Kezdőlap Címkék Oltás

Címke: oltás

Falus akadémikus: nem vizsgálták meg a SinoPharm vakcinát Magyarországon

A jeles vírus kutató elmondta, hogy azért hagyta el a gyógyszer engedélyezését végző intézetet, mert a kínai vakcinát – politikai utasításra – engedélyezték anélkül, hogy azt bevizsgálták volna.

Falus akadémikus az Atv-nek úgy nyilatkozott, hogy kizárólag a kínaiak saját dokumentációja alapján engedélyezték a SinoPharm vakcinát Magyarországon. Az akadémikus szerint hiba volt a 60 év fölöttiek beoltása a kínai vakcinával, mely nem jelentett megfelelő védelmet.

Peking maga is megmondta

Kínában a kormányzat elsősorban a munkaképes korcsoportokat oltotta be kezdetben mondván, hogy nekik több esélyük van arra, hogy megkapják a vírus fertőzést. A nyugdíjasok reklamáltak, mire a gyógyszer hatóság vezetője őszintén bevallotta: nem tudják, hogy a SinoPharm vakcina hatásos-e hatvan év fölött amikor az emberek immunrendszere már leépülőben van. A nyugati sajtó megírta: Kína Pfizer vakcinát vásárolt, és ezzel oltották be a kádereket, akiknek a javarésze túl van a 60-ik életévén. A kínaiak nagy mennyiségben exportálják vakcináikat a szegényebb országokba, de általában tájékoztatják a vevőket: 60 év fölött az oltóanyag hatékonysága kérdéses lehet.

Mai kérdés – Egyetértene azzal, ha kötelezővé tennék a három Covid 19 elleni oltás felvételét?

Minden felnőtt számára kötelező az oltás

  • Ausztria: a 14 éven felülieknek jövő februártól, aki nem tartja be, 3600 eurós bírságot kell rendszeresen fizetnie.
  • Németország: az összes felnőtt állampolgárnak februártól.
  • Indonézia: minden felnőttnek, pénzbírság, a szociális segély és a közigazgatási szolgáltatások megvonása vár az oltatlanokra.
  • Tádzsikisztán, Türkmenisztán: a 18 éven felülieknek.
  • 25-30 országban különböző módon és különböző korosztály számára tették kötelezővé az oltások felvételét

This poll is no longer accepting votes

Egyetértene azzal, ha kötelezővé tennék a három Covid 19 elleni oltás felvételét?

Oltás és vodka

Az orosz lélek ismerői azzal próbálkoznak, hogy vodkát csak védettségi igazolványra lehessen vásárolni.

Ezzel kísérleteznek Oroszországban, ahol a katasztrófálisan alacsony oltottsági mutató miatt igen magas a halálozási arány a negyedik vírushullámban. Egyelőre Szverdlovszk tartományban próbálkoznak  ezzel a módszerrel, amely, ha beválik, akkor máshol is alkalmazhatják Oroszországban.

144 millió orosz közül csak 48 millióan kapták meg mind a két védőoltást. Legkevesebb egy oltással 51 millióan rendelkeznek – írja a Reuters hírügynökség. A vírus halottainak száma hivatalosan 256 ezer – közli  a Moscow Times, de a londoni Economist szerint ennek három és félszerese lehet a valós szám. Egyetlen napon a halottak száma több mint 1200!

Biztosat senki sem tud, mert Putyin a titkosszolgálatra bízta a járvány menedzselését. Néhány orvos, aki a hivatalostól eltérő véleményt hangoztatott, kiesett az ablakon.

Maga Putyin annyira tart a vírustól, hogy elzárkózott a külvilágtól. Nem fogad senkit. A CIA Moszkvában tartózkodó igazgatójával is csak virtuális találkozót tartottak.

Vállalják-e az oltást a vodkáért?

Peszkov, Putyin szóvivője is elismerte, hogy az orosz nép évszázadok óta annyira bizalmatlan a hatalommal szemben, hogy az oltási kampányok sikertelenek maradnak. Putyin egyelőre elveti a kötelező védőoltást. A járvány elleni harcban bizonyos önállóságot enged a helyi kormányzatnak.

Szverdlovszk tartomány fővárosában Jekatyerinburgban  komolyan megvitatják, hogy vodkához sem kocsmában sem boltban nem juthatnak azok, akik nincsenek beoltva.

Ez radikális módszer, de az oroszok és a vodka különleges kapcsolatát ismerve talán beválik.

Egész Oroszországban védettségi igazoláshoz kötik a repülőterek és vasúti állomások használatát. Tilos lesz az éttermekbe beengedni embereket védettségi igazolás nélkül – írja a Moscow Times, amely beszámol arról is, hogy Oroszország először vált világelsővé a vírus halálozásokban azóta, hogy a korona vírus pandemia megkezdődött.

Beoltottak is belehalhatnak

Még a beoltottak is belehalhatnak a Covid 19 fertőzésbe. Ez derül ki azokból a statisztikákból, melyeket Romániában tettek közzé. A Covid 19 járvány tombol az országban. A vírus halottainak a száma naponta 500 fölött van.

Több mint 140 ezer ember úgy kapta meg a vírus fertőzést, hogy már mind a két oltást megkapta. Közülük 1264-en haltak meg. Ez mindössze 0,02%. Szakértők azzal magyarázzák a halál eseteket, hogy a védőoltások egyre kevésbé hatnak az idő múlásával. A harmadik oltás beadásával Romániában késlekedtek, ez a kampány csak nemrég indult meg.

A harmadik oltás után is meg lehet kapni a vírusfertőzést, sőt bele is lehet halni: 21-en veszítették életüket ebből a kategóriából.

És nálunk?

Magyarországon nem tesznek közzé hasonló statisztikákat. Okkal. Romániában ugyanis csakis az Európai Unió által jóváhagyott védőoltásokat alkalmazzák.

Magyarországon viszont a kínai SinoPharm és az orosz Szputnyik V is szerepelt az oltóanyagok közül. Maguk a kínaiak is közölték, hogy hatvan év fölött a SinoPharm nem biztos, hogy védelmet nyújt. Márpedig ez a vírus által leginkább veszélyeztetett korcsoport.

Peking a hírek szerint a vezetők számára amerikai védőoltást vásárolt, de ezt az információt nem erősítették meg hivatalosan.

Mindenesetre érdekes, hogy Hszi Csinping elnök épp a járványra hivatkozva nem utazott el a környezetvédelmi csúcstalálkozóra a skóciai Glasgowba.

Ugyanerre hivatkozott Putyin orosz elnök is. Mindketten jócskán túl vannak a hatvanon: Hszi Csinping 67, Vlagyimir Putyin 69 éves.

Foszlányaim – Az oltás szabadságharcosai

0

“Én egy olyan országot szeretnék (szerintem nem vagyok egyedül) ahol szabadon dönthetek afelől, hogy oltatom-e magam vagy sem, és nem ér semmilyen hátrány azért, mert nem szeretném az oltást.” 

Ilyen és ehhez hasonló “szabadságharcosokkal” van tele a Facebook.

Nekik üzenném, hogy az egyén szabadsága addig terjed, amíg nem korlátozza mások szabadságát. Azzal, hogy nem oltatja be magát a közösséget és egyben az egyén szabadságát veszélyezteti.

Szóval rendelkezz szabadon magaddal, de ne én fizessem a számládat. Uff.

Pfizer/BioNtech Covid vakcina 5-11 éves korig

Az Egyesült Államokban a jövő hónap elejétől az 5 és 11 év közötti gyermekek is kaphatnak a Pfizer/BioNTech gyermekeknek szánt Covid vakcinájából – írja a New York Times.

Ők a két oltást háromhetes különbséggel kaphatják meg. Ellentétben a 12 éves és idősebb gyerekekkel, akik ugyanazt az adagot kapják mint a felnőttek, a fiatalabb korcsoportba tartozó gyermekek adagonként 10 mikrogramm oltást kapnak, ami a 12 évesek adagjának egyharmada.

Ez némi zavart okozott a 12 éves kor előtt álló 11 éves gyermekek szüleiben. A legjobb, ha kitart a nagyobb adagért? Vagy jobb azonnal bevenni a kisebb adagot? Van-e különbség a gyermek súlya vagy magassága között?

Öt immunológiai és fertőző betegségek szakértő egyetértett abban, hogy a megfelelő adagolást leginkább a gyermek életkora határozza meg, nem pedig a mérete.

Tehát ha 11 éves gyermeke már novemberben megkaphatja a védőoltást, tegye meg azonnal, és ne várja meg, amíg gyermeke betölti a 12. életévét.

Donna L. Farber, a Columbia University College of Physicians and Surgeons mikrobiológia és immunológia professzora annak a véleményének adott hangot,

hogyA vírus nem fog egyhamar elmúlni. A különböző változatok pedig potenciálisan fertőzőbbé vagy veszélyesebbé tehetik a vírust.

Minél hamarabb beoltják a gyermekeket, annál jobb – mondta mindegyik a szakértő. Az oltás nagymértékben csökkenti annak esélyét, hogy súlyosan megbetegedjen a Covid miatt, és mérsékli annak valószínűségét, hogy először megfertőződjön, majd a fertőzést átadja másoknak.

Bár sok gyermek, aki elkapta a vírust, könnyen felépül,

„nem tudjuk megjósolni, hogy ki lesz nagyon beteg”

Az 5-11 évesek vakcinakísérletében a kétadagos, 10 mikrogrammos oltás csaknem 91 százalékos volt, ami azt jelzi, hogy nagyon hatékony a kisgyermekek tüneti fertőzésének megelőzésében. Ezenkívül a Pfizer vakcina adatainak FDA áttekintése szerint nem voltak új vagy váratlan mellékhatások vagy biztonsági aggályok.

Nem számít, hogy gyermeke kisebb vagy nagyobb növésű, mint a vele egykorú gyerekek, ha vakcinákról van szó – mondták a szakértők. A testsúly fontos tényező, amikor egy kisgyermeknek olyan gyógyszert adnak, mint a Tylenol, mivel a csecsemőkortól kezdve a gyermekkoron át a testsúly nagy eltéréseket mutat, és túl sok gyógyszer mérgező lehet.

Az optimális vakcinaadag azonban az életkortól függ, és a lehetséges mellékhatások minimalizálására szabják.

Egy kis 5 éves és egy nagy, 5 éves gyermek immunrendszere „funkcionálisan hasonló” – mondta Dr. David J. Rawlings, a Seattle-i Gyermekkórház immunológiai osztályának vezetője és a Központ igazgatója. Immunitási immunterápia a Seattle-i Gyermekkutató Intézetben. Az 5-11 éves korosztályba tartozó gyerekek immunrendszere pedig „igazán erős” – tette hozzá.

Ez azt jelenti, hogy kisebb vakcinaadagot kaphatnak, mint a 12-17 évesek, és még mindig ugyanannyi antitestet termelnek.

Vesztésre áll Putyin háborúja a vírus ellen

Szigorú intézkedésekre utasította minden oroszok elnöke a kormányzókat Oroszországban, ahol napok óta több mint ezren halnak bele a Covid 19 járványba. A fertőzöttek száma meghaladta a 8 milliót, a halálos áldozatoké pedig a 230 ezret. Ez utóbbival Oroszország a negyedik helyen áll az Egyesült Államok, Brazília és India mögött.

Brazília elnökét a szenátus bíróság elé kívánja állítani, mert őt tartják az első számú felelősnek azért, hogy több mint 600 ezren haltak már bele a koronavírus járványba Brazíliában, ahol az elnök sokáig megpróbálta elviccelni a pandémiát.

Putyin az oltási kampány felgyorsítását követeli

Két szabad napot kell adnia a cégeknek mindenkinek, aki vállalja a védőoltást a Covid 19 vírus ellen. Így rendelkezett az orosz elnök, aki immár rendeletileg kényszer szabadságra küldte Oroszország népét: október 30. és november 7. között szünetel a munka minden nem létfontosságú intézményben Oroszországban. A dolgozók otthonmaradhatnak, de meg kell, hogy kapják a fizetésüket.

Az éttermeket és a szórakozó helyeket este 11 és reggel 6 között mindenütt zárva kell tartani a hatalmas országban.

Putyin utasította a rendőrséget és a katonaságot “hogy maximálisan támogassák a polgári szerveket a vírus elleni küzdelemben”.

Maga Putyin sem kíván senkivel sem személyesen találkozni nehogy megkapja a fertőzést.

Oroszországban a delta vírus új variánsát azonosították, és még a szakértők sem tudják, hogy mennyire hatékonyak ellenük az orosz vakcinák. Oroszországban saját oltóanyagot használnak, melyet az Európai Unió még mindig nem engedélyezett, mert kétségei vannak annak hatásosságát illetve mellékhatásait illetően.

Moderna=kutatás új utakon

A Moderna kutatói bejelentették, hogy kifejlesztenek egy “kettő az egyben” típusú oltást, amely véd a Covid-19 és a szezonális influenza ellen is.

Az új vakcinát a cég mRNA-1073-nak nevezi, ez egyesíti a Moderna jelenlegi Covid-vakcináját egy influenzavédő vakcinával melynek kutatását már 2019 óta szintén fejlesztenek -áll a sajtóközleményben. A bejelentés után a Moderna részvényei több mint 5% -kal ugrottak meg.

“Ma bejelentettük az új légúti vakcina programunk keretében, egy egyadagos vakcina kifejlesztését, amely egyesíti a COVID-19 elleni védőoltást és az influenza elleni védőoltást”

– mondta Stephane Bancel vezérigazgató.

„Természetesen folytatjuk a ritka betegségek elleni terápiák  további kutatását is valamint teljes erőbedobással folytatjuk a személyre szabott rák elleni védőoltás kifejlesztését. Úgy gondoljuk, hogy ez csak az információs alapú gyógyszerek új korának kezdete. ”

VAKCINAHÁBORÚ A KATOLIKUS EGYHÁZBAN

A műveltség és tudás létrájának magas fokán is létezhet a sötétségnek olyan mélysége amely emberek millióit sodorhatja veszélybe és áldozhatná fel őket a bigott vakhit oltárán. A katolikus egyházon belül is napi harcban állnak egymással a sötétség és felvilágosult felelős gondolkodás hívei.

Ferenc pápa határozottan kiállt a védőoltás mellett, és erre buzdította a püspököket is. Latin Amerikában meg is hallották Buenos Aires egykori érsekének felhívását, és felszólították a hívőket, hogy tegyék félre oltás szkeptikus előítéleteiket, hogy oltassák be magukat a Covid 19 járvány ellen. Az Egyesült Államok és India mellett Braziliában van a legtöbb halálos áldozata a járványnak, de Argentínában, a pápa szülőföldjén is meghaladja a 100 ezret.

Az ima megvéd?

A katolikus egyház sok konzervatív főpapja ezen a véleményen van, és nemcsak, hogy ellenzi az oltást, de erre buzdítja a hívőket is! Raymond Burke bíboros, akit a pápa korábban menesztett a Vatikán egyik fontos tisztségéből nyíltan képviselte az oltás ellenes irányzatot. Aztán maga is megkapta a Covid 19 vírust. Lélegeztető gépre került. Már túl van az életveszélyen, de a szövődményeket még vizsgálják az orvosok.

A bíboros a járvány csúcspontján volt Olaszországban és azt állította:

“el kell utasítani az oltást, mert az olyan mintha microchipet ültetnének be az emberbe! Egyedül Jézus Krisztus segíthet!”

Kaczynski politikai problémája

Lengyelországban a PiS vezér tábora jelentős része olyan katolikus hívőkből áll, akik éppúgy mint Burke bíboros, áltudományos híresztelések miatt elvből utasítják vissza a védőoltást. Ez életveszélyes lehet, mert Lengyelországban is közeledik a járvány negyedik hulláma, amely különösen fertőző. Nagyon veszélyes azok számára, akik nincsenek beoltva. A konzervatív plébánosok szavára hallgatva sok lengyel faluban egyáltalán nem oltatják be magukat az emberek.

Kaczynski pártja jelentős részben a katolikus egyház támogatásának köszönheti a népszerűségét.

A lengyel püspöki kar sok tekintetben szembeáll Ferenc pápa megújulást kereső irányvonalával. A védőoltás azonban olyan gyakorlati probléma, amely elől nem lehet kitérni.

Ferenc pápa felhívásának ezért a visegrádi államok számára is komoly üzenete van hiszen az ott élő konzervatív hívők jelentős része Burke bíboros oltás ellenes nézeteit vallja.

Ferenc pápa szeptemberben Budapestre látogat, hogy misét pontifikáljon az eucharisztikus kongresszuson. Egyáltalán nem kizárt, hogy budapesti látogatása során is megismétli felhívását a védőoltás mellett már csak azért is, mert ebben legalább egyetért a magyar kormánnyal.

A kormány a statisztikát, mint Bagaméri, maga méri!

„A Pfizer-oltás után többen betegedtek meg és kétszer annyian haltak meg, mint a Sinopharm után” – állítja a Kisalföld című kormánypropaganda kiadvány hivatkozva a szennylappá silányult Magyar Nemzet nevet bitorló szócsőre. 

„A baloldali politikai erők többféle módon folytatják oltásellenes kampányukat. Ennek egyik formája az, hogy kétségbe vonják egyes vakcinatípusok hatékonyságát. Ezért a kormány nyilvánosságra hozza az oltások utáni fertőzési és halálozási adatokat.”

AL

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK