Clooneyék befogadtak házukba egy iraki menekültet

0
901

Az 56 éves filmsztár-rendező a The Hollywood Reporterben szerdán megjelent hosszú interjúban árulta el, hogy befogadtak egy jazidi kisebbséghez tartozó férfit, aki menekültként érkezett Irakból az Egyesült Államokba.

A férfi jelenleg a Chicagói Egyetem hallgatója, és Clooney egyik házában él, amelyet a sztár Augustában tart fenn. Clooney elmesélte, hogy a férfi egy Moszulba tartó buszon utazott, amikor az Iszlám Állam harcosai megtámadták a járművet, lelőtték a két sofőrt, majd közölték, hogy aki egyetemre akar menni, azt szintén lelövik.

„Túlélte és Amerikába jött.

Miután átesett a szükséges ellenőrzéseken, megnyílt előtte az út, hogy egy új életet építsen fel magának”

– mondta el Clooney hozzátéve, hogy ebben akarnak neki segíteni.  A színész más Amerikába érkező menekülteket is támogatni akar, erre több millió dollárt fordít majd.

Clooney brit-libanoni származású felesége, Amal Clooney emberi jogi ügyvéd az észak-iraki jazidi nők jogaiért küzd. Ügyfelei közé tartozik a jazidi Nadia Murad is, az Iszlám Állam kegyetlenkedéseinek egyik túlélője, az ENSZ jószolgálati nagykövete, aki jelenleg Baden-Würtenbergben él, a német tartomány ugyanis mintegy ezer jazidi menekültet fogadott be.

Az interjúban Clooney és felesége azt is elmondta, mennyire megváltoztatta életüket ikreik születése. Clooney büszkén említette meg, hogy egész jól megy neki a pelenkázás. Azt azonban mindketten elismerték, hogy a csecsemők miatt eléggé kialvatlanok.

A 39 éves Amal Clooney arról is beszélt, hogy nem tervez több gyermeket.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .