A Fidesz győzött Győrben – FRISS

0
9093
Dézsi Csaba András. MTI/Krizsán Csaba

Jelentős fölénnyel nyerte a polgármester-választást Győrben Dézsi Csaba András, a Fidesz jelöltje Pollreisz Balázs előtt. Sokkal nagyobb lett a különbség, mint októberben Borkai Zsolt győzelmekor, a részvétel viszont elmaradt az akkoritól.

A győri polgármester-választás eldőlt: 84,38 százalékos feldolgozottságnál Dézsi Csaba András 56,13-39 százalék arányban vezetett Pollreisz Balázs, az egységes ellenzék jelöltje előtt. A választási részvétel elmaradt az október 13-itől, akkor 44,18 százalék szavazott, most 41,59 a választásra jogosult 101 ezer közül.

A győzelem aránya lényegesen meghaladta a Borkai Zsolt polgármesterségéhez vezető eredményt. Akkor a regnáló városvezető 44-42-re nyert az ugyancsak az ellenzék közös jelöltje, Glázer Timea ellen (igaz, a Jobbik helyi indulói pár nappal a szavazás előtt „megvilágosodva” kiszálltak a közös ernyő alól).

Az eredmény arra vall, hogy Győr maradt a Fideszé, a választók honorálták a város díszpolgára, önkormányzati képviselő és kardiológus Dézsi Csaba András kiválasztását. Ennek köszönhetően a Borkai-féle szexvideós és korrupciós tehertől megszabadított Fidesz simán behúzta a választást. Annak ellenére, hogy pénteken kiderült: a Fidesz vezérkara már jó évvel tavaly ősz előtt tudott az adriai dőzsölésről készült felvételről. Aminek nyilvánosságra kerülése után is úgy döntöttek, hogy Borkait indítják. Aki aztán lemondott elnyert tisztéről.

FRISS: 100 százalék feldolgozottságnál a szavazásnál megjelentek aránya 42,25 százalék, Dézsi Csaba András eredménye 56,14, Pollreisz Balázsé 39,05 százalék. A többi négy jelölt nem érte el még a három százalékot se.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .