Tömeges védőoltási kampány a tesztelés után

0
688
Flickr

A kínai kikötővárosban öt nap alatt teszteltek csaknem 9 millió embert. Csingtao lakossága 11 millió, de ebbe a környező falvak is beleszámítanak, ahol nem teszteltek. 

12 új fertőzést jelentettek egy hete a kikötővárosból, ezért a hatóságok elrendelték, hogy mindenki kötelezően vegyen részt ingyenes Covid-19 teszten. Most értékelik a vizsgálatok eredményeit – számol be a Global Times című angol nyelvű pekingi portál.

A 8,8 millió tesztből eddig 5,4 milliót értékeltek ki. Nem találtak újabb Covid-19 fertőzést – jelentették Csingtaoból. Korábban Kínán belül keringtek olyan hírek, hogy sokan megfertőződtek  Csingtaoban, ahol a híres sör ünnep sok százezer embert vonz az egész országból. A hivatalos Global Times viszont azt hangsúlyozza, hogy nem találtak eddig egyetlen új esetet sem!

Ennek ellenére tömeges oltási kampány indult el a városban, hogy megakadályozzák az esetleges járvány kialakulását. Kína az elsők között fejlesztett ki új oltóanyagot a Covid-19 vírus ellen, de ezt külföldön nem ismerik – számol be az emergency-life.com portál. A tömeges oltás mindenesetre nagy figyelmet kelt tudományos körökben hiszen ilyen nagyságrendben még nem hajtottak végre hasonlót sehol a világon.

Pekingi sajtóértekezlet

Bár a Csingtaoból érkező hírek megnyugtatóak, de a kínai fővárosban sajtóértekezleten jelezték a hatóságok, hogy tartanak újabb fertőzésektől: elsősorban külföldről – írja a Global Times. Csingtao kikötőváros, de azt nem közölték, hogy a 12 vírus fertőzött mikor és milyen körülmények között kapta el a fertőzést. Annyit lehet tudni, hogy az első fertőzött egy 58 éves tüdőbeteg helyi férfi volt.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .