Kína Észak-Korea összeomlására számít? – Menekülttáborok épülnek a határon

0
147

A brit sajtó (a Financial Times és a Guardian) megszerzett egy olyan belső dokumentumot Kínából, mely öt nagy menekülttábor felállítását rendeli el Észak-Korea határai mentén. A két államnak több mint 1400 kilométeres közös határa van.

Pekingben hivatalosan cáfolják, hogy utasítást adtak volna ilyen táborok megépítésére, de Csilin tartományban, mely közvetlenül szomszédos Észak Koreával, nemrég kisokost jelentetett meg a helyi vezetés arról, hogy mi a teendő nukleáris támadás esetén. Sokan bírálták a helyi vezetést pánikkeltés miatt, de Pekingben a központ megvédte a helyi elvtársakat, mondván: minden eshetőségre fel kell készülni Észak-Korea határainak közelében.

Donald Trump amerikai elnök rendszeresen katonai megelőző csapással fenyegetőzik. Nikki Haley, az USA ENSZ-nagykövete nemrég kijelentette: ha Kína nem rendszabályozza meg Észak-Koreát, akkor a saját kezükbe veszik az ügyet. Ha háború lesz, akkor menekültáradat indulhat el Észak-Koreából Kína felé. Ekkor lehet szükség az öt menekülttáborra.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..