Kezdőlap Címkék Bankszámla

Címke: bankszámla

Így nyiss számlát 2021-ben!

0

Manapság már nagyon kevés az az ember, aki ne bankszámlára kapná a fizetését és ne ennek segítségével intézné a számlák, vagy más be- és kifizetések ügyintézését. Ezek mellett számos előnye van a számlanyitásnak, például a folyamatosan elérhető egyenleg lekérdezés, a biztosítások, a gyors és biztonságos utalások, a megtakarítások és a befektetések kezelése is. Az életünk még egyszerűbbé tételéhez pedig változtathatjuk a limitünket, a költségkereteinket és állíthatunk be havi vagy akár éves utalásokat is.

A folyószámla hasznos az élet minden területén

Szinte nincs olyan dolog, ami a bankszámla ellen szólna, hiszen a párnánk alá dugdosás és rejtegetés helyett, biztonságos térben lesz tárolva a pénzünk. Átláthatóbbá válnak a pénzügyeink és az ezzel kapcsolatos teendőket is egyszerűen és gyorsan lehet lebonyolítani. Akár lakbér, nyugdíj, vagy más egyéb befolyó pénzről van szó, egy helyen tudhatunk mindent, ami igencsak megkönnyítheti az életünket a mindennapi rohanásban.

A technikának köszönhetően a bankok is sokat fejlődtek. Az online felületek mellett applikáció formájában is hozzáférhetünk a pénzünkhöz. Bevásárolhatunk, befizethetjük a biztosítást, befektethetünk és még sorolhatnánk. Készpénz helyett egy érintéssel is kifizethetünk bármit a bevásárláskor, vagy tankoláskor, de az okostelefonoknak és okosóráknak köszönhetően már arra sincs szükség, hogy magunknál tartsuk a számlához tartozó bankkártyánkat.

Hogyan működik az online számlanyitás? 

Az elmúlt év mindenki életét megváltoztatta. Szinte teljesen megváltoztak az eddig megszokott rendszerek és egyre több cég, vállalkozás és szolgáltatás tért át az online platformokra. Az eddig órákig tartó ügyintézést otthonról, kényelmesen, percek alatt végezhetjük el. Először tájékozódjunk az online felületeken, hogy milyen jellegű számlát szeretnénk nyitni, illetve, hogy hosszú vagy rövid távú befektetésekre akarjuk használni, esetleg csak a mindennapos fizetésekre. A mostani járványhelyzetre való tekintettel bank felkeresése nélkül is tudunk szerződést kötni, a számlához tartozó kártyát pedig postán küldik ki, de vannak pénzintézetek – mint a K&H is –  ahol azonnal használható digitális kártyát kapunk! Ezeket a kártyákat már pár kattintással szinkronizálhatjuk a mobiltelefonunkra, így bárhol és bármikor fizethetünk Google Pay-en és Apple Pay-en keresztül is, az okos eszközünk odaérintésével! 

Az online számlanyitás akár 10 perc alatt is megvalósulhat appon keresztül, mindössze érvényes, magyar okiratokra, állandó lakcímre van szükségünk, illetve kötelezően be kell tölteni a 18. életévet. Mindezek mellett adóilletőséggel is kell rendelkezni, és persze a saját nevünkben kell eljárni a számlanyitáskor.

Az online felület azt is lehetővé teszi, hogy virtuális azonosításban vegyünk részt, akár videós formában.

 Sokan elfelejtik, hogy a számlanyitás is számos költséggel járhat. Többek között a számlavezetési díjjal, üzenet díjakkal, utalási költségekkel. Ezek minden banknál eltérő összegűek lehetnek, ám sok esetben várnak minket induló kedvezményekkel.

Csak nyerhetünk az online számlanyitással

A digitalizációnak hála egyszerűen és könnyedén tudjuk elintézni a bankszámlanyitással járó teendőket. Arról nem is beszélve, hogy a mostani helyzet szempontjából biztonságosabb is. Az online szerződés aláírást követően már rutint szerezhetünk a számlánk kezelésében is és a számos kedvezménnyel kapcsolatban is, amellyel időt és energiát spórolhatunk. 

Ha a biztonságos ki- és befizetések, a kamatozások és az egyszerű ügyintézések nem lennének elég biztatóak, akkor jó hír, hogy a bankszámlanyitáskor több kedvezményt is kaphatunk az általunk választott banktól. Ilyenek a jóváírások, kedvezőbb hitelfelvételek, személyi kölcsönök vagy az első 3 hónapban ingyenes számlavezetés és az első 3 hónap után költési szokások alapján történő számlacsomag ajánlás (a már említett K&H esetében).

Ha körültekintően utánajártunk a hozzánk és a igényeinkhez leginkább passzoló bankszámla típusnak, érdemes az online számlanyitásba belevágni hiszen egyszerre biztonságos és költséghatékony, ha minél egyszerűbben és átláthatóbban szeretnénk kézben tartani a pénzügyeinket.

Putyin megvásárolja európai barátait

Francois Fillon, Franciaország ex miniszterelnöke egy orosz olajtársaság igazgatósági tagja lett. Francois Fillon kirepült a francia közéletből, mert nejét közpénzekből tartotta el, de kedves régi barátja, Oroszország majd mindenható ura nem feledkezett meg róla. És nem csak róla nem feledkezett meg.

Francois Fillon, aki Nicolas Sarkozy vetélytársa és miniszterelnöke volt, a Zarubezsnyefty olajtársaság igazgatósági tagja lett. Díjazása nem ismert, de Moszkvában nem spórolnak, ha Putyin elnök európai barátairól van szó. Fillon megdolgozott a pénzért: szorgosan lobbizott azért, hogy az EU ismerje el azt, hogy Putyin törvényesen foglalta el a Krím félszigetet 2014-ben.

Korábban Gerhard Schröder, Németország egykori szociáldemokrata kancellárja, dollár milliomos lett a Gazprom igazgató tanácsának elnökeként. Meg is dolgozott ezért: az Oroszországot és Németországot összekötő északi  áramlat egy és kettő tengeralatti földgáz vezeték engedélyeinek megszerzésében kulcs szerepet játszott.

Nemcsak egy tánc volt

Putyin elnök volt a díszvendége Karin Kneissl osztrák külügyminiszter esküvőjén. Megtáncoltatta a menyasszonyt, akit a Szabadságpárt delegált a kormányba Bécsben. A Szabadságpárt már régóta Putyin kedvenc európai szövetségesei közé tartozik. Karin Kneissl asszony mint ex külügyminiszter most a Rosznyeft igazgató tanácsának tagja lett.

Csak emlékeztetőül: a Szabadságpárt akkori vezére, az osztrák alkancellár az Ibiza botrányba bukott bele.

A videó arról tanúskodott, hogy Putyin pénzén olyan média birodalmat szeretne Ausztriában mint amilyen Orbán Viktornak van Magyarországon.

És Orbán ingyen játssza el Putyin trójai falovának szerepét az Európai Unióban?

Vannak, akik úgy vélik, hogy igen. Miért? Mert Putyin elnök – tapasztalt KGB tisztként – olyan dossziéval rendelkezik a magyar miniszterelnökről, melynek közzététele ugyancsak kínos lenne a számára. Ezért Putyin ajánlatai visszautasíthatatlanok.

Más vélemények szerint viszont Orbán is Putyin zsebében van. Éppúgy mint a korábbi magyar elit jó pár másik tagja. A pénz azon a nemzetközi földgáz kereskedő cégen keresztül érkezik, melyet óvatosságból Svájcban jegyeztek be. Méghozzá Zug kantonban, ahol az orosz és kínai vállalkozások többsége is svájci bankszámlát szerzett, mert ott a legalacsonyabb az adó. Orbán Viktor állítólag tulaj is a sokat látott orosz földgáz kereskedő cégben. Így ő is megtalálja a számítását. No meg természetesen Putyin elnök is…

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK