Előállították Gyárfás Tamást a Fenyő-gyilkosság miatt

0
2301

A médiavállalkozót, az úszószövetség volt elnökét azzal gyanúsítják, hogy ő adott megbízást Fenyő János meggyilkolására.

MTI Fotó: Balogh Zoltán

A Független Hírügynökség információi szerint Gyárfás Tamást délután vitték be a rendőrök, és megkezdték kihallgatását. Úgy tudjuk,

azzal gyanúsítják, hogy 20 éve ő adta a megbízást Fenyő János meggyilkolására.

A rendőrség a Pesti Srácoknak megerősítette a hírt. A lap szerint Gyárfás Portik Tamásnak adhatott megbízást, hogy ölesse meg üzleti ellenfelét. A Zoom szerint a gyanúsítás alapja egy olyan, 2004-es hangfelvétel, amelyen Gyárfás Portik Tamással beszélget.

Portik az olajügyek egyik kulcsszereplője volt, most börtönben van, többek között a Prisztás-gyilkosság miatt.

Az Index úgy tudja, hogy

Gyárfást őrizetbe is vitték.

Fenyő János médiavállalkozót 1998. február 11-én este lőtték agyon a kocsijában, amikor megállt egy piros lámpánál. 13 évvel később Szlovákiában elfogták Jozef Rohácot, akit az Aranykéz utcai robbantás és más bérgyilkosságok miatt kerestek. Kiderült, hogy az ő DNS-ét találták meg a Fenyő-gyilkosság helyszínén is. Rohácot tavaly életfogytiglanra ítélték, de a megbízót eddig nem sikerült megtalálni.

Gyárfás előállításáról a rendőrség közleményt adott ki, amelyben azt írják: a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda 2017. október 31. óta nyomoz az ügyben előre kitervelt gyilkosság miatt. Munkatársaik kora délután fogták el „a 69 éves Gy. Tamás budapesti lakost”, akit a gyilkosságra való felbujtással gyanúsítanak.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .