Karácsony is tiltakozott Erdogan látogatása ellen

0
380
Forrás: Facebook/Karácsony Gergely

A főpolgármester is elment a Duna partra az Erdogan látogatása elleni tüntetésre. Szerinte Orbán háborús bűnössel bájolog. Szerte a városban este is felvonulások voltak.

Ahogy ígértem, nem az üléspontom határozza meg az álláspontomat: főpolgármesterként is tüntetek ellene, ha egy elnyomó diktátor érkezik Budapestre – írta a Facebookon Karácsony Gergely.  Mint írja, nem véletlen, hogy pár nappal megválasztása után kikerült a kurd zászló dolgozószobája ablakába, mert kötelességének érzi, hogy békepárti polgármesterként kiálljon a kurdok mellett.

Szomorú, hogy ezt a magyar kormány nem érzi így, sőt, még meg is bénítja a fél várost egy napra Erdogan látogatása miatt – fogalmazott. Nincs az a diplomácia cél, ami legitimálná azt,

hogy egy ország miniszterelnöke háborús bűnösökkel bájologjon.

„Gondoljatok erre, amikor meglátjátok a két illiberális vezető fotóját a Karmelita-kolostor hírhedt erkélyéről” – üzente Karácsony.

Az esti Duna parti tiltakozáson sokan vettek részt.

Résztvevők mécsesekkel az Erdogan budapesti látogatása ellen tiltakozó Humán front a Duna-parton elnevezésű néma demonstráción. MTI/Balogh Zoltán

Mind a kurd népcsoport elleni elnyomás és török háború miatt tüntettek. Ahogyan egész nap városszerte.

Tüntetés Erdogan látogatása ellen. MTI/Balogh Zoltán

Este a főváros egy része megbénult a bejelentett és spontán demonstrációk miatt. A Moszkva (Széll Kálmán) téren a tömegközlekedés lényegében összeomlott, sőt, egész Budán leállt az élet. Hét óra után a Margit híd környékén megszűnt a blokádot. A hivatalos tüntetés-lezárás után azonban pár százan rózsadombi Gül Baba türbéje felé indultak. A rendőrök minden lehetséges ponton megpróbáltak kordont állítani a vonulók el.

Hatkor tüntetés kezdődött a török nagykövetség Andrássy úti épülete előtt is, gyertyagyújtással emlékezve a kurdokkal szembeni háborús áldozatokra.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .