Kezdőlap Címkék Hosszú Katinka

Címke: Hosszú Katinka

Katinka és Trianon, ismeretlenek és kedvencek

Portréfilmet forgatnak 560 milliós állami támogatással Hosszú Katinkáról és 175 millióval a trianoni békeszerződésről. A mostanában legtöbb pénz (900 millió) előfeltételeként még neves társrendező kerestetik.

Portréfilm készül a Nemzeti Filmintézet 559,7 millió forintos támogatásával Hosszú Katinkáról. A nagyszabású dokumentumfilm producere Lajos Tamás, forgatókönyvírója és kreatív producere Köbli Norbert, rendezője Pálinkás Norbert, vezető operatőre Nagy András – tudatta ma január 21-i döntését a Nemzeti Filmintézet. A donor a Magyar Nemzeti Filmalap névutódja, ami az Andy Vajna halálát követően végrehajtott személycserékkel jött létre.

Az ismertető szerint a februárban kezdődő 65 napos forgatás során követni fogják Hosszú Katinkát, aki most élete legnagyobb kihívására, a 2020-as tokiói nyári olimpiai játékokra készül. A stáb az úszónőt Tokióba is követi. A film forgatása során a jelenben kibontakozó, izgalmas történettel párhuzamosan az alkotók arra vállalkoznak, hogy Hosszú Katinka életútját, a múltját is bemutassák. A Szupermodern Stúdió gyártásában Katinka munkacímmel készülő portréfilm mozibemutatójának tervezett időpontja 2020 karácsonya.

Az NFI 450 milliót ad Gauder Áron, a Nyócker című kultfilm alkotója Minden a rokonom címmel francia koprodukcióban készülő új animációs filmjéhez. Ez

teremtéstörténet, mese és tisztelgés az indián törzsek bölcsessége előtt.

A Bereményi Géza és Gauder Áron forgatókönyvéből készülő film producere Temple Réka. A Cinemon Entertainment gyártásában készülő animáció a tervek szerint 2022 karácsonyára kerül a mozikba.

A béke követei címmel készülő,

a trianoni magyar békedelegációról szóló dokumentum-játékfilm

gyártását 175 millió forinttal támogatja a Nemzeti Filmintézet. A Babos Tamás (Szíven szúrt ország, Budapest ostroma, Szigorúan titkos) és Kálomista László Tamás szerkesztő rendezésében készülő alkotás archív felvételeket, történészi megszólalásokat és dramatizált jeleneteket vegyít, hogy a mai nézői elvárásoknak megfelelően mutassa be a békeküldöttség féléves munkáját. A film célja, hogy a trianoni békeszerződést történelmi összefüggésben mutassa be, átfogó képet adjon az előzményekről, a békeszerződés létrejöttét és aláírását körülvevő tényezőkről és a következményeiről is.

Somogyi György és Dombrovszky Linda forgatókönyvírók Wettstein János, a magyar békeküldöttség főtitkár-helyettese és Csáky István, a delegációt vezető Apponyi Albert személyi titkára naplói alapján, történészek közreműködésével elevenítették fel az 1920-as év eseményeit. A béke követei című film (a Kálomista Gábor tulajdonolta) Megafilm gyártásában készül, operatőre Vecsernyés János lesz, producere Helmeczy Dorottya. A történelmi dokumentumfilmet a tervek szerint a békeszerződés aláírásának 100. évfordulóján, 2020. júniusában láthatja a közönség.

Nem a Katinka a legnagyobb támogatási összegű film az NFI utóbbi időben hozott döntései között.

Novemberben 900 milliót ítéltek oda az El a kezekkel a Papámtól…! című alkotásnak.

Az Édes mostoha Kft. filmjében feltűnik a Trianon-műben közreműködő Helmeczy Dorottya, aki a kormány egyik kedvencével, Kálomista Gáborral együtt a producer. Ebben a filmben ismételhet rendezőként Dobó Kata, aki  társrendezőnek Gulyás Buda operatőrt nyerte meg maga mellé. (Dobó Kata, Vajna korábbi felesége első filmjét, a Kölcsönlakást még Vajna idején 350 millióval tolta meg a filmalap; a mű nem aratott osztatlan sikert.) Érdekes az NFI támogatási döntése mellé biggyesztett előfeltétel. Nevezetesen

referenciával rendelkező társrendező bevonása.

Januárban 216 milliót kapott a Műanyag égbolt című film, október közepén pedig 480 milliót az Átjáróház. A nyáron 250 millióval dobták meg a Természetes fény című alkotást. A Verne Gyula a Holdon (Így vagy tökéletes) egészen pontosan 349.945.000 forintot érdemelt ki. Ennek producere a Katinka-filmé, Lajos Tamás. A nyári döntések még a Vajna-érában létrejött szervezetben és vezetéssel születtek.

Hosszú Katinka verhetetlen

Hosszú Katinka aranyérmet nyert 400 méter vegyesen a kvangdzsui úszó-világbajnokság vasárnapi zárónapján. Ezzel ötödször, zsinórban pedig negyedszer diadalmaskodott, ami egyedülálló.

A háromszoros olimpiai bajnok, a szám világcsúcstartója 4:30.39 perces, a világ idei legjobb idejével győzött, a döntő másik magyar versenyzője, Jakabos Zsuzsanna 4:39.15-tel a hetedik lett.

Pályafutása során Hosszú ötödször, sorozatban negyedszer nyerte meg ezt a számot,

ezzel kétszeresen is történelmi sikert aratott.

Ő az első női úszó, aki egy számban ötször diadalmaskodott, a sportágban pedig elsőként sorozatban négyszer nem talált legyőzőre 200 és 400 méter vegyesen sem.

Az immáron kilencszeres világbajnok a magyar úszósport történetének 32. vb-aranyát nyerte, Kvangdzsuban ez volt a negyedik magyar elsőség. Hosszú két sikere mellett Milák Kristóf és Kapás Boglárka 200 méter pillangón diadalmaskodott, előbbi Michael Phelps 2009-es világcsúcsát megdöntve. A nyíltvízi úszók között Rasovszky Kristóf lett első 5 kilométeren.

Három világcsúcs, hibátlan rendezés – ezt kapta a FINA a budapesti VK-tól

0

Magasra emelte a mércét a tavalyi budapesti és balatonfüredi FINA világbajnokság az elkövetkezendő magyarországi vizes sportesemények házigazdái előtt. Ennek az elvárásnak kellett megfelelnie a szombaton befejeződött háromnapos Világkupa verseny szervezőinek is, ráadásul egy olyan gyorsan pergő eseményen, amelyhez hasonlót a kifejezetten tapasztalt rendezőnek számító Budapesten eddig még egyszer sem hoztak tető alá.

„A FINA szakmai delegátusai nem arról híresek, hogy a szervezés időszakában folyamatosan a házigazdák vállát veregetik, a küldetésük ugyanis elsősorban abból áll, hogy kiszűrjék a hibákat, adott esetben pedig a feladatok gyorsabb megoldására ösztönözzék a rendezésben résztvevő partnereiket. A dicsérő szavakkal ezúttal is fukaron bántak, egészen az utolsó versenynap legutolsó döntőjéig, amikor már mosolyogni is láttuk őket, és az elismerésük jeléül végre kimondták, hogy „Very good job”, azaz a „Szép munka volt” – nyilatkozta Szántó Dávid, a szervező bizottság elnöke a Duna Aréna Hírlevelének. aki úgy gondolja, hogy a nemzetközi szövetség azt kapta a budapesti VK állomástól, amit a tavalyi vizes VB után elvárt a magyar házigazdáktól.

Szántó Dávid valóban maroknyi szervező csapatot vezetett, a VK budapesti „főhadiszállásán” háromszor kevesebben tevékenykedtek, mint Eindhovenben, ahol 32 szakember összefogásával sikerült megfelelni a FINA elvárásainak.

A budapesti VK versenyeken három világcsúcs született – több, mint az eddigi állomásokon -, ráadásképpen egy számban az eddigi legjobb junior teljesítményt is sikerült túlszárnyalni. A magyar színek képviselői közül aranyérem csak Hosszú Katinkának jutott, de csapattársai is kitettek magukért. Külön is említést érdemel, hogy házigazda országként a magyar úszósportot nem csak válogatott versenyzők képviselhették, hanem klubszínekben többtucat tehetséges fiatal is. Akik olyan nagyságok társaságában adhattak számot a tudásukról, mint a svéd, Sarah Sjöström, a kínai Wang, illetve a dél-afrikai Chad le Clos, az ausztrál Mitch Larkin, az orosz Vlagyimir Morozov és mások.

„Budapest, illetve a Magyar Úszó Szövetség megbízatása négy évre szól, így örömmel számolhatok be arról, hogy jövőre és aztán még két évig újabb VK csúcstalálkozók lesznek a Duna Arénában, remélhetően a mostaninál is nagyobb mezőnyökkel, sok-sok világhírnévnek örvendő úszóval.” – mondta befejezésül Szántó Dávid, hozzátéve, hogy a Magyar Úszó Szövetség nélkülözhetetlen támogatást kapott a Duna Arénától és a létesítményt üzemeltető Bp2017 Nkft. szakembereitől.

Maradhatnak Hosszú Katinkáék a Duna Arénában

0

Aláírtak egy megállapodást, amely szerint június 30-ig rendeződött az Iron Aquaticsszal a pályahasználat.

Május 31-én lejárt az eredeti szerződés, amely szerint Hosszú Katinka klubja, az Iron Aquatics használhatta a Duna Arénát. Korábban olyan hírek érkeztek, hogy a klub nem kezdeményezte a szerződés meghosszabbítását – ez azt jelentette, hogy papíron ma már nem tarthattak volna ott edzést.

A Duna Aréna Facebookon közzétett közleménye szerint azonban

ma mégis megszületett a megállapodás:

ez egyelőre június 30-ig szól, vagyis ebben a hónapban az Iron Aquatics, a legértékesebb magyar sportolónő klubja továbbra is tarthat edzéseket az Arénában.

Örömmel jelentjük be, hogy a mai napi érvényes megállapodás szerint június 30-ig rendeződött az Iron Aquatics-szal a pályahasználati megállapodás!#IronAquatics

Közzétette: Duna Aréna – 2018. június 1.

Egy sajtóbeszélgetésen egyébként a héten Balogh Sándor, a Budapest 2017 Kft. gazdasági igazgatója arra utalt: Hosszú Katinkáék ingyen használták a Duna Arénát, míg mások bérleti szerződést kötöttek.

A mi édes Katinkánk

Azért ez így egyre kínosabb. Nem a történet szereplőinek, hanem nekünk, szurkolóknak. Akik nem Hosszú Katinka és Shane Tusup magánéletéről szeretnénk hallani egyre szaftosabb és egyre kevésbé ránk tartozó történeteket, hanem sikerekről, eredményekről. Világcsúcsokról, érmekről, megnyert versenyekről.

Most megint arról szólnak a hírek, hogy Hosszú Katinka és edző-férje, Shane Tusup befejezték. Katinka jelentette be a a Facebookon, hogy bár megpróbálták, nem sikerült rendezni a kapcsolatukat. Mással fog a jövőben készülni, nem azzal az emberrel, aki ma még férje és edzője egyben, s aki részese volt a sikereinek.

Nem sokkal ezután a férj – ugyancsak az interneten – közölte a nagyközönséggel, hogy Katinka megcsalta az edzőpartnerével. Húsvétkor mondta el neki, s bár utána úgy tűnt, rendezték a kapcsolatukat, a világ jelenlegi legjobb úszója most megint edzőpartnere oldalán találta meg a boldogságot.

Mi meg, magyar szurkolók, csak kapkodjuk a fejünket. Mi közünk van nekünk ehhez?

Ők nem súlytalan celebek, és ezért nem ahhoz szoktunk, hogy életük minden intimitását megosztják a nagyközönséggel. Sportemberek, akik letettek már valamit az asztalra. Nem is keveset. Világbajnoki címeket, olimpiai aranyakat, nyertek együtt, dicsőséget hoztak Magyarországnak.

Nem ezt vártuk tőlük, nem ilyen híreket akarunk hallani róluk.

Emlékszünk még a két évvel ezelőtti történetre?  „Az édes Katinkát szeretnénk visszakapni.” Gyárfás Tamás mondta ezt, 2016 januárjában, akkor még a Magyar Úszó Szövetség elnökeként, miután a magyar úszósport legnagyobb csillaga, Hosszú Katinka látványosan összetépte a 12 millió forintos szerződését. Nem négyszemközt tette ezt, Gyárfás úr fülébe súgva a panaszait, ahogyan azt az úszóelnök elvárta volna, hanem a nagy nyilvánosság előtt, sajtótájékoztató keretében.

Ahogy Gyárfás Tamás ezt az egészet kezelte, abban, mint cseppben a tenger, egész Magyarország benne volt. Nemcsak a mostani, múltba néző, árvalányhajas, hátrafelé nyilazó, leharcolt eszmeiségű ország, hanem az elmúlt évtizedek mindegyik Magyarországa. Ez egy macsó-alapú társadalom, ahol a nőkről való vélekedésben Kövér László, Kovács Ákos és a hozzájuk hasonló eszmeiségű urak véleménye az iránytű.

Hosszú Katinkának igaza volt, hogy nem kussolt. Pedig, Kussországban ez a normális üzemmenet. Kussország ezt várja el katonáitól, nem csak most, hosszú évtizedek óta majdnem mindig.

Ebbe a képbe rondított bele Hosszú Katinka. Stílszerűen szólva: mások is belepisilnek a medencébe, de ő ezt mindenki szeme láttára, a trambulinról tette. És Gyárfás Tamás, meg mindenki, aki a magyar úszósport környékén ügyködött, az édes Katinkát szerette volna visszakapni. Azt a kedves kislányt, szófogadó nőt, engedelmes állampolgárt, aki nem beszél, nem háborog, hanem azt csinálja, amit mondanak neki.

Ezt gondoltuk, egészen a mostani magánéleti válság kirobbanásáig Hosszú Katinkáról. És ezt gondoljuk róla most is: hogy nemcsak hozzá és – ma még – férjéhez méltatlan mindez, hanem hozzánk is, akik szeretjük és szorítunk érte.

Drukkolunk neki, mert úgy éreztük, hogy ha ő ér először a célba, azzal egy kicsit mi is nyerünk.

És ebből a jussunkból nem engedünk. Mi is a régi Katinkát szeretnénk visszakapni. Nem arról akarunk hallani, hogy az olimpiai- és világbajnok kivel osztja meg az ágyát, hanem a versenyeken elért sikereiről.

Mi is győzni szeretnénk, megint.

Forbes: továbbra is Hosszú Katinka a legértékesebb magyar sportoló

0

A lap magyar kiadása negyedszer állította össze a legértékesebb magyar sportolók listáját. Hosszú, aki tavaly a budapesti világbajnokságon két aranyérmet nyert, sorozatban negyedszer áll a lista élén.

Mögötte a túraautó világbajnokságon ezüstérmes Michelisz Norbert a második, akit két teniszező, a párosban WTA-világbajnok Babos Tímea és a US Openen nyolcaddöntős Fucsovics Márton követ. Az ötödik helyen a vívó Szilágyi Áron található.

A magazin szerint „a hirdetők állandó médiaszereplést, influencer-szerepet várnak a magyar sportolóktól, ennek azonban sokan nem tudnak, vagy nem akarnak egyelőre megfelelni. A társaságiadó-rendszerből nyerhető „könnyű” állami pénzek pedig elszívják a forrásokat a sportmarketingből és a szponzorációból. A középmezőny alacsony pontszáma és sűrűsödése jelzi: ha valaki tudatos stratégiával nekivág, könnyen eljuthat az élbolyba a magyar piacon – akár világbajnoki arany nélkül is.”

A lista összeállításánál a 2017. február 1. és a 2018. február 1. közötti időszakot vették figyelembe.

Hosszú Katinka Európa legjobb női sportolója

0

Megismételve egy évvel korábbi teljesítményét, ismét Európai legjobb sportolónőjévé választották Hosszú Katinkát a Nemzetközi Sportújságíró-szövetség európai tagozatának tagjai. A háromszoros magyar úszó a tavalyi budapesti világbajnokságon két arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet, a decemberi koppenhágai rövid pályás Európa-bajnokságon pedig hat aranyérmet szerzett.

 

Hosszú Katinka az AIPS pénteken nyilvánosságra hozott nemzetközi rangsorában Serena Williams amerikai teniszezőnő mögött  – mindössze húsz szavazattal lemaradva – a második lett.

A férfiaknál Roger Federer svájci teniszező nyerte el mind a világ-, mind az európai elsőséget. Ő ötödször lett győztes.

Hosszú Katinka erősebb Orbán Viktornál?

Feljelentést tett, mint arról a Független Hírügynökség is beszámolt Tóth István, a szentendrei Honvéd Kossuth Lajos SE egyesületi vezetője az ügyészségnél, mert szerinte a Dr.Bienerth Gusztáv által, január óta vezetett Magyar Úszó Szövetség egy sor szabálytalanságot, törvénytelenséget követett el. A feljelentést számos dokumentummal, vagy dokumentumnak tűnő adattal látta el, amelyekből, valóban, egy meglehetősen furcsa kép bontakozik ki Dr. Bienerthről.


Az óvatos fogalmazást az indokolja, hogy nem vagyunk jogászok, de még ha azok lennénk is illik némi távolságtartással kezelni az ilyen ügyeket; nem biztos, hogy lopás az, ami lopásnak látszik, vagy hűtlen kezelés az, ami, távolról, annak tűnik. Az úszó társadalomban, jóllehet már hosszú ideje sikersportágként tartjuk számon, az utóbbi időben számos botrány tört ki; hogy csak a korábbi elnök, Gyárfás Tamás és Hosszú Katinka párbaját, vagy a régi és az új elnök közötti hangos harcot említsük.

A Független Hírügynökség most megkereste Tóth Istvánt, hogy személyesen is beszéljen a szándékairól, miért tartotta elérkezettnek az időt, hogy az ügyészséghez forduljon.

Ön egy notórius feljelentő? Merthogy konfliktusban volt a korábbi elnökkel, Gyárfás Tamással is?

Nem mondom, hogy barátságos a kérdése.  De túl azon, hogy nem tartom magam notórius feljelentőnek, semmi egyebet nem teszek, mint az általam vezetett egyesület érdekeit képviselem. Gyárfás Tamást például egyáltalán nem jelentettem fel, megvolt ugyan a véleményem, de erről talán később. Nekem semmi okom nem volt az új elnökkel szembe menni, bizalmam volt benne, hittem abban, hogy képes lesz jól vezetni a szövetséget. Eszembe se jutott, hogy egyszer idáig fogunk jutni. A januári közgyűlés után gratuláltam Bienerth Gusztávnak és azt mondtam neki, ha azt teszi, amit ígért, jó lesz az együttműködés.  Ezután legközelebb márciusban volt közöttünk, úgymond, akció: betekintést kértem néhány iratba.  De sajnos, valójában semmilyen iratot nem adott át nekünk.

Mire lett volna kíváncsi?

A szervezet működésével kapcsolatos okmányokra. Aláírás nélküli vázlatokat tettek elénk.

De mégis mit szeretett volna látni?

– Például a megbízási szerződéseket, a korábbi munkahelyéről áthozott emberek szerződéseit, szerettük volna megnézni, hogy az operatív igazgatónak mi az iskolai végzettsége…

Ezek szerint már márciusban megfogalmazódott önben a bizalmatlanság az elnökkel szemben…

Igen, mert teljesen megtagadták a betekintés lehetőségét.

Azt akarja mondani, hogy a betekintési szándék még jóindulatú volt?

Természetesen már láttam a jogszabály-ellenességet.  Például bizonyos igazgatók kinevezésekor; ezek kizárólag a közgyűlés hatáskörébe tartoztak volna, de Dr. Bienerth maga határozott róluk. Persze, hogy látni akartuk, milyen szerződések ezek, amelyek eleve szabálytalanok, de kerek-perec megtagadta a betekintést. Azt ígérték, hogy majd összekészítik számunkra a kért iratokat, de ez nem történt meg.  De eközben felkérte az elnökségi tagokat, mondjanak le, megszüntette az addig működő bizottságokat, ugyanakkor valamennyi tisztséget Dr. Soós Csabára bízta; ő lett a szakmai alelnök, a szövetségi kapitány, és még további két bizottság elnöke. Tette ezt akkor, amikor kiváló edzőkkel rendelkezünk; egyszerűen nem értettük, miért csinálja ezt. Aztán arra a következtetésre kellett jutnom, és ezt a birtokomba jutott iratok is visszaigazolták, hogy egy sor szabálytalanságot követett el az elnök, az elnöksége pedig asszisztált hozzá. Persze, hogy asszisztált, amikor velük külön szerződéseket kötött. Egyértelművé vált, hogy szabálytalanságok, jogszabály ellenességek, már-már korrupció-gyanús helyzetek vannak a Magyar Úszó Szövetség vezetésében. Az elnökség szinte mindent automatikusan megszavazott. Például közel nyolcszázezres tanácsadói szerződést, akinek a tanácsadás munkaköri kötelessége.  A legszembeötlőbb mégis az volt, amikor a május 21-i közgyűlésen Bienerth úr annyi törvénytelenséget követett el, hogy a szememben már tarthatatlanná vált a helyzete. Úgy is fogalmazhatnék: semmit nem csinált szabályosan.

Ön annak idején annak is az egyik zászlóvivője volt, hogy váltani kell az szövetség élén. Azt, akkor miért tartotta helyesnek?

Én az egyik jelöltje voltam az elnöki posztnak, és mivel Gyárfás Tamás majd 24 év után, szerintem elhamarkodottan lemondott, de mert így döntött, helyesnek véltem, ha új elnököt választunk. A magyar közvélemény ne azzal foglalkozzon, hogy a világ egyik legjobb úszónője harcot vív a szövetség vezetőjével. Ráadásul a sportolók egy tízpontos tervezettel álltak elő, amelyben új vezetést követeltek, vagyis akkor már nem lehetett más utat választani. Nem voltam tehát zászlóvivő, egyike voltam a változásokat akarók csapatának.

Most azt mondja, hogy Gyárfás elhamarkodottan mondott le…

…Meggyőződésem…

…de ön is tudja, hogy a Hosszú Katinka Gyárfás háború mögött ott állt, az olimpiai bajnok mellett a magyar kormány is, s ez már igazán nehéz helyzetbe hozhatta az elnököt…

Így van, így van. Bár kétségtelen, arra oda kell figyelni, amit egy ilyen kaliberű versenyző mond. Ugyanakkor túlzásnak tartom, hogy Katinkának ma nagyobb hatalma van az úszás ügyeiben, mint Orbán Viktornak.

Térjünk vissza a mához: a feljelentő leveléhez egy sor dokumentumot, vagy dokumentumnak látszó iratot csatolt. Mennyire megalapozottak ezek?

Tudom, hogy egyesek azt terjesztik rólam, hogy hamisan vádolok. Soha életemben nem tettem ilyet, most sem. Amit a levélben leírtam, annak minden egyes mondatát dokumentumokkal tudom igazolni. A neveket kitakartam egyelőre, de ha eljön az ideje, azok is nyilvánosak lesznek.

Amit ön leírt, abból az derül ki, hogy Dr. Bienert lényegében önmaga hasznára vezette a szövetséget. Nem akarván jogászkodni, vagy olyan kifejezésekkel dobálózni, mint hűtlen kezelés, vagy lopás, de mégis Ön ezt a képet vetíti elénk…

Először is azt kell hangsúlyoznom: Dr. Bienertről kiderült, miközben mi az ellenkezőjét gondoltuk, hogy a leghalványabb fogalma sincs arról, miként kell egy sportszövetséget irányítani. Úgy viselkedett, mint egy kft ügyvezetője, ahol egyszemélyben dönthet. Ő úgy érezte: mindenki felett áll, egyedül hozhatja meg a döntéseket, amit tesz az szinte minden jogszabály ellenes, de még azt is megkockáztatom, hogy akár a bűncselekmény fogalomkörébe is utalható. Talán nem véletlen, hogy sorra bukkantak fel olyan figurák itt a szövetségben, akikkel az elnök a korábbi munkahelyén is üzleti, szerződéses kapcsolatban volt.  Az elnökség tagjai meg azzal voltak elfoglalva, hogy saját pecsenyéjüket sütögessék, ahelyett, hogy kontrollt biztosítottak volna az elnök felett.  Az elnökség tagjainak többségével, amúgy alapszabály ellenesen, szerződéses viszonyt alakított ki az elnök.

Vagyis megvásárolta az embereket…

Akár így is fogalmazhatunk. Ha egy elnökség tagjai saját maguk számára terjesztenek elő javaslatokat, majd azokat meg is szavazzák, akkor ezt minek nevezhetjük? Mindenkinek látnia, tudnia kell, hogy mi történt. Mindenkinek látnia kell, hogy a bevételek majd hetven százaléka nem arra ment, amire szánták.

Végezetül kit támogat az elnöki posztért folyó versenyben?

A 15 elnökségi helyre negyvenen jelentkeztek, és ez jó dolog, még akkor is, ha már most hallani a háttéralkukat. Szeretném, ha új erők mozdulnának meg és a régiek nem jutnának újra pozícióhoz.  Véget kell vetni annak, hogy egyesek a saját pecsenyéjüket sütögethessék.  Nem titkolom, hogy érkezett rám is jelölés és én ezt elfogadtam.

A vizes vb magyar eredményei

0

Hosszú Katinka két aranyérme mellett 5 ezüst- és három bronzérmet szereztek a magyar sportolók a budapesti vizes világbajnokságon. Többen nagy meglepetést okoztak, leginkább a 17 évesen második helyet szerző Milák Kristóf.

Magyarország a 9. helyen végzett az éremtáblázaton. A két arany eggyel kevesebb, mint a legutóbbi, kazanyi vb-n, mint ahogy összességében is eggyel kevesebb érmet sikerült szerezni, mint akkor.

A legeredményesebb magyar sportoló, ahogy azt előzetesen is mindenki várta, Hosszú Katinka lett, aki ismét bebizonyította, hogy

mindkét vegyesúszó számban, 200 és 400 méteren is verhetetlen.

Emellett nyert egy ezüstöt 200 méteres hátúszásban és egy bronzot 200 pillangón.

Sokan vártak magyar aranyérmet férfi 200 pillangón is, akár Cseh Lászlótól, akár Kenderesi Tamástól. A dél-afrikai Chad le Clos-t azonban nem lehetett megverni, Cseh második, Kenderesi 4. lett. Mivel egy számban egy országból csak ketten indulhattak, így a 17 éves Milák Kristóf kedvenc számában nem állhatott rajthoz. Maradt neki a 100 méteres pillangóúszás, ahol

háromszor is junior világcsúcsot úszott és a vb egyik legnagyobb meglepetését okozva ezüstérmes lett.

Ugyanebben a számban Cseh ötödik lett.

Ezüstérmet szerzett Verrasztó Dávid is, 400 méteres gyorsúszásban. A férfi vízilabda-válogatott, bár döntőbe jutott, ott kikapott a horvátoktól, így szintén ezüstérmes lett (a női vízilabda-csapat ötödik lett).

Magyar szempontból Milák Kristóf mellett

a másik óriási meglepetést a bronzérmes férfi 4X100 méteres gyorsváltó okozta.

A vb-n élete formájában úszó Kozma Dominikből, Németh Nándorból, Holoda Péterből és Bohus Richárdból álló váltótól már az is szép teljesítmény volt, hogy döntőbe kerültek, éremre viszont valószínűleg senki nem számított tőlük.

Az érmek mellett több, említésre méltó teljesítmény is született. Kapás Boglárka egy negyedik és két ötödik helyet szerzett (1500, illetve 400 és 800 méteren). Hatodik lett a 15 éves Késely Ajna 400 gyorson (1500-on pedig nyolcadik), Bernek Péter 200 háton, a női 4X200-as gyorsváltó, valamint a 4X100-as mix, vagyis női-férfi vegyes gyorsváltó. Szilágyi Liliána 200 pillangón 7. lett, ahogy a férfi 4X100-as vegyesváltó is.

A hosszútávúszók közül Olasz Anna 25 km-en ötödik, 10 km-en nyolcadik lett. A férfiak között a rövidebb távon Rasovszky Kristóf ötödik, a hosszabb távon Gyurta Gergely hatodik helyet szerzett.

A többi magyar induló közül a műúszó Kiss Szofit érdemes kiemelni, aki minden idők legjobb eredményét érte el, 13. lett.

Volt, aki viszont elmaradt a várakozásoktól.

Leginkább Gyurta Dániel, aki egyik mellúszó számban sem jutott még az elődöntőbe se.

A vb-t öt helyszínen rendezték: A Duna Arénában, a Hajós Alfréd uszodában, a Városligetben, Balatonfüreden, valamint a budapesti Batthyányi téren – itt az óriás toronyugrók versenyeztek, a helyszínt képgalériánkban nézheti meg (nagyobb méretért kattintson a képre!):

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!