Színjáték nyugdíjasoknak

0
727
MTVA/Bizományosi: Róka László

Az ellenzéki pártok reagáltak arra, hogy az Idősek Tanácsának „javaslatára” a kormány ismét Erzsébet-utalványokat osztogat a nyugdíjasoknak, húsvéti ajándékként.

A Demokratikus Koalíció – Szolidaritás szövetség szerint a nyugdíjasoknak nem választási ajándékra van szükségük a Fidesz 8 végighazudott és végigígérgetett éve után, hanem tisztességes nyugdíjemelésre és megbecsülésre. Meg is fogják kapni a kormányváltás után.

Az LMP újra benyújtja a minimálnyugdíj 50 ezer forintra emeléséről szóló törvényjavaslatot.

„Jól ismert színjátéknak lehettünk ma tanúi: a kormány sebtében összehívta az Idősek Tanácsát, majd Novák Katalin, a Tanács alelnöke eljátszotta, hogy a testület újabb, húsvéti Erzsébet-utalványra tesz javaslatot a kormánynak.   Az LMP szerint nem kell a színjáték: teljesen nyilvánvaló, hogy ez a választások előtti osztogatás a kampány része. A Fidesz ezzel akarja megvenni a nyugdíjasok szavazatát, hogy aztán a választások után újabb négy évre feledkezzen meg róluk. A párt szerint nem egyszeri, ötletszerű osztogatásra, hanem a nyugdíjasok helyzetének megnyugtató rendezésére lenne szükség.”

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .