Kevin Spacey-t kirúgták saját sorozatából

0
996

A sorozatot jegyző Netflix bejelentette, hogy nem dolgoznak tovább a szexuális zaklatási botrányba keveredett Kevin Spacey-vel a Kártyavárban. Azt még nem lehet tudni, hogy lesz e ennek ellenére új évad a sorozatból, de úgy tűnik, a streamingszolgáltató nem adta fel a dolgot.

Pénteken hosszan írtunk arról, hogy egyre több férfi vádolja szexuális zaklatással Kevin Spacey-t, és ez súlyos veszélybe sodorta a karrierjét. Most kiderült, hogy a sorozatot, amelynek főszereplője és producere is egyben, maximum nélküle fogják folytatni.

Az első szexuális zaklatási vádak Kevin Spacey ellen régi ügyek voltak, de csütörtökön a Kártyavár stábjának nyolc tagja is részletesen beszélt arról, hogyan élt vissza a forgatáson helyzetével a sztár. A sorozatot készítő streamingszolgáltató már a botrány kirobbanásakor bejelentette, hogy felfüggesztik a Kártyavár befejező, hatodik évadának forgatását, de az újabb vádakra reagálva még tovább mentek: elküldik a sorozat legnagyobb sztárját, egyben főszereplőjét. Másik közös projektjüket sem fejezik be Spacey-vel.

Közleményükben azt írják: „A Netflix nem vesz részt semmilyen további közös produkcióban Kevin Spacey-vel a Kártyavárt illetően”, hozzáteszik, hogy a soroztot gyártó céggel továbbra is együttműködnek, és

a forgatásban beállt szünetben megpróbálják kijelölni a show lehetséges új irányát. 

A közleményben azt is kijelentik, hogy az utómunkálatoknál tartó Gore című film nem fog megjelenni a botrány után a Netflixen. A Gore Vidal író életét feldolgozó filmnek ugyanis szintén Spacey lett volna a főszereplője.

Kérdés, hogy mi lesz a sorsa Sapcey legújabb filmjének, amely a magyar mozikba februárban érkezne. A világ összes pénze, amelyet Ridley Scott rendezett, arról szól, hogy a fukar olajmágnás, John Paul Getty nem szeretné kifizetni saját unokájáért az emberrablók által követelt váltságdíjat. Egyelőre arról nem érkeztek hírek, hogy elhalasztanák a decemberi amerikai premiert, de az Entertainment Weekly szerint a film Oscar-kampányát felfüggesztik, mert a Sony úgy döntött, hogy a díjak helyett inkább a főszereplő botrányának kezelésére fókuszálnak.

Pénteken a Guardian pedig arról írt, hogy a brit rendőrség már el is kezdett nyomozni a sztár ellen, ugyanis Spacey állítólag 2008-ban, a londoni Old Vic színházban molesztált egy férfit.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .