Putyin: A minszki megállapodások már nem léteznek

0
1053
Pinterest

Putyin orosz elnök kedd esti sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy a kelet-ukrajnai szeparatista konfliktus lezárását célzó minszki megállapodások “már nem léteznek”, és Oroszország katonai segítséget nyújt a szakadároknak – írja az orosz TASSZ hírügynökség.

Putyin azt állította, hogy a minszki megállapodásokat Kijev “megölte” jóval azelőtt, hogy Oroszország elismerte volna a szakadárokat függetlennek. Azt nem részletezte, hogy mikor vetik be a csapatokat, megjegyezte, hogy nem mondta, hogy a csapatok “most mennének” Donbászba, és hozzátette, hogy lehetetlen megjósolni a hadművelet kereteit a térségben.

Putyin emellett Ukrajna demilitarizálását is szorgalmazta.

Az orosz parlament felsőháza kedd este jóváhagyta az orosz fegyveres erők bevetését az országon kívülre, néhány órával azután, hogy Mariusz Błaszczak lengyel védelmi miniszter kijelentette, hogy az orosz csapatok már behatoltak az ukrán szakadárok által birtokolt területekre.

Az orosz elnök hozzátette, Oroszország elismeri a Donyecki és a Luhanszki Népköztársaságot (DPR és LPR) az alkotmányukban rögzített határokon belül, amelyek Ukrajna által ellenőrzött területeket foglalnak magukban. 

Putyin hangsúlyozta, hogy “minden vitás kérdés a jelenlegi kijevi hatóságok és e köztársaságok vezetése közötti tárgyalások során megoldódik”.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .