Szigetvári szerint Tiborcz Orbán egyik strómanja

0
791

Tiborcz István ma interjút adott az Origónak. Orbán Viktor veje nem szokott nyilatkozni a sajtónak, most is csak a kormányszócsővé alakított portállal tett kivételt.

Tiborcz a napokban azzal került a lapokba – nem mindegyikbe, hiszen a közmédia, valamint a kormányhoz közeli újságok nem szoktak vele kapcsolatos híreket közölni – hogy

Budapest egyik legdrágább helyén vásárolt házat.

A hely annyira előkelő, hogy ingatlanszakértők szerint csak a telek ára több százmillió forintra rúg.

Szigetvári Viktor, az Együtt választmányi elnöke szerint Tiborcz István Origónak adott interjújából kiderült, hogy Orbán veje a miniszterelnökhöz hasonlóan retteg a valódi újságírói kérdésektől, csak egy lopott adófizetői pénzből felvásárolt, kormánypropagandát harsogó médiumnak mer nyilatkozni. A miniszterelnök veje és egyben strómanja az Origónak adott mai interjújában féligazságokat híresztelő újságírókról, tisztességtelen támadásokról beszélt. Ugyanakkor az is kiderült, hogy

meghatározó része van a tulajdonosi körének titkolásáról hírhedté vált, ingatlanfejlesztéssel foglalkozó BDPST Zrt-ben.

Tiborcz István az interjúban azt is elpanaszolta, hogy bár a BDPST Zrt.-ben valóban meghatározó tulajdonrésze van mégsem akart eddig senki utánajárni, kik a valódi tulajdonosok, pedig bárki betekinthetett volna a részvénykönyvbe. Amennyiben a személyre szabott törvénykezéssel helyzetbe hozott cég valóban annyira transzparens, ahogy azt a stróman-vej állítja, akkor feltételezzük, hogy nem jelentene gondot a cég „bárki által megtekinthető” részvénykönyvének internetre való feltöltése.

Szigetvári Viktor szerint Tiborcz István valójában nem saját teljesítményének köszönhetően lett „ingatlanvállalkozó”, hanem az államtól igazi verseny nélkül vásárolt, állami bankok hiteleivel támogatott projekteknek. Tiborcz István sem több Orbán egyik strómanjánál. Cégeit, érdekeltségeit csak azért hizlalja fel a Fidesz-kormány adófizetői pénzből, hogy azokkal vagyontárgyakat vásároljon, így pedig a miniszterelnök vagyonát gyarapítsa.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .