Neonácik : “fertőzzük meg a zsidókat és a muzulmánokat”!

0
792
Forrás: Flickr/Mike MacKenzie

Fake news és más félelmet fokozó megszólalásaikkal a szélsőségesek, a vallási fanatikusok, a rasszisták és antiszemiták, no meg a populisták még a járványból is politikai hasznot remélnek. 

keltő  A szélsőséges csoportok a saját céljaikra használják ki a Covid 19 járványt – figyelmeztet a brit terrorelhárítás. Az iszlamista fanatikusok fokozzák propagandájukat a nyugati társadalom ellen oly módon, hogy a járványt isten büntetésének mutatják be, mellyel a hitetleneket sújtja. Egy másik iszlamista összeesküvés elmélet szerint a Covid 19 járvány a “zsidók műve”! Szélsőjobboldali és neonáci csoportok arra hívják fel az aktivistáikat, hogy “szándékosan fertőzzék meg a zsidókat és a muzulmánokat!” A Covid 19 járvány felerősítette az összeesküvés elméletek hatását. Az elzárás idején az embereknek több idejük volt arra, hogy az interneten keresgéljenek. Sokan közülük szélsőséges tartalmakra találtak.

Nick Adams főfelügyelő, a terrorelhárítás főnöke már júniusban figyelmeztetett arra, hogy a vírusjárvány felerősítheti a szélsőséges tendenciákat a társadalomban. Különösen akkor, hogyha populista politikusok is rájátszanak erre. Nagy Britanniában különösen nagy károkat okozott a korona vírus járvány: Európában itt haltak meg a legtöbben! Itt a legnagyobb a gazdasági visszaesés és a kilábalás bizonytalan különösen akkor, ha a járvány újrakezdődik Nagy Britanniában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .