Kevin Spacey és Dustin Hoffman is egyre nagyobb bajban

0
1134

Kevin Spacey jelenléte megmérgezte a Kártyavár forgatását, és folyamatosak voltak a szexuális zaklatások – állítja nyolc stábtag, akik együtt dolgoztak a héten megvádolt színésszel. A sorozat forgatását felfüggesztették a botrány miatt, és Kevin Spacey kezelésre vonul. Dustin Hoffman viselt dolgairól is egyre több hír jelenik meg: már két nő vádolja zaklatással, de korábbi ügyeit is előássa a sajtó.

Kevin Spacey zaklatási botrányának legújabb fejleményeként nyolc, a Kártyavár című politikai drámasorozatban dolgozó stábtag beszélt a CNN-nek arról, hogy mit kellett elviselniük a széria főszereplőjétől. Mind a nyolc megszólaló ragadozóként jellemezte Spacey-t, aki fogdosta és kegyetlen megjegyzésekkel üldözte a kollégáit, és

különösen a fiatal férfiakra utazott.

Spacey-t először, hétfőn a színész Anthony Rapp vádolta meg azzal, hogy 14 éves korában zaklatta őt, még a 80-as években. Spacey aznap közleményben reagált erre, és azt állította, hogy nem emlékszik az incidensre, de bocsánatot kér érte. Később egy mexikói színész, Roberto Cavazos és Tony Montana dokumentumfilm-rendező is megvádolta a sztárt.

Kevin Spacey, miután 2015-ben átvette a Golden Globe-ot a Kártyavár főszerepéért (MTI/EPA/Paul Buck)

Csütörtökön pedig CNN-nek a Kártyavár egy korábbi produkciós asszisztense arról számolt be, hogy Spacey fogdosta őt, amikor elfuvarozta egy külső helyszínről a forgatás helyére, amely Baltimore környékén található. A férfi azt állítja, hogy mikor már csak pár percre voltak céljuktól, Spacey a nadrágjába csúsztatta a kezét a mozgó autóban. A produkciós asszisztenst sokkolta Spacey viselkedése, de segített neki áthordani a csomagjait a lakóautójába, ahol viszont a színész sarokba szorította őt, és megint nem kívánt módon közeledett hozzá. A produkciós asszisztens nem jelentette az incidenst a feletteseinek, vagy a rendőröknek, de állítólag fél évvel az eset előtt már tett panaszt Spacey viselkedésére.

A CNN-nek azt mondta, hogy ilyen zaklatások rutinnak számítottak Spacey-nél, aki visszaélt helyzetével a forgatáson. A produkciós asszisztens szerint minden, a Kártyaváron dolgozó fiatal férfi számára mérgező környezetet teremtett a sztár, és ezt megerősítette több másik stábtag is. Egyikük arról számolt be, hogy a hat évad alatt Spacey rendszeresen hozzáért furcsa, hétköznapi szituációkból nem következő módokon.Pedig, ahogy a CNN megtudta, Spacey-nek adtak egy összefoglalót is arról, hogy melyek a forgatáson a szexuális zaklatás elkerülésére irányuló alapelvek.

A sorozatot gyártó Netflix kedden, még a stábtagok nyilvános vádjai előtt arról számolt be, hogy

felfüggesztették a hatodik évad forgatását Spacey botránya miatt.

Azt is bejelentették, hogy több évad nem készül a Kártyavárból, amelyben a színész egy gátlástalan politikust játszik, aki bármire hajlandó a hatalom megszerzéséért és megtartásáért.

Úgy tűnik tehát, hogy egyre inkább fogy a levegő Spacey körül: szerdán szóvivője még arról értesítette a sajtót, hogy a színész kezelésre vonult az ügy miatt, másnap azonban ő és a Spacey-t menedzselő ügynökség is megszakította a kapcsolatot a színésszel.

Dustin Hoffman a 70. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon 2017. május 21-én (MTI/EPA/Julien Warnand)

Dustin Hoffman ügye is tovább dagad, Anna Graham Hunter után egy másik írónő számolt be arról, hogy a színész zaklatta őt. Wendy Riss Gatsiounis azt állítja, hogy Hoffman egy megbeszélésen arról faggatta, hogy lefeküdne-e egy negyvenes férfival, és egyértelműen felajánlkozott neki. Riss Gatsiounis akkor a húszas éveiben járt, és miután visszautasította a színész közeledéseit, Hoffman nem is dolgozott vele.

Az új vádak kapcsán előkerültek Hoffman korábbi viselt dolgai is, többek között egy 1979-es interjú a Time magazinból, amelyben Meryl Streep arról beszélt, hogy

első találkozásukkor, bemutatkozás gyanánt Hoffman megfogta a mellét.

Az eset egy meghallgatáson történt. De más színésznők is beszéltek arról, hogy Hoffmanra jellemző volt, hogy megfogdosta a kolléganőit, amelyet ő maga úgy értékelt még 1992-ben, hogy csak a feszültséget akarta oldani. A színész tehát maga is ráerősített a róla kialakult csajozós, „playboy” imindzsre, és elismerte, hogy folyamatosan flörtöl. Ebbe egyszer még az is belefért neki, hogy kigombolja egy riporternő blúzát.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .