő szezonban is szaporítani fogja pontjainak a számát. Az elmúlt szezonban Lebron James 25 pontot átlagolt, amely kiváló eredménynek számít az ő korában.

A Lakers ezzel együtt nehezen jutott be a Play in szakaszba, és az első fordulóban kiesett, mert 4-1-re kikapott a tavalyi bajnok Denver Nuggetstől. A bajnok végül a Boston Celtics lett, a Los Angeles Lakers történelmi ellenfele.

“Óriási rajtam a nyomás” – mondja az ifjabb James

“A médiát elárasztják az olyan kijelentések , hogy nem érdemeltem meg azt, hogy a Los Angeles Lakers kiválasztott és, hogy nem leszek méltó az apai örökséghez. Ezt már korábban is megszoktam. Csak épp most csőstül jön, de megbirkózom vele”

– nyilatkozta az ifjabb James a CNN gazdasági rovatának.

Mit ért el tavaly? A 19 éves ifjabb James a University of Southern California csapatában játszott, és átlagosan 4,8 pontot szerzett, lepattanóinak száma 2,8 volt, és 2,1 gólpasszt adott. Ezek nem rossz számok, de messze elmaradnak attól amit Lebron James produkált ebben a korban. Nagyobb baj, hogy az ifjabb Jamesnek távolról sincs olyan vas egészsége mint legendás édesapjának: egy edzésen leállt a szíve! Mentő vitte kórházba, ahol megállapították  hogy szívének kisebb szervi hibája van. Csak hosszabb kezelés után térhetett vissza a kosárlabda pályára.

Július végén az ifjabb James már játszani fog a Los Angeles Lakers csapatában a nyári ligában.

“Nem sokat beszélünk erről az apámmal” – mondta el sport újságíróknak az ifjabb James. Hangsúlyozta, hogy Lebron James már gyerekkorában a fejébe verte azt, hogy a legfontosabb a munka etika:

”Még nem nagyon mentünk bele a dolgokba hiszen a nyári liga még meg sem kezdődött, de egész életemben azt hallottam tőle, hogy milyen fontos az elkötelezettség, a munka etika. Mindig legyek ott az edzéseken, és mindig figyeljek arra amit az edző és az idősebb társak mondanak.”

A Lakersnek új edzője van, JJ Redick, aki nemrég még maga is jeles NBA játékos volt. Nem akar kivételezni az ifjabb James-szel a hírneves papa miatt.

“Bronny mindent azzal ért el eddig, hogy keményen dolgozott. Sem én sem a Los Angeles Lakers menedzsere semmit sem adtunk neki ingyen. Mi esettanulmánynak tekintjük Bronny Jamest, akinek egyben nézzük a karrierjét: a játékának a fejlesztésében és a morálban. Nagy lehetőséget kap arra, hogy jó játékos legyen belőle az NBA-ben” – mondta a CNN gazdasági rovatának a Los Angeles Lakers edzője az ifjabb Jamesről, aki az apjával együtt fog játszani.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .