Budapestiek figyelem! Szívás következik

0
1293

Már alig pár hét van hátra ahhoz, hogy tovább bonyolódjon az amúgy is eléggé macerás budapesti tömegközlekedés – mármint az utasok számára. November elején ugyanis elkezdődik az M3-as metró felújítása. Ez a tervek szerint három évig tart majd.

 

Fotó: Wikipedia

Az elkövetkező évek legnagyobb fővárosi közlekedési beruházásának első, várhatóan egy évig tartó ütemében az északi, Újpest-Központ és Lehel tér közötti szakaszt zárják le. Ez annyit jelent az utasok számára, hogy a

metró munkanapokon kora reggeltől estig csak Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között közlekedik, a Lehel tértől Újpest felé pótlóbuszokkal lehet eljutni.

A BKK egyben bővíti a lezárt metrószakaszt elkerülő, közvetlenül a belváros vagy a többi metróvonal felé történő alternatív eljutási lehetőségek kínálatát. Esténként és hétvégenként a teljes M3-as vonalon pótlóbusz jár – olvasható a Budapesti Közlekedési Központ közleményében.

Nem árt észben tartani azt sem, hogy az előkészületek már előbb megkezdődnek, ami miatt október 15-én (vasárnap) az első járatindulástól reggel 8 óráig a teljes M3-as vonalon, valamint az október 28-29-i hétvége mindkét napján Újpest-Központ és a Deák Ferenc tér között pótlóbusz közlekedik majd.

A társadalmi vitára bocsátott (1750 visszajelzést kaptak), utasszámlálást követően kidolgozott, szakmai egyeztetéseket követően véglegesített metrópótlási rendből az látszik, hogy bizony az aktuálisan pótolt vonalszakaszokon – különösen a csúcsidőben – meg fog nőni az eljutási idő

Ez nem csak a közösségi közlekedést használók, hanem az autósoknak is szívás lesz.

Ugyanis ez szükségszerűen jelentős forgalomtechnikai módosítások bevezetésével jár, külön buszsávokat is kialakítanak, azaz szűkítik az autósok rendelkezésére álló utakat. Egyes csomópontokon átalakítják a forgalmi rendet, a pótbuszoknak végállomásokat kell kialakítani. Részletek itt.

Aloldal ad majd tájékoztatás mindenkinek

A BKK mindenesetre azt ígéri, hogy rövidesen aloldalt hoz létre, amelyen minden információ megtalálható lesz ahhoz, hogy utazásukat megtervezhessék akár a közösségi közlekedést használók, akár a gépkocsival, a kerékpárral közlekedők; emellett az oldal tájékoztatást ad majd az aktuális forgalmi változásokról és a rekonstrukció előre haladásáról is.

 

 

 

 

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .