Győri tüntetés: a választás a becsületünkről szól

0
1347
Forrás: Facebook/DK

Mossuk le városunkról a szégyent – mondta a győri ellenzéki tüntetésen Glázer Tímea polgármester-jelölt. Fekete-Győr András szerint a Fideszben mindenki lopja a pénzt, mint Borkai Zsolt.

Ne harcoljatok egymással, ez a választás nem Borkai Zsoltról szól, hanem a mi becsületünkről – mondta sok száz hallgató előtt Győrben az ellenzék polgármester-jelöltje, Glázer Tímea (DK). Mossuk le városunkról a szégyent – üzente. Szerinte a város 13 év után megszabadul Borkai Zsolt polgármestertől. Arról a közvélekedésről beszélt, amely szerint ha most nyerne is Borkai, pár hét, pár hónap múlva nem ő lesz a város polgármestere.

Ha holnap legyőzik Borkait, akkor a nép döntheti el, ki vezesse a várost, de ha Borkai nyer, akkor Orbán Viktor fogja kinevezni utódját, és neki nem az lesz az érdeke, hogy egy győri lokálpatrióta vezesse a várost, hanem egy engedelmes ember, aki befizeti a megfelelő korrupciós pénzt. A politikusnak rosszul esik, hogy

a várost a korrupcióval, drogokkal és kéjhölgyekkel megrakott orgiahajóval azonosítják.

A tüntetés felvezetőjeként Fekete-Győr András, a Momentum elnöke arról beszélt, hogy országjárása során mindenhol Borkai követi, mindenki párhuzamot von a helyi Fidesz és a győri polgármester között. A Borkai-ügy az egész ország ügye lett.

A Momentum elnöke borkaizmusról beszélt, ami nem kisiklás, hanem a cél a Fideszben. A kormánypártba belépők célja az, hogy

„lopott pénzből dőzsölhessenek, mint a disznók.”

Szerinte Orbán is ilyen, kastélyban lakik, magánrepülőkön és jachtokon jár, és rengeteg pénzt sikkaszt el.

Nincs két Fidesz, a pártban mindenki magának lopja a pénzt, mint Borkai

– mondta Fekete-Győr.

A tüntetést a kormánypárti szélsőjobbos Vadhajtások portál vezetője, Bede Zsolt fellépése zavarta meg. Őt ki kellett menekíteni a tömegből, mielőtt atrocitásra kerül sor.

A győri születésű Gulyás Balázs jobboldali publicista szerint Borkai Zsolt legfeljebb Pornóapátiban vagy Cseszneken lehetne polgármester. Szerinte nem magánügy Borkaé, és nem is a pornó és a prostituáltak miatt, hanem a lopás miatt kell dühösnek lenni. „Ezek a keresztény családapák?” – kérdezte. Úgy gondolja, hogy Borkai és Orbán szétlopta az országot.

„Nektek a kokain, nekünk a krumpli”

– mondta.

Borkai Zsolt sorsa továbbra is homályos. Előző nap a Fidesz kommunikációja összeomlott, hírek szerint nem engedték Borkainak bejelenteni a visszalépést. Eközben Tarlós István megismételte lesújtó véleményét Borkairól. „Ez az ember méltatlanná vált feladatára” – jelentette ki. Nem érti, miért nem vonja le önmaga a konzekvenciát. Borkai Zsoltnak azonnal le kellett volna mondania. És még most sem késő. Innen kérem, fontolja meg, és tegye a dolgát – mondta főpolgármester a kampányzáró sajtótájékoztatón.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .