Így nyiss számlát 2021-ben!

0
677
FH

Manapság már nagyon kevés az az ember, aki ne bankszámlára kapná a fizetését és ne ennek segítségével intézné a számlák, vagy más be- és kifizetések ügyintézését. Ezek mellett számos előnye van a számlanyitásnak, például a folyamatosan elérhető egyenleg lekérdezés, a biztosítások, a gyors és biztonságos utalások, a megtakarítások és a befektetések kezelése is. Az életünk még egyszerűbbé tételéhez pedig változtathatjuk a limitünket, a költségkereteinket és állíthatunk be havi vagy akár éves utalásokat is.

A folyószámla hasznos az élet minden területén

Szinte nincs olyan dolog, ami a bankszámla ellen szólna, hiszen a párnánk alá dugdosás és rejtegetés helyett, biztonságos térben lesz tárolva a pénzünk. Átláthatóbbá válnak a pénzügyeink és az ezzel kapcsolatos teendőket is egyszerűen és gyorsan lehet lebonyolítani. Akár lakbér, nyugdíj, vagy más egyéb befolyó pénzről van szó, egy helyen tudhatunk mindent, ami igencsak megkönnyítheti az életünket a mindennapi rohanásban.

A technikának köszönhetően a bankok is sokat fejlődtek. Az online felületek mellett applikáció formájában is hozzáférhetünk a pénzünkhöz. Bevásárolhatunk, befizethetjük a biztosítást, befektethetünk és még sorolhatnánk. Készpénz helyett egy érintéssel is kifizethetünk bármit a bevásárláskor, vagy tankoláskor, de az okostelefonoknak és okosóráknak köszönhetően már arra sincs szükség, hogy magunknál tartsuk a számlához tartozó bankkártyánkat.

Hogyan működik az online számlanyitás? 

Az elmúlt év mindenki életét megváltoztatta. Szinte teljesen megváltoztak az eddig megszokott rendszerek és egyre több cég, vállalkozás és szolgáltatás tért át az online platformokra. Az eddig órákig tartó ügyintézést otthonról, kényelmesen, percek alatt végezhetjük el. Először tájékozódjunk az online felületeken, hogy milyen jellegű számlát szeretnénk nyitni, illetve, hogy hosszú vagy rövid távú befektetésekre akarjuk használni, esetleg csak a mindennapos fizetésekre. A mostani járványhelyzetre való tekintettel bank felkeresése nélkül is tudunk szerződést kötni, a számlához tartozó kártyát pedig postán küldik ki, de vannak pénzintézetek – mint a K&H is –  ahol azonnal használható digitális kártyát kapunk! Ezeket a kártyákat már pár kattintással szinkronizálhatjuk a mobiltelefonunkra, így bárhol és bármikor fizethetünk Google Pay-en és Apple Pay-en keresztül is, az okos eszközünk odaérintésével! 

Az online számlanyitás akár 10 perc alatt is megvalósulhat appon keresztül, mindössze érvényes, magyar okiratokra, állandó lakcímre van szükségünk, illetve kötelezően be kell tölteni a 18. életévet. Mindezek mellett adóilletőséggel is kell rendelkezni, és persze a saját nevünkben kell eljárni a számlanyitáskor.

Az online felület azt is lehetővé teszi, hogy virtuális azonosításban vegyünk részt, akár videós formában.

 Sokan elfelejtik, hogy a számlanyitás is számos költséggel járhat. Többek között a számlavezetési díjjal, üzenet díjakkal, utalási költségekkel. Ezek minden banknál eltérő összegűek lehetnek, ám sok esetben várnak minket induló kedvezményekkel.

Csak nyerhetünk az online számlanyitással

A digitalizációnak hála egyszerűen és könnyedén tudjuk elintézni a bankszámlanyitással járó teendőket. Arról nem is beszélve, hogy a mostani helyzet szempontjából biztonságosabb is. Az online szerződés aláírást követően már rutint szerezhetünk a számlánk kezelésében is és a számos kedvezménnyel kapcsolatban is, amellyel időt és energiát spórolhatunk. 

Ha a biztonságos ki- és befizetések, a kamatozások és az egyszerű ügyintézések nem lennének elég biztatóak, akkor jó hír, hogy a bankszámlanyitáskor több kedvezményt is kaphatunk az általunk választott banktól. Ilyenek a jóváírások, kedvezőbb hitelfelvételek, személyi kölcsönök vagy az első 3 hónapban ingyenes számlavezetés és az első 3 hónap után költési szokások alapján történő számlacsomag ajánlás (a már említett K&H esetében).

Ha körültekintően utánajártunk a hozzánk és a igényeinkhez leginkább passzoló bankszámla típusnak, érdemes az online számlanyitásba belevágni hiszen egyszerre biztonságos és költséghatékony, ha minél egyszerűbben és átláthatóbban szeretnénk kézben tartani a pénzügyeinket.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .