Kezdőlap Címkék Clooney

Címke: clooney

George és Amal Clooney félmillió dolláros adománya

0

George Clooney színész és nemzetközi jogász felesége, Amal Clooney kedden bejelentette: félmillió dollárt adományoz az Egyesült Államokban a fegyvervásárlás szigorításáért szót emelő floridai diákok mozgalmának.

A diákok a múlt szerdán, a floridai Parkland város középiskolájában elkövetett tömegmészárlás után hívták életre mozgalmukat és március közepére Washingtonban menetet szerveznek a fegyvervásárlás és -tartás szigorításáért, illetve a fegyveres erőszak ellen.

A Clooney-házaspár közleményben tudatta döntését, kiemelve, hogy nagy hatással volt rájuk a túlélőkből aktivistákká vált diákok

“bátorsága és ékesszólása”.

Félmillió dollárt ajánlott fel a tiltakozó menetet szervező diákoknak Oprah Winfrey, az Egyesült Államok egyik legismertebb televíziós személyisége, a talk-show műsorok “királynője” is. Winfrey kedden éjjel Twitter-üzenetben tette közzé felajánlását, hozzáfűzve, hogy a menetet szervező diákok őt az 1960-as évek polgárjogi mozgalmainak aktivistáira emlékeztetik, mert

“ők is azt mondták, hogy elegünk van és hallatni fogjuk a hangunkat”.

A felháborodott diákok kedden megjelentek a floridai törvényhozás épületében is, ahol arról voksoltak a helyi törvényhozók, hogy napirendre vegyenek-e egy, a tűzfegyverek vásárlásának betiltását szorgalmazó törvényjavaslatot. A képviselők nemmel szavaztak.

Clooneyék befogadtak házukba egy iraki menekültet

0

Az 56 éves filmsztár-rendező a The Hollywood Reporterben szerdán megjelent hosszú interjúban árulta el, hogy befogadtak egy jazidi kisebbséghez tartozó férfit, aki menekültként érkezett Irakból az Egyesült Államokba.

A férfi jelenleg a Chicagói Egyetem hallgatója, és Clooney egyik házában él, amelyet a sztár Augustában tart fenn. Clooney elmesélte, hogy a férfi egy Moszulba tartó buszon utazott, amikor az Iszlám Állam harcosai megtámadták a járművet, lelőtték a két sofőrt, majd közölték, hogy aki egyetemre akar menni, azt szintén lelövik.

“Túlélte és Amerikába jött.

Miután átesett a szükséges ellenőrzéseken, megnyílt előtte az út, hogy egy új életet építsen fel magának”

– mondta el Clooney hozzátéve, hogy ebben akarnak neki segíteni.  A színész más Amerikába érkező menekülteket is támogatni akar, erre több millió dollárt fordít majd.

Clooney brit-libanoni származású felesége, Amal Clooney emberi jogi ügyvéd az észak-iraki jazidi nők jogaiért küzd. Ügyfelei közé tartozik a jazidi Nadia Murad is, az Iszlám Állam kegyetlenkedéseinek egyik túlélője, az ENSZ jószolgálati nagykövete, aki jelenleg Baden-Würtenbergben él, a német tartomány ugyanis mintegy ezer jazidi menekültet fogadott be.

Az interjúban Clooney és felesége azt is elmondta, mennyire megváltoztatta életüket ikreik születése. Clooney büszkén említette meg, hogy egész jól megy neki a pelenkázás. Azt azonban mindketten elismerték, hogy a csecsemők miatt eléggé kialvatlanok.

A 39 éves Amal Clooney arról is beszélt, hogy nem tervez több gyermeket.

A Clooney-házaspár mögött is Soros áll!

George Clooney és felesége, Amal Clooney egymillió dollárt adományozott a Sothern Poverty Law Centernek, mely szervezet az Egyesült Államok déli államaiban küzd a szélsőjobb ellen.

Nemrégiben ennek az összegnek több mint a háromszorosát, 3,25 millió dollárt adtak olyan migráns gyerekeknek, akik a szíriai polgárháború elől menekültek el Libanonba. (Mint ismeretes, a filmsztár felesége, Amal Clooney Libanonban született, egy ottani keresztény családban nőtt fel, és emberi jogkért harcoló ügyvéd lett belőle.)

A Clooney házaspár pénzéből mintegy háromezer migránsgyerek tanulhat Libanonban.

Azért az meglátszik, hogy ezek a Clooneyék még nem töltöttek sok időt Magyarországon, nem mozogtak eleget a magyar kormány prominensei között. Ez azért is nagy hiba volt a részükről, mert így nyilván nem tudják, hogy a migránsgyerekek tanulmányaira adott pénzük révén ők is Soros ügynökökké váltak, és a terrorizmus ügyét támogatják.

Most aztán retteghetnek Németh Szilárd és társai haragjától!

Arról nem is szólva, hogy ezt a temérdek dollárt más, a migránsgyerekek taníttatásánál és a szélsőjobb elleni küzdelemnél hasznosabb célra is fordíthatták volna.

Stadion-építésre például. Vagy, teszem azt, határainkon túli magyar futballcsapatok támogatására. De egyszerűbb lenne, ha a pénzt odaadnák Mészáros Lőrincnek, Andy Vajnának, esetleg Habony Árpádnak – náluk minden pénznek jó helye van.

Élhetetlenek ezek a Clooneyék. Kellene melléjük egy jó pénzügyi tanácsadó, akit akár Matolcsy Györgynek is hívhatnának. De ha ő nem ér rá, akkor a fia is biztosan tudna segíteni abban, miként lehet a közpénzeket magánpénzekké varázsolni.

Mert lehet, hogy ez a Clooney színésznek jó, és a felesége is ügyesen harcol az emberi jogkért, de hogy embernek tehetségtelenek, az egyszer biztos.

Aztán majd jól megnézhetik magukat, ha rájönnek, hogy nem vitték semmire!

A Clooney házaspár 3000 menekült gyerek iskolai tanulmányait segíti

0

2 millió dollárt ad a The Clooney Foundation for Justice arra a célra, hogy 3000 ezer szíriai menekült gyerek iskolába járhasson Libanonban.

A UNICEF hét iskolát támogat ebből a célból Libanonban, ahol több mint egymillió szíriai menekült él és közülük 200 ezer a gyerek. Közülük nagyon sokan nem járnak iskolába pedig a családok már évek óta élnek Libanonban. Szíriában a polgárháború már a hatodik éve tart, a halálos áldozatok meghaladja a 330 ezret.

A UNICEF libanoni iskolai programját egymillió dollárral támogatja a Google illetve a Hewlett-Packard is. A cél az, hogy a menekült gyerekek korszerű informatikai oktatásban is részesülhessenek. Így aztán versenyképesek lesznek a munkaerőpiacon annak ellenére, hogy saját hibájukon kívül nehéz helyzetbe kerültek- hangsúlyozza a Clooney házaspár közleménye.

Amal Clooney, aki nemrég ikerpárnak adott életet, Libanonban látta meg a napvilágot egy keresztény családban.

Libanon Szíriához hasonlóan vallásilag és nemzetiségi szempontból is mélységesen megosztott ország.

A UNICEF abban bízik, hogyha a menekült gyerekek korszerű oktatásban részesülnek, akkor nem lesznek fogékonyak a vallási vagy nemzeti fanatizmusra, amely ma az egész ifjúság számára komoly kísértés az egész Közel Keleten.

Menekült gyerekek oktatását segíti Clooney alapítványa

0

Libanonban élő szíriai menekült gyermekeknek nyit iskolát George Clooney alapítványa az ENSZ Gyermekalapjával (UNICEF), a Google-lal és a Hewlett Packard céggel összefogva. A The Clooney Foundation for Justice nevű alapítvány hétfőn jelentette be az együttműködés létrehozását több mint háromezer Libanonban élő menekült gyermek iskoláztatására.

George és felesége, Amal Clooney több mint kétmillió dollárt adományoznak

szíriai menekültek oktatására, így akadályoznák meg, hogy több ezer fiatal „elveszett nemzedékké váljon

George és Amal Clooney tavaly hozta létre alapítványát az egyenlőség támogatására a bíróságokon az osztálytermekben és a közösségekben világszerte.

 

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK