Eltűnt a Handó-levél

0
2213
Handó Tünde (k). MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Eltűnt a bírósági honlapról a Handó Tündének írt szervilis levél. A bírósági hivatal ex-elnökének címzett bolsevik hangütésű elköszönés nagy felháborodást váltott ki a bírói szakmában.

Szerdán már nem található meg a bíróságok hivatalos oldalán az a levél, amelyet 24 bírósági vezető írt az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöki tisztéből alkotmánybíróvá lett Handó Tündének.

Az Elnöki köszönet címet viselő iromány óriási felháborodást váltott ki a bírósági szervezetben. Legutóbb nagy nyilvánosság előtt a Magyar Bírói Egyesület adott ki elhatárolódó nyilatkozatot.

Az ötvenes évek bolsevik időszakát felidéző, végtelenül szolgalelkű köszöntőben a 24 vezető hálálkodik Handónak, a bíróságok aranykorának nevezve az ő elnöki idejét az OBH élén. Aki eddig nem olvasta volna, mi szó szerint közöltük a levelet.

Handót október végén választotta meg alkotmánybíróvá a parlamenti kétharmad. Több, mint egy évvel OBH-elnöki megbízásának lejárta előtt, amivel felfelé buktatták, mert nem sikerült neki pacifikálnia a bíróságokat, de végtelennek tűnő háborúba keveredett az OBH-t a törvény szerint ellenőrizni hivatott Országos Bírói Tanáccsal.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .