Koronavírus: újabb halottak

0
1860
Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa. MTI/Kovács Attila

Tovább 66-tal nőtt az áldozatok száma, változatlanul Kínában. A fertőzöttek száma 24 ezerhez közelít. Világjárvány még mindig nincs.

A Johns Hopkins Egyetem koronavírus-térképe éjfél utáni frissítése újabb 66 halottról tudósít. Ezzel az előző éjszakai 426-ról 492-re emelkedett az áldozatok száma. Ugyanezen idő alatt csaknem négyezerrel 23 892-re a megfertőzötteké. Már 27 országból jelentettek megbetegedést.

A megerősített fertőzések gyorsulni látszó kínai terjedését mutatja az ábra.

A fertőzések és elhunytak változatlanul Hupej tartományban találhatók. Az adatok arra vallanak, hogy a koronavírus – egyelőre – Kínára korlátozódik mint kiterjedt fertőzés. Világjárványról tehát még nem beszélhetünk. Bár az adatokkal szemben nagy a fenntartás.

Nálunk mindenki egészséges, akit koronavírus gyanújával kórházi megfigyelés alatt tartanak Magyarországon – jelentette be a Dél-pesti Centrumkórház – Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet kedden. Mindazonáltal hat közúti határátkelőhelyen kiemelten ellenőrzik az érkező utasokat, különösen a kínai állampolgárokat.

Azért Ártánd, Csanádpalota, Röszke, Tompa, Udvar és Letenye azok a határátkelőhelyek, amelyeken az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) munkatársával közösen folyamatosan ellenőrzik a belépésre jelentkező utasokat – ismertette Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője.

A koronavírus elleni védekezésről pénteken tájékoztathatják a kormány tagjai az Országgyűlés népjóléti bizottságát – közölte a testület elnöke, Korózs Lajos (MSZP).

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .