Két és fél év múlva lesz csak Sportkórház

0
614

A hivatalos kormányzati kommunikáció folyamatosan azt sulykolja, hogy 2019-ben adják majd át a teljesen megújult Sportkórházat. Mint azonban a Független Hírügynökség megtudta, ez 2019 decembere lesz, vagyis ténylegesen csak 2020-ra lesz kész a létesítmény.

 „Kiemelt jelentőségű projektről van szó, a feladatra külön miniszteri biztost nevezett ki a kormány Berkes István professzor személyében, illetve jelentős forrásokat fog elkülöníteni a jövőben” – közölte Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, még az idén márciusban.

A sportszakmai oldalról a fejlesztéseket többek között azzal magyarázta, hogy a magyar lakosságban jelentősen, 15 százalékra nőtt a rendszeresen sportolók aránya. Megemlítette, hogy a 16 kiemelt sportág esetében megközelítőleg 66 százalékkal nőtt a versenyengedéllyel rendelkező sportolók létszáma az utánpótlással együtt. Hasonló a növekedés aránya a húsz felzárkóztatási sportág esetében is, míg az öt látvány-csapatsportágnál eléri a 72 százalékot.

A sajtóeseményen Berkes István, az OSEI elhelyezésével összefüggő feladatok összehangolásáért felelős kormánybiztos elmondta, hogy a Sportkórház költözése már a múlt hétfőn megkezdődött,

az első ütemben az adminisztrációs részleg, a másodikban a járóbeteg szakrendelések költöznek

az eddigi – a Testnevelési Egyetem melletti – székhelyről.

Mi történt és mi várható?

Azóta eltelt fél év, és valóban bizonyos feladatokat, szakrendeléseket átvett a volt Ortopédiai Klinika; a körülményekről erősen megoszlanak a vélemények. Hallhattunk olyan megnyilatkozásokat, hogy

az állapotok nem emberhez méltók, de olyat is, hogy jártak már ennél rosszabb helyen is.

Tudni kell azonban, hogy az utóbbi évtizedben meglehetősen hányatott sorsúvá vált intézmény csak 2019-re nyeri el végleges, sportkórház formáját. A hivatalos kormányzati kommunikáció folyamatosan ezt a 2019-es dátumot említi, mondhatjuk: némi csúsztatással, az átadás időpontja, mint az a Független Hírügynökség megtudta, 2019 decembere. Vagyis, ismerve a magyar viszonyokat az átadás feltehetően megtörténik akkor, de ténylegesen csak 2020-ra lesz kész.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .