Kezdőlap Címkék Borkai Zsolt

Címke: Borkai Zsolt

A Fidesz győzött Győrben – FRISS

Jelentős fölénnyel nyerte a polgármester-választást Győrben Dézsi Csaba András, a Fidesz jelöltje Pollreisz Balázs előtt. Sokkal nagyobb lett a különbség, mint októberben Borkai Zsolt győzelmekor, a részvétel viszont elmaradt az akkoritól.

A győri polgármester-választás eldőlt: 84,38 százalékos feldolgozottságnál Dézsi Csaba András 56,13-39 százalék arányban vezetett Pollreisz Balázs, az egységes ellenzék jelöltje előtt. A választási részvétel elmaradt az október 13-itől, akkor 44,18 százalék szavazott, most 41,59 a választásra jogosult 101 ezer közül.

A győzelem aránya lényegesen meghaladta a Borkai Zsolt polgármesterségéhez vezető eredményt. Akkor a regnáló városvezető 44-42-re nyert az ugyancsak az ellenzék közös jelöltje, Glázer Timea ellen (igaz, a Jobbik helyi indulói pár nappal a szavazás előtt „megvilágosodva” kiszálltak a közös ernyő alól).

Az eredmény arra vall, hogy Győr maradt a Fideszé, a választók honorálták a város díszpolgára, önkormányzati képviselő és kardiológus Dézsi Csaba András kiválasztását. Ennek köszönhetően a Borkai-féle szexvideós és korrupciós tehertől megszabadított Fidesz simán behúzta a választást. Annak ellenére, hogy pénteken kiderült: a Fidesz vezérkara már jó évvel tavaly ősz előtt tudott az adriai dőzsölésről készült felvételről. Aminek nyilvánosságra kerülése után is úgy döntöttek, hogy Borkait indítják. Aki aztán lemondott elnyert tisztéről.

FRISS: 100 százalék feldolgozottságnál a szavazásnál megjelentek aránya 42,25 százalék, Dézsi Csaba András eredménye 56,14, Pollreisz Balázsé 39,05 százalék. A többi négy jelölt nem érte el még a három százalékot se.

Karácsonyi előválasztás Győrben

Borkai Zsolt  lemondásával megnyílt az út az időközi polgármester választás előtt Győrben. A lemondást követően a Momentum és a DK is bejelentette, hogy közös ellenzéki polgármester-jelöltet kívánnak indítani akinek személyét a budapesti jelölthöz hasonlóan előválasztás során választanák ki. Ettől a megoldástól az MSZP sem zárkózik el.

A Republikon Intézet szerint  egy jól lebonyolított előválasztás kulcsfontosságú szerepet játszhat az ellenzéki pártok sikeres választási szereplésében.

A budapesti tapasztalatokat felhasználva, amikor is az együttműködni kívánó ellenzéki pártok kétfordulós előválasztáson választották ki a közös budapesti főpolgármester-jelöltet. Míg a IX. kerületében az ellenzéki pártok nem tudtak közös jelöltben megállapodni, ezért 2019. ott egyfordulós előválasztásra került sor.

A győri időközi választás

A helyi választási bizottság a mandátum megüresedését követő 120 napon belüli valamelyik vasárnapra írhatja ki az időközi választást (ennek határideje 2020. március 17.). A szabályok értelmében a választást úgy kell kitűzni, hogy a szavazás napja annak kitűzésétől a 70. és a 90. nap közé kell essen, így a választásra a január 10. és március 8. közötti vasárnapok valamelyikén kerülhet sor (a március 15-i nemzeti ünnepen nem lehet választást tartani).

A jelölés feltételei a következők lennének:

 • 300 támogató aláírás összegyűjtése.
 • Célszerű egy értéknyilatkozat elfogadása, amely rögzíti, hogy
  • a jelölt elkötelezett a köztársaságpárti erők értékrendje mellett,
  • győzelme esetén nem a pártok, hanem a győriek érdekeit képviseli,
  • elfogadja az előválasztás eredményét és támogatja annak győztesét.

A tanulmány szerint előnyös lehet, hogy a kampány olyan időszakra esik, amikor a vásárlások miatt többen vannak a közterületeken, ezért magasabb lehet a részvétel, így a győztes legitimációja is magasabb és a választók aktivitását, elköteleződését is növeli.

 • Előválasztási kampány: erre ideális esetben körülbelül 21 nap áll a jelöltek rendelkezésére, a kampány során a jelöltek három alkalommal vitáznak az alábbi javasolt témákban:
  • közlekedés, közszolgáltatások
  • oktatás, egészségügy
  • munkaerőpiaci helyzet, vállalkozások, ipar, pl. létszámleépítés az Audinál
 • Előválasztás: a választást megelőző 32-35. napokon indokolt, az előválasztást háromnaposra érdemes tervezni (péntek, szombat, vasárnap)
 • Kampány: 30 nap áll az előválasztáson győztes jelölt rendelkezésére
 • Polgármester-választás

A részvétel feltétele

 • Bejelentett győri lakcím
 • Előzetes regisztráció (akár a szavazás alkalmával)
 • Személyes részvétel (a rendelkezésre álló idő rövidsége miatt az online szavazás kialakítása nehézségekbe ütközhet, ezért megfontolandó, hogy ezúttal kizárólag személyesen lehessen szavazni)

Az előválasztás helyszínének Győr frekventált pontjain felállított sátrakat javasol a tanulmány valamint  a részt vevő pártok által megjelölt irodák.

A győri előválasztás lebonyolítója lehet a budapesti főpolgármesteri előválasztást szervező civil szervezet vagy bármely más szerveződés, amelyről az előválasztásban részt vevő pártok megegyeznek.

A Republikon Intézet – miként korábban is – szívesen részt vesz a győri polgármesteri előválasztás előkészítésében, lebonyolításában – olvasható a tanulmány zárómondatában.

Győr: letette az esküt az egy napig polgármester Borkai

Megalakult csütörtök délután a Győri Közgyűlés, esküt tett az egy napig polgármester Borkai Zsolt. Az ellenzéki tüntetéssel kísért ülésen Borkai vállalta, hogy drogtesztnek veti alá magát.

Hangos jelenetek előzték meg már a Győri Közgyűlés alakuló ülését is. Több tucat ellenzéki szimpatizáns igyekezett bejutni a díszterembe, amelynek ajtajait teremőrök tartották zárva. A kívül rekedt ellenzéki szimpatizánsok időről időre dörömböltek, sípoltak, kiabáltak.

Ellenzéki szimpatizánsok a Győri Közgyűlés alakuló ülése közben a városháza díszterme előtt. MTI/Krizsán Csaba

A 23 fős közgyűlésbe a Fidesz-KDNP-nek 15, az ellenzéki összefogásnak (DK-MSZP-Momentum-LMP-Jobbik) 2, a Civilek Győrért szervezetnek is 2, az Összefogás Győrért Egyesületnek egy képviselője jutott be, további két független képviselő és a polgármester mellett.

A közgyűlés tagjaival együtt esküt tett Borkai Zsolt megválasztott, de a posztjáról péntek délutáni határidővel lemondó polgármester.

Izzott a levegő

Az eskütétel után az önkormányzati képviselők egyenként vették át Borkai Zsolttól megbízólevelüket. Két képviselő,

Glázer Tímea (DK) és Pollreisz Balázs (MSZP) nem fogott kezet a polgármesterrel.

Pollreisz Balázs az ülés elején azt javasolta, hogy a közgyűlés oszlassa fel magát. Később azt is szorgalmazta, hogy az új önkormányzat bontsa fel a szerződéseket Rákosfalvy Zoltán ügyvédi irodájával, mentse fel aljegyzői pozíciójából Csörgits Lajost és Borkai Zsolt mondjon le polgármesteri javadalmazásáról. Borkai Zsolt erre azt mondta, hogy amit az ellenzék tesz, azt nem a győriek nevében teszi, hanem azért, hogy őt megtörje.

„Kuplerájt csináltak a városházából”

– fogalmazott Borkai. Szerinte a győriek számára is felháborító, hogy azt, ami történt, arra használják fel, hogy még nagyobb káosz legyen a városban. Azért mond le, mert úgy véli, abban a morális helyzetben, amely a városban kialakult, ezt meg kellett tennie.

Glázer Tímea azt javasolta, válasszanak olyan alpolgármestert, aki független, köztiszteletben áll és az átmeneti időszakban irányítja a várost.

A DK győri elnöke arra kérte Borkai Zsoltot, hogy több orvos jelenlétében adjon vizelet- és vérmintát.

Ezzel arra utalt, hogy a polgármestert korábban drogfogyasztással is megvádolták. Borkai erre úgy válaszolt, hogy „menjünk el együtt, közösen, kézen fogva”. Szerinte Glázer nem tudja elfogadni, hogy október 13-án nem őt választották meg polgármesternek.

Borsi Róbert, a Fidesz-KDNP-frakció vezetője arról beszélt, hogy az önkormányzat szervezeti és működési szabályzata szerint az alpolgármester személyére kizárólag a polgármester tehet javaslatot, emellett azt is rögzíti, hogy külsős személy alpolgármesteri tisztséget nem tölthet be. Ennek alapján megválasztották a megyeszékhely két főállású alpolgármesterét, a kormánypárti Fekete Dávidot és Radnóti Ákost.

Borkai Zsolt az ülés végén annyit mondott, hogy „köszönöm, Győr”, amit a díszteremben lévők tapssal fogadtak.

Az alakuló ülést követően Glázer Tímea, Pollreisz Balázs, valamint Gréczy Zsolt (DK), Korózs Lajos (MSZP) és Ungár Péter (LMP) országgyűlési képviselők beszámoltak a városháza díszterme előtt összegyűlt ellenzéki szimpatizánsoknak az alakuló ülésen történtekről.
Az alakuló ülés előtt sajtótájékoztatón Glázer Tímea megerősítette, hogy az időközi polgármester-választás előtt

előválasztást szeretnének tartani az ellenzéki polgármesterjelölt személyéről.

Pollreisz Balázs, az MSZP helyi elnöke szintén az alakuló ülés előtt tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy támogatja az előválasztást.

Bréking – Lemond Borkai Zsolt

A pénteki alakuló ülés után lemond tisztségéről Borkai Zsolt. Ezt maga jelentette be a Győr Plusz portálon. Gulyás Gergely kancelláriaminiszter egy szóban kommentálta ezt: heuréka.

Levonom a konzekvenciákat és vállalom a felelősséget. Ezúton bejelentem, hogy a morális helyzetre való tekintettel az alakuló közgyűlés után péntek 16 órai határidővel polgármesteri tisztségemről lemondok. Kívánom, hogy a jövőben olyan ember vegye át a székemet, aki érdemes szeretett városunk vezetésére – írta a Győr Plusz portálon nyílt levélben Borkai Zsolt.

A polgármester a győriekhez írt levelében úgy fogalmaz, hogy rendkívül nehéz másfél hónapon vannak túl. Tudja és reméli, hogy mindenki számára hamarosan kiderül, hogy a rágalmak egy kivétellel egy hamis blogon megjelenő hazug információk sokasága, amit a sajtó is ellenőrizetlenül átvett. Sajnos az online felületeken és a közösségi médiában megjelenő információkat – annak igazságtartalmát meg sem kérdőjelezve – sokan tényként kezelik. Ezzel akaratlanul is kiszolgálják a háttérben megbújó karaktergyilkosságot elkövetők szándékát.

“Ma én vagyok a célpont, holnap más lesz, amíg a hazug hírterjesztésnek, tényként feltüntetett rosszindulatú feltételezéseknek senki nem szab határt”

– írja Borkai. Szerinte ez egy gondosan kitalált, profin előkészített csapda volt, melytől vélhetően komoly politikai vagy anyagi előnyöket reméltek.

Egy általa valóban elkövetett, elsősorban a családját megbántó cselekedetére építettek rá minden hazugságot, hogy az hihető legyen. Amit valóban tett, arra nem büszke, és mindenkitől elnézést kell kérnie, aki e miatt csalódott benne. Sokszorosan megbűnhődött érte – de minden más mocskolódás alaptalan rágalom. Sportember, sohasem drogozott és nem is korrupt. Az említett utazáson saját költségén vett részt, ennek megvolt a fedezete, nem lopta és nem csalt.

A folyamatos alaptalan vádaskodások ellenére eddig nem mondott le, mert azt szerette volna, hogy a városnak olyan polgármestere legyen, akit a győriek megválasztottak és képes Győrt vezetni.

Az elmúlt időszakban nem csak ő, hanem a családtagjai is céltáblává váltak. Ennek a jövőben nem szeretné kitenni őket. Be kell fejezni a gyűlölködést, mert az nem visz előre.

A Karácsony Gergellyel közös sajtótájékoztatón Gulyás Gergely egy szóban kommentálta a hírt: heuréka.

Borkai kilovagolt a MOB-ból

Borkai Zsolt két napja nem tagja a Magyar Olimpiai Bizottságnak. A győri polgármester a tornászok delegáltja volt szervezetnek.

Borkai Zsolt keddtől már nem tagja a Magyar Olimpiai Bizottságnak – közölte a MOB. Személyével kapcsolatosan a továbbiakban fegyelmi, vagy etikai eljárásnak nincs helye, ügyét ezzel lezártnak tekintik. A korábbi MOB-elnök a Magyar Torna Szövetség delegáltjaként volt MOB-tag. Vagyis a tornászoknak kellett intézkedniük a visszahívásról, amit a MOB tudomásul vett.

Egyelőre bizonytalan, hogy Borkai olimpiai járadékával mi lesz.

A Borkai-botrány után az ellenzék soraiban többen felvetették, hogy az olimpiai bajnokhoz méltatlan életvitel miatt vissza kellene vonni az élete végéig járó havi juttatást. (Ennek összege az előző évi bruttó átlagkeresethez arányosul, jelenleg a 35. életévüket betöltő olimpiai bajnokok esetében 297 ezer forint.)

Ennek esetleges megvonásáról a MOB tudatta, hogy az olimpiai járadékkal összefüggő minden feladatot a sportpolitikáért felelős miniszter lát el 2017. január 1. óta. Az olimpiai járadékok megállapításának, folyósításának, vagy azok megszüntetésének kérdésében a jelenlegi törvényi szabályozás alapján

a MOB-nak nincs hatásköre eljárni

– tudatták.

A közleményből azonban kiderül, hogy a MOB-ot megkapta Steinmetz Ádám, a Jobbik parlamenti  képviselőjének (vízilabda olimpiai bajnoknak) törvényjavaslatát, amelynek véleményezését kérte. A törvénymódosítás tervezetéről kialakított véleményünket meg fogják küldeni a képviselőnek.

Steinmetz egy mondatos törvénymódosítása már olvasható a parlament honlapján „Az olimpiai járadék erkölcstelen életmóddal történő összeférhetetlenségének megállapításáról” címmel. Ebben az áll, hogy megvonható az életjáradék attól, „akivel szemben – büntetlen előéletére tekintet nélkül – a Magyar Olimpiai Bizottság Etikai Bizottsága megállapítja, hogy olyan magatartást tanúsított, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást keltsen és az olimpikonok társadalmi megítélését rombolja”. (A sporttörvény jelenleg két okot említ az érdemtelenség miatt a járadék megvonására: az illető büntetett előéletű lett vagy büntetlen előéletű, de akivel szemben a bíróság bűncselekmény elkövetése miatt próbára bocsátást alkalmazott a próbaidő, annak meghosszabbítása esetén a meghosszabbított próbaidő elteltéig.)

Mindezek tudatában azonban a MOB a közlemény elején azt írta, hogy „a továbbiakban fegyelmi, vagy etikai eljárásnak nincs helye, az ügyét ezzel lezártnak tekintik”.

Borkai Zsolt az 1988-as szöuli olimpián lólengésben lett aranyérmes. 2010 és 2017 között volt a MOB-elnöke, de – miután alulmaradt Kulcsár Krisztiánnal szemben – tagja maradt a szervezetnek.

Borkai függetlenként folytatja

A várakozásnak megfelelően kilép a Fideszből, de marad Győr polgármestere Borkai Zsolt, aki ismét „botlásnak” nevezte a vele róla kiderülteket. Kérdésekre nem válaszolt.

Ahogyan az tegnap egyértelművé vált, a szexbotrányba keveredett Borkai Zsolt a Fideszből kilépve nem mond le a vasárnap elnyert polgármesteri tisztségről.

Rendkívül hálás vagyok a győrieknek és a családomnak – kezdte városházi sajtótájékoztatóját Borkai, aki szerint a győriek

„botlásom ellenére”

úgy döntöttek, hogy vele együtt szeretnék tovább építeni a várost, amit 13 éve közösen építenek.

Két fontos döntést hozott. Az egyik, hogy kilép a Fideszből és független polgármesterként fog dolgozni a jövőben, közösen a győri Fidesz-frakcióval. Mint mondta, a vele kapcsolatos történések nem kell, hogy morális hátrányt okozzanak a Fidesznek.

A másik döntésében a győriek segítettek, akik az elmúlt 13 év eredményeit és sikereit közös munkának nyilvánították. Borkai úgy látja: nem teheti meg, hogy ilyen legitimáció és felhatalmazás mellett visszalépjen. Így a következő 5 évben polgármesterként fog tevékenykedni.

Eldőlt: Borkai Zsolt marad tisztségében, de kilép a Fideszből

Borkai Zsolt marad győri polgármester, de kilép a pártból – derül ki Hollik István kormányszóvivőnek a HírTV-ben lezajlott beszélgetéséből. Merthogy demokráciában élünk – mondta.

Eldőlt Borkai sorsa – ezzel a címmel közli a HírTV honlapja a Hollik Istvánnal este sugárzott beszélgetést. A kormánytévé kérdezője szerint „bizonyos fővárosi kerületek elvesztése” (valójában inkább földcsuszamlásszerű fordulat) érzékeny pont lehet. A kormányszóvivő erről azt mondta: a Borkai-faktornak jelentős hatása volt az önkormányzati választások kimenetelére. Hollik úgy gondolja,

a győri polgármester ügyének erkölcsi vonatkozásai mellett nem lehet elmenni szó nélkül.

A KDNP-s politikus emlékeztetett: Orbán Viktor miniszterelnöknek volt egy nagyon komoly ígérete a választás napján, azt mondta, vasárnap elmondják a véleményüket a győriek Borkai Zsoltról, aztán pedig ő is (amit hétfőre ígért, de ez elmaradt). Orbán megkérte Kövér László választmányi elnököt, valamint Kubatov Gábort, a Fidesz alelnökét, illetve Kósa Lajos Fidesz-alelnököt, hogy beszéljenek Borkai Zsolttal. Ez a találkozó megtörtént és ennek eredményéről Borkai Zsolt holnap sajtótájékoztató keretében be fog számolni

– tette hozzá.

Hollik elmondta, a Magyar Nemzet jól értesült arról, hogy mi fog történni, vagyis Borkai várhatóan marad Győr polgármestere, viszont a személyével kapcsolatos döntés „a pártbeli státuszát érinti”. Vagyis – tegyük hozzá – kilép a Fideszből.

Hollik arról is beszélt, hogy

„mégiscsak demokráciában élünk”,

az nem állítható, hogy a győriek nem voltak minden ismeret birtokában, így tehát nem tehetnek mást, mint a győri választópolgárok véleményét tiszteletben tartják.

Az alig hatszáz körüli szavazatkülönbség miatt az ellenjelölt Glázer Tímea (összellenzéki támogatású DK-s) a cédulák újraszámolását kezdeményezte. A sok érvénytelen szavazat láttán tehát még az se vehető biztosra, hogy Borkai a nyertes.

Győri tüntetés: a választás a becsületünkről szól

Mossuk le városunkról a szégyent – mondta a győri ellenzéki tüntetésen Glázer Tímea polgármester-jelölt. Fekete-Győr András szerint a Fideszben mindenki lopja a pénzt, mint Borkai Zsolt.

Ne harcoljatok egymással, ez a választás nem Borkai Zsoltról szól, hanem a mi becsületünkről – mondta sok száz hallgató előtt Győrben az ellenzék polgármester-jelöltje, Glázer Tímea (DK). Mossuk le városunkról a szégyent – üzente. Szerinte a város 13 év után megszabadul Borkai Zsolt polgármestertől. Arról a közvélekedésről beszélt, amely szerint ha most nyerne is Borkai, pár hét, pár hónap múlva nem ő lesz a város polgármestere.

Ha holnap legyőzik Borkait, akkor a nép döntheti el, ki vezesse a várost, de ha Borkai nyer, akkor Orbán Viktor fogja kinevezni utódját, és neki nem az lesz az érdeke, hogy egy győri lokálpatrióta vezesse a várost, hanem egy engedelmes ember, aki befizeti a megfelelő korrupciós pénzt. A politikusnak rosszul esik, hogy

a várost a korrupcióval, drogokkal és kéjhölgyekkel megrakott orgiahajóval azonosítják.

A tüntetés felvezetőjeként Fekete-Győr András, a Momentum elnöke arról beszélt, hogy országjárása során mindenhol Borkai követi, mindenki párhuzamot von a helyi Fidesz és a győri polgármester között. A Borkai-ügy az egész ország ügye lett.

A Momentum elnöke borkaizmusról beszélt, ami nem kisiklás, hanem a cél a Fideszben. A kormánypártba belépők célja az, hogy

„lopott pénzből dőzsölhessenek, mint a disznók.”

Szerinte Orbán is ilyen, kastélyban lakik, magánrepülőkön és jachtokon jár, és rengeteg pénzt sikkaszt el.

Nincs két Fidesz, a pártban mindenki magának lopja a pénzt, mint Borkai

– mondta Fekete-Győr.

A tüntetést a kormánypárti szélsőjobbos Vadhajtások portál vezetője, Bede Zsolt fellépése zavarta meg. Őt ki kellett menekíteni a tömegből, mielőtt atrocitásra kerül sor.

A győri születésű Gulyás Balázs jobboldali publicista szerint Borkai Zsolt legfeljebb Pornóapátiban vagy Cseszneken lehetne polgármester. Szerinte nem magánügy Borkaé, és nem is a pornó és a prostituáltak miatt, hanem a lopás miatt kell dühösnek lenni. „Ezek a keresztény családapák?” – kérdezte. Úgy gondolja, hogy Borkai és Orbán szétlopta az országot.

„Nektek a kokain, nekünk a krumpli”

– mondta.

Borkai Zsolt sorsa továbbra is homályos. Előző nap a Fidesz kommunikációja összeomlott, hírek szerint nem engedték Borkainak bejelenteni a visszalépést. Eközben Tarlós István megismételte lesújtó véleményét Borkairól. „Ez az ember méltatlanná vált feladatára” – jelentette ki. Nem érti, miért nem vonja le önmaga a konzekvenciát. Borkai Zsoltnak azonnal le kellett volna mondania. És még most sem késő. Innen kérem, fontolja meg, és tegye a dolgát – mondta főpolgármester a kampányzáró sajtótájékoztatón.

Mai kérdés – Ön szerint a győriek megválasztják vasárnap polgármesternek Borkai Zsoltot?

 

This poll is no longer accepting votes

Ön szerint a győriek megválasztják vasárnap polgármesternek Borkai Zsoltot?

A helyi Jobbik nyújthat segítséget Győrben a Fidesznek

Váratlanul, szerintük eleve így tervezve a győri Jobbik visszalépett a négy egyéni választókerületben, kiváltak az ellenzéki „moslékszövetségből”. A Jobbik vezetése felfüggesztette a szervezetet.

Eljött a várt pillanat, kilépünk az ellenzéki összefogásból – közölte reggel a Facebookon Fodor Roland, a Jobbik győri vezetője. Vagyis mind a négy jobbikos jelölt visszalép az egyéni választókerületi képviselőjelöltségtől.

Ezzel az ellenzéki „moslékszövetség” elveszítette képviselőjelöltjeinek negyedét, és minimális győzelmi esélyeit is – írja a győri jobbikos. Írásából kiderül, hogy eleve így tervezték, s csak látszatból csatlakoztak a DK-s polgármesterjelöltet, Glázer Tímeát indító, hat szervezetből álló koalícióhoz (MSZP, DK, Momentum, LMP, Mindenki Magyarországa Mozgalom és független jelölt). Céljuk az volt, hogy „a nemzetellenes” baloldali pártok ne tudjanak külön-külön frakciót alakítani az új közgyűlésben. Ezért mentek bele ebbe a „proletár rémálomba”.

A Jobbik országos vezetése azonnal felfüggesztette a győri szervezet működését, a négy tagot visszahívták minden tisztségből és etikai vizsgálatot indítottak. Szimpatizánsaikat pedig arra kérik, hogy támogassák az ellenzéki együttműködést vasárnap.

Ez meglehetősen érdekes helyzetet eredményezhet, túl azon, hogy a Jobbik immár saját jelöltek nélküli összefogásra kéri a győrieket. Mérések híján nem tudjuk, mekkora kárt okoz a korábban jelentős előnnyel megválasztott Borkai Zsolt újrázási esélyének a napokban kiáradó botrány. A Fidesz kényszerhelyzetben van, mert jelöltcserére már nincs lehetőség, kénytelenek Borkait támogatni. A Jobbik helyi híveinek esetleges távozása az ellenzéki összefogás mögül elvezethez Borkai megválasztásához és a fideszes többség megtartásához.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK