Lelőtték a királyi testőrség parancsnokát Szaud Arábiában

0
1006
Mohamed bin Szalman Forrás: kremlin.ru

A tábornok, aki egyben Szalman király személyi testőre is volt egy baráti összejövetelen kapta a halálos golyót. Dzsiddában összeszólalkozott egy régi barátjával , aki hazament és fegyverrel tért vissza. Lelőtte a tábornokot és még két vendéget.

A kiérkező rendőrök elől elbarikádozta magát, és rájuk is tüzelt. Végül a rendőrök megölték a gyilkost, akinek a nevét nem közölte a szaúdi sajtó.

Mindez újra fényt vet arra, hogy a sivatagi királyságban még elevenek a középkori szokások amikor bizonyos sértéseket csakis vérrel lehetett megtorolni. A trónörökös, Mohamed bin Szalman herceg csak nemrég ismerte be: ő adott parancsot egy ellenzéki újságíró meggyilkolására! A szaúdi újságíró az Egyesült Államokban élt, és csak azután kereste fel hazája isztambuli főkonzulátusát, hogy Szaúd Arábia washingtoni nagykövete – aki egyébként szintén Szalman király fia – megesküdött: nem esik bántódása! A főkonzulátuson azután megfojtották az újságírót és feldarabolták. Az akciót egy kommandó hajtotta végre, melynek élén Szaúd Arábia trónörökösének bizalmi embere állt.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .