Matolcsyék 400 millió forintos villában laknak

0
1340

Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke számára fontos a család. Különösen, ha az a család nagy, összetartó, és pénzük is van ahhoz, hogy mindenben segítsék egymást. Most egy fényűző budai villa megszerzésére és használatára fogtak össze. Az Együtt szerint Matolcsynak távoznia kell a hivatalából.

„A Rózsadomb szélén, tökéletesen csendes nyugodt mellékutcában, erdő mellett, harapni való tiszta levegőben, néhány éve provanszi stílusban, a legnemesebb anyagokból minden részletében finoman kidolgozva épült mediterrán jellegű luxusvilla. E ház tulajdonosa, ha a napi hajsza után hazaér, mély lélegzetet kell hogy vegyen a friss erdei levegőből, és kiülhet a kerti nyugágyak egyikébe, vagy télen beülhet az elegáns nappaliban egy kényelmes fotelba a kandallóban duruzsoló tűz mellé, és úgy érezheti magát, mintha nem is Budapesten volna, hanem Svájc vagy a francia Alpok kis falujának elegáns polgárvillájában, erdei környezetben, tiszta hegyi levegőben, csendben és tökéletes nyugalomban”.

Ezzel a szöveggel hirdették a II. kerületi Páfránykert utcai házat, amelyről a 24.hu megtudta, hogy

Matolcsy György fiának cége vásárolta, Matolcsy György unokatestvérének bankja meghitelezte, Matolcsy György pedig használja.

Kérdésükre a jegybank azt mondta: magánügy, hogy hol lakik az elnök, Matolcsy Ádám viszont elismerte: édesapja használja az ingatlan egy részét, és ezért bérleti díjat fizet.

Matolcsy Györgynek a nagy értékű luxusingatlanok iránti vonzalma nem új, a jegybank elnöke nem először hozható összefüggésbe szép házakkal: 2016 őszén éppen a Népszabadság írta meg, hogy Matolcsy egy kereskedelmi bank vezérének a luxuslakását használta a Budai Várban.

Matolcsynak a vagyonnyilatkozata szerint sem megtakarítása, sem hitele nincs, egyedüli jövedelme a jegybanktól van. Ez havi bruttó 5 millió, azaz nettó 3,4 millió forint.

Szigetvári: Matolcsy mondjon le!

Szigetvári Viktor, az Együtt miniszterelnök-jelöltje szerint a jegybankelnöknek azonnal le kell mondania, miután kiderült: fia és unokatestvére pénzügyi segítségével, trükkjeivel a legnagyobb titokban használ egy 430 milliós luxusrezidenciát. Egy jegybankelnöktől elfogadhatatlan ez a maffiamódszer.

Szigetvári Viktor szerint egyértelműen látszik, hogy Matolcsy György saját családja és pénzügyi trükkök igénybevételével használja a luxusingatlant. Egy jegybankelnöktől elfogadhatatlan az a módszer, ahogyan mindent megtesz azért, nehogy a nyilvánosság számára is kiderüljön mérhetetlen urizálása. Sokadik bizonyítéka ez annak, hogy az Orbán-rezsimben csak az uram-bátyám viszonyoknak megfelelően a saját családtagjaikat gazdagítják a magyar adófizetők pénzéből, hogy aztán a rokonok kihasználásával a fideszes nagyurak is fényűző életet éljenek.

Az Együtt miniszterelnök-jelöltje azonnali lemondásra szólítja fel a maffiamódszerekkel urizáló jegybankelnököt.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .