Észak Koreának biológia fegyverei is vannak

0
1234
Pinterest

Az amerikai külügyminisztérium egyre nyomatékosabban hangsúlyozza, hogy Észak Korea nemcsak tiltott nukleáris kísérleteket folytat, hanem tiltott biológiai fegyverek kikísérletezik.

A japánok kísérleteztek biológiai fegyverekkel Mandzsuriában és Koreában a második világháború idején. Észak Korea ebből örökölhetett valamit bár az amerikai külügy szerint a szisztematikus kutatások csak 1960-ban kezdődtek meg.

1960-ban Észak Korea Kína és a Szovjetunió szövetségese volt, és mindkét nagyhatalmat vádolták az amerikaiak azzal, hogy tiltott biológiai fegyverekkel kísérleteznek. Peking és Moszkva a maga részéről ugyanezzel vádolta az Egyesült Államokat.

Észak Korea nem tartja be a nukleáris stoppot

Ezzel is vádolja Phenjant a washingtoni külügyminisztérium. Kim Dzsong un a múlt év végét jelölte meg határidőnek: ha addig nem jön létre áttörés az USA-észak Korea kapcsolatban, akkor újraindítják a nukleáris és rakéta fejlesztéseket. Kim Dzsong un ezzel a zsarolással próbál meg újabb csúcstalálkozót kierőszakolni Donald Trump-pal. Csakhogy az USA elnökének most épp elég munkát ad a koronavírus, ezért fütyül Kim Dzsong un-ra.

A biológiai fegyverkezésre viszont nem, hiszen az amerikai sajtó egy része Kínát gyanúsítja azzal, hogy a vuhani kisérleti laboratóriumból szabadult el a Covid 19 vírus, amely miatt le kellett zárni szinte az egész világot. Peking természetesen cáfol és az USA fegyveres erőinek vezérkari főnöke is elismerte: nincs bizonyíték arra, hogy a koronavírus mesterséges készítmény lenne!…

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .