Lapszem – 2017. szeptember 29.

0
873

Mihály napján is megérkezett a lapszemle. Friss, ropogós, vegyék, vigyék!

Magyar Nemzet: Annyi új párt van, hogy rekordot dönt a számuk

Rengeteg a párt Magyarországon, és a számuk napról napra emelkedik – írja a Magyar Nemzet. Az Országos Bírósági Hivataltól (OBH) kapott keddi adataik szerint jelenleg országosan 222 bejegyzett párt van, és további 177 áll éppen bejegyzés alatt. Egy héttel korábban pedig még csak 219 bejegyzett és 171 bejegyzésre váró pártnál tartott a számláló. Már a 2014-es választás előtt is rengeteg új politikai formáció jelent meg, pedig akkor még csak 147 párt próbált volna bejutni a parlamentbe.

Magyar Hírlap: Állóháború és pusztaság az ukrán fronton

A Magyar Hírlap Kiss Dániellel, az ukrán konfliktusról honlapján, a Ukraine Eye-on tudósító magyar újságíróval készített interjút. „A felek beásták magukat, bunkereket építettek, és teljes a pusztulás a környéken. A legutolsó hely, ahol jártam, Promka ipari telephely Avgyijivka mellett, ez az egyik legforróbb pont” – mondta a lapnak Kiss. Az állam beszámolója szerint csak a hadseregen keresztül van jelen: „Ruhát néha küld, fegyver van, parancs van, de még messze van az, hogy élhető körülmények legyenek az állásokban. Ugyanakkor kőkemény lövöldözés zajlik. Kevés a csapatmozgás, de mindenki látja a másikat, és lőnek egymásra.” A kárpátaljai magyar katonákról azt mondta, hogy akiket korábban mobilizáltak, már nincsenek a fronton, de a szakadár területen hallott arról, hogy van magyarországi magyar, aki azon az oldalon harcol.

Népszava: Öveges Program – Se pénz, se felelős

Az Európai Parlament illetékes bizottsági ellenőreinek Legfőbb Ügyészségen tett látogatása kapcsán érdeklődött a Népszava a vádhatóságnál, hol tart az Öveges Programmal kapcsolatban indított nyomozás. Megtudták, hogy több mint három év után sincs gyanúsítottja az ügynek. A Legfőbb Ügyészség tájékoztatása szerint a tantermek uniós támogatású fejlesztései ügyében 2014. június óta nyomoznak költségvetési csalás gyanújával, sőt az EU csalás elleni hivatala, az OLAF tavaly szeptemberi javaslata alapján már különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanúja miatt. Az ügyet a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) Bűnügyi Főigazgatósága viszi, gyanúsítotti kihallgatásra eddig nem került sor – írja a lap.

Magyar Idők: KGBéla megnézi az iratokat

Betekint ma a nyomozati iratokba Kovács Béla, a Jobbik kémkedéssel és költségvetési csalással gyanúsított európai parlamenti (EP) képviselője. A politikus vélhetően azokat a titkos dokumentumokat tekinti meg, amelyek a kémkedési ügy bizonyítékai között tart számon a nyomozó hatóság – írja a Magyar Idők.

Az Európai Unió intézményei elleni kémkedés vizsgálatának iratait részben titkosították, mert azok egyebek mellett külföldi titkosszolgálatok minősített iratait is tartalmazzák. Kovács a minősített dokumentumokba is betekinthet, ám azokat nem másolhatja le, az ezekről készült jegyzeteket nem viheti ki az ügyészségi irodából.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .