Öngólt lőtt a Gundel?

0
2063
Forrás: Facebook/Gundel

Zuhan a Gundel étterem internetes értékelése, özönlenek a pikírt vagy dühös bejegyzések a miniszterelnökségen felszolgált felfoghatatlanul olcsó menü és szóló ételek láttán. Pedig egy hete még milyen büszke volt az étterem. Megmozdulhattak a „védők” is a neten.

„A Gundel egy nagy múltú étterem akinek sikerült eladnia a lelket Orbánnak. Gratulálni tudok hozza” – ez csak egy a Gundel étterem Facebook-oldalán és Google-maps-lapján sorjázó kommentárokból.

Százával olvashatók a bejegyzések arról, hogy előfizetnének a 850 forintba kerülő napi menüre, de házhoz szállítást is kérnek, mert állandóan túlórázniuk kell. És három év múlva fizetek – írták ezt is sokan. Mások a gyerek iskolájába kérik a menüt, mert ott „sokkal drágább és sokkal sz…bb” a kaja.

Pedig egy hete még minden rendben volt, a patinás étterem meg is ünnepelte.

„A Gundel csapata büszke arra, hogy elértük a 10.000-res rajongótábort a facebookon! Köszönjük, hogy velünk vannak a facebookon, és várjuk Önöket személyesen is a Gundelben!”

Ezt tette közzé új év alkalmából a Facebookon az étterem.

Hétfőn írta meg a hvg.hu, hogy a Gundel nyerte el a Miniszterelnökség frissen átadott, az egykori karmelita kolostorban lévő épülete menzájának üzemeltetési jogát. A kancellária ezután fényképeket tett közzé arról, hogy nincs szó rongyrázásról, a két fogásos napi menü 850 forint, egy tál ételek és főzelékek pár száz forintba kerülnek. Ezután az Index összehasonlította a Gundel városligetbeli áraival.

A közönség biztosítékát láthatóan a somlói galuska verte ki. Ez a Várban 260, az étteremben 2700 forint.

A bejegyzések közt sok honfitársunk „készséges” útbaigazítást ad angolul a turistáknak, hogy inkább a Várba menjenek, mert ott 90 százalékkal olcsóbban tudnak étkezni. Többen az O1G-kártyát ajánlják ehhez.

Sokan azon feltételezésüknek adnak hangot a publikumban, hogy

ez a menzaszolgáltatás aligha hozhat nyereséget a Gundelnek,

tehát a haszon a különféle, étterembeli kormányzati rendezvények árából fog keletkezni. Az tény, hogy már eddig is több fogadást rendelt meg a kormány a Gundelben: miniszterelnöki találkozóhoz kapcsolódóan, de választási győzelmet is ünnepeltek itt.

A Gundel eltüntette az étterem értékelését a Facebookon (a kommentek még ott vannak, de választ nem küldenek, ahogyan ezt korábban tették), a Google maps oldalán azonban változatlanul lehetséges a csillagozás. A pár nappal korábbi értéket nem ismerjük, de ezekben a percekben már több az egy csillag, mint az összes többi együttvéve (és a 2-5-ösök közt a legmagasabb van többségben most is). Becslésünk szerint 4-es körüli lehetett az átlag, ez ma délelőtt először 3-ra esett, most 2,7 csillag.

E percekben először 2,4-ről felment 2,7 csillagra, valakik tehát elkezdhettek 5-ösöket adni, pár perc leforgása alatt 1050-ről 1300 fölé ugrott az értékelések száma.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .