Kezdőlap Címkék Nemzeti

Címke: nemzeti

Gyógyika

Előre kell bocsátanom, hogy sem orvos, sem gyógyszerész nem vagyok, így az alább taglalt szer gyógyhatását nem kívánom és nem is fogom minősíteni. Én csak a nevére és a mibenlétére lettem figyelmes – érdekes egy dolog lehet, annyi szent, olyan varázsszer, ami csak a magyarokra hat, vagy esetleg nem csak rájuk, de erősen nemzeti jellegű mégis.

Tulajdonképpen a Facebookon láttam meg egy fotót, ami a reklámtábláját ábrázolja, valahol egy országút mentén. Minden különösebb magyarázat nélkül. Mármost nem szeretem, ha valamit nem értek, így rákerestem a Google-ban, és megtudtam, mi ez.

Vagy gyógyszer, vagy gyógyhatású szer, vagy ez, vagy az sem, meg nem mondom, nem is állítom, micsodás természetű, de érdekes matéria lehet. Egyfajta rügykivonat. „3000 féle növényi rügykivonat és ásványi anyag energetikai és sejt mintázatát tartalmazó készítmény család.” Mire ajánlja a gyártó cég, bizonyos Nimród Völgye Mezőgazdasági Termelő és Szolgáltató Szociális Szövetkezet?

Van belőle:

Általános test harmonizáló
Anyagcsere harmonizáló
Bőrgyógyászati harmonizáló
Bőrszövet rendszer harmonizáló
Csontvázrendszer harmonizáló
Diabétesz harmonizáló
Emésztőrendszer harmonizáló
Endokrin rendszer harmonizáló
Érzékszervi harmonizáló
Férfi test harmonizáló
Hyper antitumoral harmonizáló
Idegrendszer harmonizáló
Immunrendszer harmonizáló
Légzőrendszer harmonizáló
Női test harmonizáló
Szájüreg és fogrendszer harmonizáló
Szív és érrendszer harmonizáló
Vese és húgyúti rendszer harmonizáló

Ez, kérem, maga a Bölcsek Köve, ez mindenre jó, csak nehéz hozzájutni

Nem úgy megy ám, hogy bemegyek a patikába és kérek, legfeljebb ki kell fizetni. A termékcsalád honlapja el is magyarázza.

„A GYÓGYIKASZER, Magyar Szent Korona Termék.

Kereskedelmi forgalomban nem kapható, de mindenki számára hozzáférhető, rendelhető, aki a Magyar Nép Gyógyító Mozgalomhoz csatlakozik. A csatlakozás végzettségtől függetlenül mindenki számára lehetséges, egy egyszeri csatlakozási nyilatkozat kitöltésével megtehető.

Mi hisszük és tudjuk, hogy az okok őszinte megvizsgálása, a tünetek általi tanítás felismerése, és az ok, vagy okok megszüntetése nélkül, nem lehet teljes gyógyulást várni semmilyen gyógymódtól és eszköztől!!!”

Álljuk meg egy kicsit. Ezek szerint olcsó sem lehet, hiszen a Szent Korona termeli, abból meg csak egy van, és ki tudja, mikor rügyezik, de szerintem ritkán. Lévén, hogy nem növény. Ellenben megrendelni is csak akkor lehet, ha csatlakozom a Magyar Nép Gyógyító Mozgalomhoz, ami nevéből fakadóan a magyar népet gyógyítja, más népek szóba sem jöhetnek. Vagy hogy is van ez. Mi ennek a mozgalomnak a célja?

„Célja, hogy tagjai hatékonyan hozzájáruljanak egy igazságos, szeretet alapú, tudatosan jóléti életforma megteremtéséhez a Kárpát Hazában a Magyar Szent Korona működési rendje alatt.”

Igen szép dolog ez, csak még mindig nem tudom, mikor rügyezik a Szent Korona, melynek terméke a Gyógyikaszer. Kutassunk tovább.

Újabb szervezet bukkan elénk a meotiszi mocsarakból.

„A Magyar Nemzetegyesítő Közösség a közel múltban alakult azzal a céllal, hogy a magyar nemzettársaink által létrehozott értékeket, „gyöngyszemeket” segítsen erős EGY-SÉGbe rendezni.

A Magyar Nemzetegyesítő Közösség tagjai Magyar Nemzeti Kártyával rendelkeznek.
Aki rendelkezik Magyar Nemzeti Kártyával, az jogosult a GYÓGYIKASZER használatára.

Keresd fel a honlapunkat és állj sorainkba!”

Tisztelettel, biztos, hogy maguk gyógyszert árulnak és nem tagságot?

Mert nagyon úgy nézem, hogy bonyolultabb ehhez a medicinához jutni, mint Ray Charlesnak bejutni a Ku-Klux-Klanba. Egyik nemzeti közösség, másik nemzeti közösség, mindenféle kártyák, tagságok – és mindez a hercehurca egy rügykivonat kedvéért.

Nem tudom, milyen a hatása a testre, lehet jó és lehet kevésbé jó, de hogy a szellemi képességeket némiképp negatívan befolyásolhatja, az elég valószínűnek tűnik, főleg a honlap következő gondolatai után:

„A GYÓGYIKASZER lényege, hogy a szerveknek megfelelő mintázatú rügykivonatok és anyagok tartalmát az érintett szervekhez károsodás nélkül, a bőrön át eljuttatva, lehetővé válik, hogy a szervezet, vagy az adott szerv, a sejtemlékezés által kiválasztva a neki legmegfelelőbb hatóanyagokat, azokat beépítve, az eredeti típussejtek szaporodását segítse. Ez által az adott szerv eredeti sejtmintázata és a sejtinformációs rendszere, és a szerv eredeti működése is helyreállítható.”

Sejtemlékezés. Mintázat. Sejtinformációs rendszer. Akinek ez nem elég, ölelje a kemencét, mondaná a népi bölcsesség.

Kérem tisztelettel, semmi közöm a szer gyógyhatásához, nem minősítem, mert nem ismerem, de az napnál világosabb, hogy ez egy áltudományos halandzsa, és aki ennek a gezemicének a kedvéért képes belépni mindenféle szervezetbe (amelyek, ugyebár, taglétszám függvényében kapják az állami dotációt, ám mivel itt hangsúlyozottan hagyományőrzésről van szó, nincs is akadálya a támogatásuknak), az bizony olyasminek is könnyen tagja lehet, amiről a legvadabb álmaiban sem hitte volna, hogy köze lesz hozzá.

Aki viszont kedveli ezt a gondolkodásmódot, ám tegye – én maradok a patikaszereknél.

És, hogy ne mondják rólam, miszerint rosszindulatú vagyok, adok egy reklámötletet is a gyártóknak.

Milyen jó kis szlogen lenne nekik, bár a Weöres Sándor már megírta:

„Gyógyika, Gyógyika épít
Hajnali ködfal a vára
Termeiben sok a vendég
Törpekirály fia-lánya”.

A Fidesz nem konzultál

0

Nem lesz a választásokig újabb nemzeti konzultáció, értesült a Független Hírügynökség Gulyás Gergelytől, a Fidesz frakcióvezetőjétől.

Tavaly év végén, már túl az előző „levélváltáson”, az a hír terjedt el, és ezt akkoriban a kormánypártok sem cáfolták, hogy szükség lesz egy újabb konzultációra, tovább építve a menekültekkel kapcsolatos Fidesz-kommunikációt. Az információ hitelt érdemlőnek tűnt, hiszen akkor már nyilvánvalóvá vált, hogy Orbán Viktor erre a tematikára akarja építeni a kampányát. Más kérdés, hogy – pláne azok után, hogy Áder János csütörtökön bejelentette a választások időpontját, konkrétan április 8-át – beszállhatna-e újra a kormány egy ilyen akcióba. Feltehetően a szakértői vélemények alapján állhatott el a miniszterelnök a tervtől, ha létezett valóban ilyen terv, vagyis azért, mert ebben a periódusban már durva beavatkozás lenne, és valószínűleg nem is törvényes, ha a végrehajtó hatalom aktív szerepe vállalna a kampányban, ha pedig a Fidesz venné a nevére a konzultációt, az túl nagy költséget jelentene számára.

Az előző konzultációt a kormány a Fidesz kérésére indította el, legalább is névlegesen, kommunikációs szinten így hangzott el.

A parlament őszi ülésszaka előtt tartott kihelyezett frakcióülésen hangzott el az igény, többek szerint előre lejátszott forgatókönyv szerint. A beérkezett válaszlevelek tartalmáról a kormányzat most számolt be, állítása szerint minden pontjában kétmilliónál többen igazolták vissza a Fidesz migrációs politikáját. Hadházy Ákos, az LMP társelnöke ezt a bejelentést is opponálta, szerinte az egész ügylet hamis, manipulált.

Gulyás Gergely portálunknak nem részletezte az okokat, egyszerűen jelezte, hogy a kampánytervükben nem szerepel az ismételt konzultáció, noha a fő téma, azaz a bevándorlás ügy változatlanul központi eleme lesz az áprilisig tartó időszaknak.

2 332 755

Ennyi honfitársam küldte vissza a kormánytól kapott konzultációs levelet. Legalábbis, ha hinni lehet Kovács Zoltán kormányszóvivőnek. És miért ne higgyünk neki? Ha nem hiszünk, akkor jobb lesz?

Úgyhogy, én elhiszem.

Mondjuk én a helyében nagyobb számot mondtam volna, de jó ez így is. 2 332 755 olyan honfitársam van tehát, aki úgy érezte, hogy vissza kellett küldenie a levelet a feladónak. Egy részük nyilván azért küldte vissza a levelet, mert elhiszi, ami benne volt.

Állítások voltak amúgy ebben a levélben, nem kérdések. De ebben az országban még régen nem kérdésekre válaszolnak, hanem kijelentésekre. Mondanak valamit, és ahhoz fogalmaznak meg kérdéseket. A miniszterelnök emberemlékezet óta nem nyilatkozik valódi újságírónak, ehelyett sajtómunkásnak álcázott mikrofonállványoknak mondja el a véleményét. Aki egy kicsit is normálisan kérdez, az már gyanús és mehet a levesbe.

És vannak olyanok is a 2 332 755 között, akik nem hiszik el azt, amit a kormány konzultációs levélben állít, viszont azt gondolják, hogy valakik valahol számon tartják, hogy ki az, aki visszaküldte Orbán Viktornak a levelet, és ki az, aki nem.

A visszaküldők között nyilván olyanok is vannak, akik tudják, hogy az egész úgy hülyeség, ahogy van. Tudják, hogy Sorosnak nincs semmiféle terve, ha csak azt nem tekintjük tervnek, hogy immár évtizedek óta azon munkálkodik, hogy egy normális világban éljünk. Ezért támogatta annak idején a Fideszt és annak sok jelenlegi vezetőjét. A többi között Orbán Viktort, aki ma miniszterelnök, és Kovács Zoltánt, aki kormányszóvivőként most bejelentette, hogy 2 332 755 magyar ember küldte vissza konzultációs levelet.

Éltünk mi már ilyen országban, egypártrendszernek hívták. Akkor is hasonlóan működtek a dolgok, mint ma. A Párt és a Kormány úgy tett, mintha elhinné, amit mi hazudtunk neki, cserébe és hálánk jeléül mi sem mondtuk a szemébe hangosan, hogy hazudik.

Így ment ez már akkor is: a hatalom nem követelte meg alattvalóitól, hogy látványosan szeressék, azzal is megelégedett, ha nem utáltuk látványosan. Ezért nem adott nekünk szabad újságot, rádiót és televíziót, nehogy véletlenül kísértésbe essünk, és megírjuk, bemutassuk az igazat.

Erre tartunk most is. 2 332 755 honfitársunk tartja életben ezt a mostani rendszert. És persze a többiek, akik nem küldték vissza, hanem a kukába dobták a konzultációs levelet.

43 milliárdért épít a kormány Nemzeti Korcsolyázó Központot

0

Istvánmezőn, a Budapesti Olimpiai Központ területén tervezi felépíteni a Nemzeti Korcsolyázó Központot a kormány. A győztes pályamű megvalósításának költségét az értékbecslés 43 milliárd forintra tette, de ez minden valószínűség szerint még jóval drágább lesz.

Szigetvári Viktor, az Együtt választmányi elnöke szerint nincs pénze hazánknak 43 milliárd forintba kerülő Nemzeti Korcsolyázó Központra, s a pénznek jobb helye lenne, ha inkább az egészségügyre, korszerű rák-diagnosztikai gépek vásárlására költenék.

Magyarországnak ugyanis számos, sokkal fontosabb problémája van, mint a korcsolyázóközpont hiánya. Semmilyen észérv nem indokolja a korcsolyázóközpontot, de még csak pénze sincs rá hazánknak. Ráadásul nem kizárt, hogy ezekkel a beruházásokkal is Orbán Viktor strómanjainak a zsebét tömik majd.

Így számolt be Soros mai közleményéről az MTI, valamint Mészáros, Habony és Vajna csapata

A Független Hírügynökség az elsők között írta meg, hogy Soros György tételesen cáfolta a magyar kormány nemzeti konzultációs levelének hét pontját. Ezt követően a hír végigrobogott a sajtón, egymás után jelentek meg az erről szóló híradások. Kíváncsiak voltunk, ezért utánanéztünk, hogy a közmédia, illetve a Mészáros-Vajna-Habony nevével fémjelzett sajtóbirodalom csatolt részei mikor és miként számoltak be a hírről.

Az MTI 9 óra 5 perckor rövidhírben közölte, hogy Soros György interjút adott a Financial Times-nak, majd ugyanezt 9.57-kor egy hosszabb híradásban is megerősítette. A cikk végére ekkor már belinkelte Soros Györgynek a kormány állításait tételesen cáfoló közleményét.

Az Origón 14 órakor még nem találtunk ezzel kapcsolatos hírt, de ez az állapot csak 14.32-ig tartott. AkkorSoros megfenyegette Magyarországot, és összevissza hazudozik” címmel tettek közzé egy írást, melyben elmondják a saját véleményüket a Soros által írtakról, anélkül hogy Soros szavait is idézték volna.

A Magyar Hírlap gyorsabb volt az Origónál, mert 9.12-kor közölt cikkében átvette az MTI hírét. Pontosabban, ismertette Sorosnak a Financial Times-nak adott interjúját, majd megemlítette, hogy Soros közleményt is kiadott, amelyben tévedésnek nevezi a vele szemben felhozott vádakat. A Magyar Hírlap nem részletezte, hogy Soros pontról pontra cáfolja az ellene felhozott vádakat, nyilván nem akarta ezzel elkeseríteni az olvasóit.

A Magyar Idők sem szentel sok szót Soros cáfolatának, 9.18-kor átvette az MTI hírét, igaz, becsületükre legyen mondva, a végén belinkelték az eredeti közleményt, így az a Magyar Idők-olvasó, aki nem elégszik meg a felszínes lózungokkal, akár tájékozódhatott is, ha nagyon utánajárt.

A Ripost a déli órákban jutott el odáig, hogy hírt adjon Soros György megszólalásáról. Igaz, meglehetősen sajátos formában tálalta mindezt. A „Soros György Magyarország megbüntetését követeli” című cikkben szó sem esik arról, hogy a kormány állításait pontokba szedve cáfolta az amerikai-magyar milliárdos. Ezzel szemben felidézik a Financial Times-nak adott interjút, és több ízben is úgy fogalmaznak: Soros tagadja az ellene felhozott vádakat. Tagadni, tudjuk, a vádlottak szoktak, Soros György azonban nem vádlott, hanem szabad ember, aki cáfolja a kormány óriásplakátokon, újságokban, televíziókban és nemzeti konzultációs levelekben sok milliárd forintért terjesztett állításait.

A 888 Sivalkodjatok rovatában – igen, a portálnak van ilyen rovata, itt rendre az ellenzék megszólalásai kapnak helyet, sajátos megfogalmazásban – 10.49-kor tett közzé egy szöveget, „Soros György aggódik” címmel. Az első mondata így hangzik: „Az amerikai milliárdos félti az általa kitartott magyarországi szervezeteket.”

A második, és egyben a cikk befejező mondata pedig egy idézet: „Nem maradhatok tovább csendben, mivel attól félek, hogy az a minapi bejelentés, miszerint a magyar hírszerző szolgálatok vizsgálatot kezdenek, felveti annak a veszélyét, hogy nem csupán szervezetek, de egyéni vezetők ellen is üldöztetés indul”

A Borsonline bulvárlap, az ott dolgozó csapattól, mely egy ideje Andy Vajnától kapja a fizetését, nem feltétlenül várható el, hogy politikai jellegű hírekről is beszámoljon. Ők azonban úgy döntöttek, nem rekednek meg a bulvárhírek közlésénél, az ő olvasóik ennél többet érdemelnek, ezért – a maguk sajátos módján – beszámoltak arról, hogy Soros megszólalt az ellene felhozott vádakkal kapcsolatban. Az „Ellentámadásba kezdett Soros – tételesen tagadja a nevéhez kötött tervet” című írás 12.47-kor került ki a netre.

Itt már egy kis szerkesztői ügyetlenség is tetten érhető, hiszen a cikk első mondatában az olvasható, hogy Soros György közleményt adott ki, melyben tételesen cáfolta a kormány nemzeti konzultációs kérdőívének tartalmát. Vagyis, nem tagadja, mint a címben írták, hanem cáfolja. Reméljük, nem lesz baja ebből a szerkesztőknek, és fölöttes szerveik ezt a botlást betudják annak, hogy még csak rövid ideje erősítik Vajna birodalmát. Az viszont mindenképpen a javukra írható, hogy írásuk végén belinkelték a 24.hu cikkét, melyben elolvasható Soros György tételes cáfolata.

A Stefka István nevével fémjelzett Pesti Srácok 11.31-ig tudta magát türtőztetni, addig nem szólaltak meg a reggeli hírrel kapcsolatban. Akkor azonban egyből nagyot léptek, mert a „Soros György is megszólalt a nemzeti konzultáció kapcsán (FRISSÍTVE)” című cikkük első mondata így hangzik: Szerteágazó sajtókampánnyal válaszolt Soros György a kormány nemzeti konzultációval kapcsolatos kampányára.

Ezt követően nagy vonalakban ismertetik az MTI által kiadott szöveget, egy alcímből még azt is megtudjuk, hogy Soros elszólta magát. Érdemes elolvasni a kommenteket is, már csak azért is, mert az egyik, nem a legvérmesebb hozzászóló így fogalmaz: „Sajnos sok követője van, ezek sosem halnak ki.”

Elnézést azoktól, akik kimaradtak a mai összeállításunkból, ígérjük, legközelebb ők is sorra kerülnek.

Valahol Magyarországon

Nem photoshop, valódi fénykép.

Tulajdonképpen szöveg sem kellene hozzá. Mert hát, mit is lehetne mondani erről a képről?

Talán azt, hogy… Nem ez, túl durva volna.

Akkor inkább azt… Ez meg nagyon általános.

Vagy talán… Á, hagyjuk, még baj lehet belőle. Az meg ugye, kinek hiányzik.

Hét válasz Orbán Viktor hét kérdésére

Hét kérdésben kérte a véleményemet a miniszterelnök, arra kíváncsi, hogy támogatom-e a Soros terv pontjait. Jogkövető állampolgárként válaszoltam mind a hét kérdésre.

  1. Orbán szerint Soros György arra akarja rávenni Brüsszelt, hogy Afrikából és a Közel-Keletről évente legalább egymillió bevándorlót telepítsen az Európai Unió területére, így Magyarországra is.

Ezt a tervet nem támogatom, mert Soros György eltitkolja, hogy valójában naponta akar egymillió embert behozni Európába, miközben a magyarokat, különös tekintettel az Orbán Viktor nevűekre, kitelepítené Afrikába.

  1. Orbán szerint Soros György brüsszeli vezetőkkel együtt azt is el akarja érni, hogy az EU tagállamai, így Magyarország is, bontsák le a határvédelmi kerítéseket, és nyissák meg a határokat a bevándorlók előtt.

Szimpatikus az ötlet, de ezt sem tudom támogatni, mert Soros itt sem árulta el, hogy mit szeretne valójában. Ugyanis nemcsak az ország határain bontaná le a kerítést, de a házak udvarát sem lehetne körülkeríteni. Sőt, van egy nagyon titkos terve, melynek kitalálásában maga a Sátán segédkezett neki.  Eszerint a házak, lakások ajtaján sem lehetnének ajtók. Ezt Soros nem mondta meg a magyar embereknek, ezért a magyar kormánynak kutyakötelessége lenne, hogy erről is tájékoztassa a lakosságot.

  1. Orbán szerint a Soros-terv része, hogy a nyugat-európai országokban összegyűlt bevándorlókat Brüsszel kötelezően ossza szét, különös tekintettel a kelet-európai országokra. Ebben Magyarországnak is részt kellene vennie.

Ezt abban az esetben tudnám támogatni, ha a magyar kormány azt is beleírta volna a konzultációs levélbe, hogy Soros hány bevándorlót akar szétosztani köztünk. Jó nagy számmal kellene bennünket riogatni, hogy az emberek még a mostaninál is jobban rettegjenek, és a már meglévőnél is nagyobb legyen a hisztéria. Sok kis Őcsényt akarunk, mert megérdemeljük.

  1. Orbán szerint a Soros-terv alapján Brüsszelnek arra kellene köteleznie minden tagállamot, így Magyarországot is, hogy minden bevándorlónak fizessen 9 millió forint állami segélyt.

Ezzel nem értek egyet. Szerintem kevés a 9 millió forint, ennyi pénzből Mészáros Lőrinc és családja egyetlen nap alatt éhen halna. Sokkal több pénzt kellene adni a bevándorlóknak, ráadásul úgy, hogy ezzel ne az államot terheljük, mert neki e nélkül is van elég gondja, sok éhes barát száját kell betömnie, sok csókos zsebét kell teletölteni a tőlünk lopott javakkal. Tehát, a magyar polgároknak kellene a saját adózott jövedelmükből évente minden migránst legalább 50 millió forinttal támogatni.

  1. Orbán szerint Soros György azt is el akarja érni, hogy a migránsok enyhébb büntetést kapjanak az általuk elkövetett bűncselekményekért.

Ez jó ötletnek látszik, de nem elegendő. Ha Soros vállalná az elképzeléseit, akkor bevallaná, hogy azt akarja, hogy a migránsok büntetlenül bűnözhessenek. Nálunk, Magyarországon, van erre példa, mert a kis fatolvajokat ugyan bünteti az állam, de akik milliárdokat lopnak el a közösből, azokat nem, sőt, még jutalmazza is őket. Valószínűleg Soros is azt akarná, hogy a bűncselekményeket elkövető migránsok jutalomban részesüljenek. Emellett lehetne egy ingyenes tájékoztató füzetet adni  a migránsoknak, amiből megtudhatnák, hogy Magyarországon milyen bűncselekményeket lehet büntetlenül elkövetni, és milyen bűnért mekkora jutalom jár. (Ilyen például a magánnyugdíj-pénztárakban tartott lakossági megtakarítások ellopása, vagy a letelepedési kötvények körüli gyanús pénzügyi maszatolások.)

  1. Orbán szerint a Soros-terv célja, hogy az európai országok nyelve és kultúrája háttérbe szoruljon annak érdekében, hogy az illegális bevándorlók integrációja hamarabb megtörténjen.

Ez a Soros-terv egyik gyenge pontja, úgyhogy nem támogatom. Nem elég az európai országok nyelvét is kultúráját háttérbe szorítani, rá kell venni az európai embereket, hogy felejtsék el a saját nyelvüket és kultúrájukat.

  1. Orbán szerint a Soros-terv része, hogy politikai támadást indítsanak a bevándorlást ellenző országok ellen, és kemény büntetésekkel sújtsák őket.

Soros valójában nem ezt akarja, hanem azt, hogy a bevándorlást ellenző országokat űzzék ki Európából, és telepítsék át őket Afrikába, vagy a Közel-Keletre.

Mindet összevetve, nem tudom támogatni a Sorosnak tulajdonított terv pontjait, mert a kérdésekből világosan kiderül, hogy Magyarországnak olyan kormánya van, amely lenézi a polgárait, magasról tesz rájuk, és cinikusan röhög rajtuk.

Nemzeti konzultáció: hazudni bolondulásig

Jól van, na! Hazudtunk a Soros-tervről. Nem azt mondta a Gyuri bácsi, amit a konzultációs levélben írtunk,

Most ez baj? De tényleg!

Te még sosem hazudtál?

Nem mondtad azt a hetven deka sertéscombra, hogy 75?

Nem tettél be még sohasem rohadt almát az egészségesek közé?

Még sohasem bütykölted meg a taxiórát?

Nem vágtál át külföldit, vagy magyart az éttermedben?

Még soha semmit sem csináltál számla nélkül, okosba?

Na ugye!

Tessék? Hogy mi egy kormány vagyunk, és példát kellene mutatnunk?

Olvasd el kiscsibém az alaptörvényt. Benne van, hogy a kormány nem hazudhat?

Nincs benne! Hiába mereszted a szemed, akkor sem találod. Nem írtuk bele, mert ez alapvetés.

Azt mondod, hogy egy kormány nem hazudhat a népének. Mondtuk mi magunkról, hogy kormány vagyunk? Mi nem igazgatjuk, hanem izgatjuk az országot.

Érted már, hogy mi van? Velünk kellene ujjat húznod kispajtás. Ha nem tetszik, gyere ki a ház mögé. Lejátsszuk.

Mi a hézag? Eltapsolunk megint néhány milliárdot, hogy még jobban gyűlöld a Sorost. Aki jót tett a magyarokkal. Nemcsak pénzt adott nekünk, hanem reményt. Hogy meg lehet változtatni azt, amiről azt hittük, hogy a végtelenségig marad.

Hogy akkor most miért gyűlöljük? Hát kit gyűlöljünk? A saját anyánkat? Még mindig nem érted? Azért gyűlöljük, mert jó volt hozzánk. Az ilyet mi nem tudjuk megbocsátani. Ez főbenjáró bűn, nyomasztó emlék.

Engem ugye gyerekkoromban agyba-főbe vert az apám. Beszéltem erről neked soszor. Most meg milyen jól megvagyunk az öreggel. Próbált volna csak jó lenni hozzám, ráküldenék egy nemzeti konzultációt.

Ilyen egyszerű ez. Nem is értem, hogy mit lehet ezen nem érteni.

Egyébként, elárulok neked valamit. Kedves hülyém, mi nem gyűlöljük a Sorost. Sőt, kifejezetten kedveljük. Kapóra jött nekünk, hogy meggyűlöltethetjük veled. Ameddig te a Sorost gyűlölöd, addig sem bennünket utálsz.

Ha a szart felteszik a polcra…

Gondolhattuk volna, hogy ez ilyen egyszerű! Nagy magyar írónak lenni csupán elhatározás kérdése. Elég hozzá, hogy valaki úgy döntsön, hogy Bayer Zsolt egy nagy magyar író, ezért a Nemzeti Könyvtár részévé teszi, megannyi valódi író társaságában.

Ilyen egyszerű ez: csak akarni kell. Vagy, merni nagyot álmodni.

Már Örkény is megírta – jé, ő is magyar író – hogy a legmerészebb álmaink is megvalósíthatók.

Nem kell hozzá, tudás, tehetség, teljesítmény.

Elég egy papír meg egy toll, hogy valakinek odaírják a neve elé, hogy doktor.

A neve után, hogy államfő.

Vagy azt, hogy író.

Vannak korok, amikor elég hozzá, ha az ember egy kicsit náci. Vagy nagyon aljas, trágár, gerinctelen és undorító.

Vagy egyszerűen csak nagyon fideszes.

Íróvá válni a legkönnyebb, elég, ha egy megfelelő hatáskörrel rendelkező pajtás kinevezi írónak az embert.

Esterházy Pétert nem kellett kinevezni, Jókai, Mikszáth, Móricz, Móra is írók voltak.

Fent nevezettek annak ellenére írók, – nagy írók ráadásul – hogy Kerényi is annak tartja őket. Annak ellenére írók, hogy Kerényi Bayert is írónak tartja.

Túléljük majd ezt is. Legföljebb nem rendeljük meg a sorozatot. Amit persze amúgy sem rendeltünk volna meg, de most, ha lehet ezt fokozni, még annyira sem.

Ha utánunk dobják, elhajolunk előle.

Kerényi a Demokratában odanyilatkozta, hogy most majd biztosan sokan felháborodnak. A hatalom azt akarja, hogy felháborodjunk. Idegesek legyünk, frusztráltak, rosszkedvűek. Menjen el a kedvünk mindentől, törődjünk bele mindenbe, már győzni se akarjunk.

Az sem kizárt, hogy dölyf áll e mögött. Hatalmi arrogancia. Az urak megmutatják, hogy velünk ezt is meg lehet csinálni. Ha úri kedvük úgy tartja, szobrot emelnek Bayernek, utcát neveznek el róla, érettségi tétellé nevezik ki irodalomból.

Ma még megtehetik. De tudjuk, hogy semmi sem tart örökké, a rosszak hatalma is véget ér egyszer.

Addig, tanulság helyett, álljon itt egy dakota eredetiből fordított szlovák közmondás: ha a szart felteszik a polcra, lekvárnak gondolja magát.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK