Karácsony kiakadt a közlekedési káoszon

0
348
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Elfogadhatatlanok az este történtek – közölte Karácsony Gergely az Edogan-vizitet kísérő közlekedési összeomlásról. Ezentúl csak az ő engedélyével indulhat egyeztetés a rendőrséggel ilyen esetekben. Elképesztő jelenetek zajlottak a nap folyamán Budapesten.

A rendőrség és a főváros között eddig korrekt volt a szakmai együttműködés a diplomáciai események biztonságának megteremtésében. A ma este történtek azonban elfogadhatatlanok: lehetetlen helyzet, hogy metrók tartósan ne közlekedjenek egy államfői látogatás miatt. Arra kértem fel a BKK és a BKV vezetőit, hogy haladéktalanul tegyék meg a tömegközlekedés helyreállításához szükséges intézkedéseket, és a jövőben csak főpolgármesteri engedéllyel folytassanak egyeztetést a rendőrséggel a hasonló esetekben írta a Facebookon Karácsony Gergely.

A városban tapasztaltak alapján lényegében fél Budapest élete megállt Erdogan látogatása miatt. A helyzet túltett minden eddigin, a török elnök tavaly októberi vizitjén is. Előzetesen, a közlekedési korlátozások ismertetésekor a kötött pályás járatokat ajánlották a budapestieknek. Ehhez képest nem járt a kisföldalatti, és

a 2-es és 3-as metróvonal se volt rendesen igénybe vehető,

s nem csak a belső városrészben.

Se előre, se hátra, se ki, se be

Teljesen indokolatlannak tűnő korlátozásokról számoltak be emberek az interneten. „A férjem 4 órakor indult haza a fogyatékos lányunkkal és állnak a dugóban, nem tudnak kijönni a városból. Felháborító” – írta valaki hét óra után. „Anyukát pár hónapos csecsemővel nem engedték át az Andrássyn, pedig szemben lakott, inkább hagyták fagyoskodni másfél órán keresztül, de persze a kisöregeket is leszarták! Mondanom sem kell, hogy az egész utca üres volt, nem történt semmi és indokolatlanul tartották vissza a forgalmat ennyi ideig minden bejelentés nélkül.” Ez csak két bejegyzés a Facebookon.

Egy másik beíró fél 8-kor készítette a képet a Pacsirtamező úton a Flórián térnél, ahol akkor 3 és fél órája állt a dugó. „Úgy, hogy itt nincs is a környéken lezárás. Egész Buda megbénult. Ez nem normális így” – fűzte hozzá.

Forrás: Facebook

Embereket szállítottak le a villamosról, rengeteg szülő nem ért el gyerekéért az óvodába és iskolába. Több beszámoló alapján a Batthyány téren az aluljáróból még este se engedték fel a felszínre az embereket, a Nyugati pályaudvarnál leszállították az embereket a metróról. Több helyről érkezett olyan hír, hogy kis híján tettlegességig fajult a helyzet a mozgásukban akadályozott emberek és a rendőrök között.

A török elnök konvojának útján az emberek kiabálva és szitkozódva üzentek.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .