Gyurcsány beszólt az MSZP-nek

0
1254

Az újdonság erejével hat, hogy a Fidesz vitába bocsátkozik, a nyilvánosság, méghozzá az ATV kamerái előtt a szocialista párttal. Molnár Zsolt még az elmúlt hét péntekjén hívta ki nemzetbiztonsági kérdésekben disputára a kormánypártot, s láss csodát, az el is fogadta a felkérést. Ennek megfelelően a nemzetbiztonsági bizottság elnöke saját alelnökével vív csatát csütörtök este, az Egyenes beszédben, Rónai Egon moderálása mellett.

Mi tagadás, van egy bukéja egy Molnár Zsolt-Németh Szilárd összecsapásnak. A szereplők ígérete szerint megmaradnak a szakpolitikai kérdéseknél, ami azonban – ismerve Németh Szilárd vérmérsékletét, retorikai képességeit és érvkészletét -, felettébb valószínűtlennek tűnik.

A vita létrejöttét egyébként többen annak az elméletnek a visszaigazolásaként értékelik, hogy a Fidesznek nem érdeke az MSZP szétesése,

éppen ezért erőteljes lépéseket tesz annak érdekében, hogy megtartsa a baloldali pártot a tíz százalékos tartományban. Ezért lesz most ez a műsor, és ezért lesz majd az ígéretek szerint Tóth Bertalan-Gulyás Gergely, azaz frakcióvezetői vita is.

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke is ennek szellemében nyilatkozott a Klubrádiónak; állítása szerint a Fidesz már nem tekint ellenfélként a szocialistákra.

A volt kormányfő sugallata egyértelműnek tűnt: Orbánék már csak ellenük, illetve a Jobbik ellen politizálnak.

„Nem szeretnék egy reménybeli, későbbi partnerünkkel vitatkozni” – reagált Gyurcsány nyilatkozatára Molnár Zsolt. Hozzátette, hogy most már végképp nem egymással kell foglalkoznunk, hanem a 2018-as választásokra koncentrálni. Molnár szerint a közvélemény-kutatásokban arra az adatra érdemes figyelni, hogy az országban változatlanul többségben vannak a kormányváltást akaró szavazók. Úgy látja, továbbra is az összefogás megteremtése, a közös gondolkodás, az együttes indulás lehetőségének minél gyorsabb kialakítása a feladat.

Azt is hozzátette:

nem érdemes most azokkal az összeesküvés elméletekkel foglalkozni, amelyek tovább építik a kollaboráns, vagy a Fidesz érdekét szolgáló párt képét.

A szocialisták változatlanul hisznek a választási sikerben, és elérhetőnek tartják azt a tömeget, akik el akarják zavarni az Orbán-kormányt.

„Amúgy Gyurcsánynak nyilván az is a dolga, hogy minden helyzetet kihasználjon saját pártja erősítésére, de biztos vagyok benne, hogy nem az a jó megoldás, hogy ezt a későbbi partner terhére tegye” – zárta gondolatainak ezt a részét az MSZP politikusa.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .