Orbán: “Európa ne zárkózzon el a világtól!”

0
862
Facebook

A magyar miniszterelnök pénteki közmédiás nyilatkozatában közölte, hogy tárgyalt Olaf Scholz német kancellárral, aki elővigyázatosságból nem tartott közös sajtóértekezletet Orbán Viktorral.

Miért nem? Bár Orbán Viktor Manfred Webert, az Európai Néppárt vezetőjét, nevezte Belzebubnak, valójában Németországban őt tartják annak, és egyáltalán nem véletlenül: a magyar miniszterelnök lehetőnek lát egy jobboldali – szélsőjobboldali paktumot vagyis a CDU- CSU összeborulását az Alternative für Deutschlanddal, amelynek neonáci csoportjai is vannak. Angela Merkel már emiatt veszett össze a magyar miniszterelnökkel, és ezért kellett távoznia a Fidesznek az Európai Néppártból. A neonácikat tűzfal választja el Németország politikai pártjaitól, és ehhez az Egyesült Államok is ragaszkodik.

Mit mondott most erről Orbán?

“Manfred Weber hungarofób ember, gyűlöli a magyarokat!”

Valójában Manfred Weber, aki egyébként a bajor CSU politikusa, azért utálja Orbán Viktort, mert a magyar miniszterelnök paktumot ajánl az Alternative für Deutschland szélsőjobboldali párttal!

Miről tárgyalt a német kancellár Orbán Viktorral?

Amíg Angela Merkel volt a kancellár addig Orbán Viktort kötötte a paktum, melyet 2012- ben kötött meg Németország vezetőjével. Ennek a lényege az volt, hogy amennyiben Orbán minden német elképzelést támogat az Európai Unióban, akkor Merkel megvédi őt a támadásoktól. Merkel távozásával a paktumnak vége, Orbán állandóan vétóval fenyeget, az Európai Unió pedig az eurómilliárdok megvonásával. Minthogy mind Scholz mind Orbán tudja, hogy az európai választások ebben nem hoztak változást, ezért nem is erről beszéltek hanem a német autóiparról, amely jelentősége meghatározó a magyar gazdaság számára. A német autóipar jelenleg az életéért küzd, mert nem készült fel a zöld átmenetre, és emiatt az amerikai és a kínai konkurrencia fenyegeti a saját piacain. Szegeden épül a BYD autógyár, mely az európai piacot célozza meg. Ezért Orbán az elzárkózás ellen beszélt hiszen Brüsszel épp a napokban jelentett be büntető vámokat a kínai elektromos autókkal szemben.

“A cél az, hogy Európa ne elzárkózzon, ne a félelem logikája mentén reagáljon a világ változásaira hanem kiterjessze a gazdasági kapcsolatokat, az egész földgolyón erősítse ezt a kapcsolatrendszert. Ne bezárkózzon hanem álljon készen a versenyre.”

Ugyanezt nyilatkozta a kínai sajtónak a Mercedes elnök vezérigazgatója Sanghajban amikor ott járt Scholz kancellár kíséretében. Orbán Viktor most látogatást tett a Mercedes központjában is, és úgy nyilatkozott, hogy a német óriás jelentős fejlesztésekre készül Kecskeméten. Ez nemcsak azért fontos, hogy többezer új munkahely létesüljön Magyarországon hanem azért is, mert lemaradásunk a digitális világversenyben némiképp enyhülhet majd.

“A gender marhaság nem szerepel a magyar uniós elnökség programjában”

Ezt közölte Orbán Viktor miután a választási kampányban No gender felirat is szerepelt, de a miniszterelnök már akkor is pontosan tudta, hogy ez a kutyát sem érdekli Magyarországon, ahol az emberek többsége megélhetési gondokkal küszködik. Régóta tudja ezt a magyar miniszterelnök,  de nincsen pénze, ezért választott ideológiai kampány témákat: No war, no migration, no gender! Ebből egyedül a háború és béke kérdése érdekelte az embereket, ezzel sikerült megmenteni kampányát a Fidesznek.

A probléma viszont továbbra is fennáll: Orbán Viktornak nincsen pénze!

Brüsszel figyelmeztette a magyar kormányt is a magas költségvetési hiányra. A gazdasági logikát követve Orbánnak megszorító csomagra kellene fanyalodnia, de ezzel tovább gyengítené szavazótáborát. Márpedig 2026 nincs olyan messze, és Magyar Péter, akit sokan támogatnak, veszélyes ellenfél. Mind Washington mind pedig Brüsszel szívesen látna egy olyan fordulatot Magyarországon mint amilyen Lengyelországban történt.  Csakhogy Kaczynski elbukhatott a választáson, mert egy lakótelepi lakásban él a macskájával, Orbán Viktor viszont Mészáros Lőrinc néven az ország leggazdagabb embere, aki a mindenki számára nehéz tavalyi esztendőben 50%-kal növelte vagyonát, mely így megközelítette az ezer milliárd forintot – 990 milliárd.

Lázár János, aki elbukta a választást Hódmezővásárhelyen, megkérdezte a lapjában: mi zavarja a legjobban a választókat a kormány tevékenységében? A válasz:

“Mészáros Lőrinc villámgyors gazdagodása miközben mi szegényedünk!”

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .