Budapest-Bamako: úton hazafelé a sérült pilóta

0
686

Úton van hazafelé az a német pilóta, aki a Budapest-Bamako ralin szenvedett súlyos balesetet még hétfőn. A verseny orvoscsapata tartotta életben a cserbenhagyott autóst.

A repülő várhatóan ma este 9 és 10 óra között érkezett meg Nouakchottba, Mauritániába, amely azután Németországba szállítja a német Gottfried Junghanst, a súlyosan megsérült versenyzőt, akinek állapota jelenleg is kritikus, de stabil. A család kérésére többet nem mondhatnak – tájékoztatták a Független Hírügynökséget a rali szervezői.

Mint levélben megírták,

többük 32 órája dolgozik azon,

hogy a sérült a lehető leggyorsabban elhagyhassa a nouakchotti klinikát és hazaszállítsák.

Kedden írtuk meg, hogy a Budapest-Bamako autóverseny nemzetközi orvoscsapata tartotta életben éjszaka a német Gottfried Junghanst, aki Mauritániában a sivatagban szenvedett súlyos balesetet hétfőn. Szabó Gál András versenyalapító-szervező szavai szerint ha nincs ott a rali mentőautója, a pilóta már nem élne.

A német versenyző autóját egy kamion tarolta le, majd elhajtott a baleset helyszínéről. A német pilóta súlyos gerinc- és fejsérüléseket szenvedett, állapota válságos volt.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .