Kezdőlap Címkék Baleset

Címke: baleset

Így védheted magad munka közben

0

A munkahelyi balesetek és sérülések megelőzése érdekében elengedhetetlen a megfelelő védőfelszerelés használata. Ebben a cikkben részletezzük a legfontosabb védőeszközöket, amelyek a kézvédelemtől a légzésvédelemig több alapvető területet lefednek.

Láthatatlan veszélyek a levegőben

A légzőszervi védelem különösen fontos az olyan munkahelyi környezetben, ahol magas a por mennyisége vagy gázok szabadulhatnak fel. A megfelelő légzésvédelmi eszközök, mint a részecske álarc, a félmaszk, a légzésvédő maszk vagy a teljes álarc kiválasztása attól függ, hogy milyen anyagokkal dolgozunk. Fontos, hogy az álarcok jól illeszkedjenek az archoz, és rendszeresen legyenek karbantartva, a szűrők cseréjére időben kerüljön sor, hogy hatékony védelmet biztosíthassanak.

Így vigyázhatsz a kezedre

FH

Munkavédelmi kesztyűk széles választékban állnak rendelkezésre, attól függően, hogy milyen típusú munkát végzünk. Vágás elleni kesztyűk használata ajánlott, ha éles tárgyakkal dolgozunk, míg vegyvédelmi kesztyűk akkor szükségesek, ha kémiai anyagokkal érintkezünk. A villanyszerelő kesztyű pedig akkor kötelező munkaruházati kellék, ha elektromos vezetékkel dolgozunk.

Lábvédelem az üzleti cipőtől a gumicsizmáig

A munkavédelmi cipők és gumicsizmák többféle veszélytől védhetik a lábat, többek között ütődéstől, átszúródástól és csúszástól. A csúszásmentes talpú, acélbetétes orrú cipők különösen fontosak az építőiparban és a gyártósorokon dolgozók számára. Fontos, hogy a cipő megfeleljen a szükséges biztonsági előírásoknak és kényelmes legyen, hiszen gyakran egész napos viselésről van szó. Talán kevésbé ismertek, de vannak kifejezetten olyan munkavédelmi cipők, amelyek üzleti viselethez is megfelelőek.

Így óvhatod a szemed fényét

A szem sérülékeny és értékes szervünk, melyet a munkahelyi környezetben számos veszély fenyegethet, úgymint szilánkok, por és kémiai anyagok. A megfelelő szemvédelmet biztosító szemüvegek vagy arcvédő pajzsok elengedhetetlenek minden olyan munkakörnyezetben, ahol ilyen veszélyekkel kell szembenézni. A szemüvegeknek és pajzsoknak meg kell felelniük a nemzeti és nemzetközi szabványoknak, hogy a lehető legjobb védelmet nyújtsák.

Az előzőekben említett munkavédelmi eszköz használata jelentősen csökkenti a munkahelyi balesetek és sérülések kockázatát. Mindig tájékozódjunk a legújabb munkavédelmi előírásokról és technológiákról, hogy biztosíthassuk saját és munkatársaink biztonságát.

Utasbiztosítás kötés online: árak és egyéb tudnivalók

0

A koronavírus világjárvány még nem tűnt el teljesen a világból, de ennek ellenére már sokan látni vélik a fényt az alagút végén. Szerencsére.

Egy egész világ lélegzik fel, amikor erre kerül a sor: 2019-ben 1,5 milliárd (!), tehát több mint százötven Magyarországnyi nemzetközi turista járta a világot: ez 2020-ban jóval kevesebb volt. 2021-et a turizmuson és vendéglátáson belül nagyon sokan optimizmussal várták, ez azonban többek között különböző vírus mutánsok / variánsok miatt nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Azonban egyre többen döntenek úgy, hogy külföldre is utaznak, a cikk megírásának pillanatában 16 országban fogadják el a magyar védettségi igazolványokat (közülük olyan egzotikus országokban is, mint Bahrein vagy Mongólia) és jóval több országba is el lehet jutni különböző tesztekkel (gyorstesztek, PCR tesztek). Nagy várakozás övezi az európai vakcinaútlevelek megjelenését is, várhatóan, remélhetőleg július 1-jétől.

Most is szükség van utasbiztosításra?

Egy külföldi utazás sosem rizikó nélküli, bár nyilván óriási különbségek van aközött, hogy  az ember átsétál fagyizni Párkányba, Szlovákiába a Mária Valéria hídon és világ körüli útra indul. Mi úgy gondoljuk, hogyha már egy éjszakát töltünk egy másik országban és/vagy saját autóval kelünk útra, mindenképp érdemes utasbiztosítást kötni.

A COVID-19 világjárvány ezt még inkább megerősítette: hiszen nemcsak arra kell felkészülni, hogy mi történik, ha magát a vírust elkapjuk az utazás során és egészségügyi ellátásra szorulunk, hanem arra is, hogy az utazás körülményei még most is nagyon gyorsan változhatnak: repülő-, busz-, vonatjáratokat törölhetnek, ahogy újak is megjelenhetnek, a korlátozások is sajnos napról-napra változhatnak, stb. Tehát egy jó (!) biztosítás most még elengedhetetlenebb, mint volt 2020 márciusa előtt. A biztoshely.hu weboldalon könnyen átláthatja, hogy most milyen árakon mozognak az utasbiztosítások.

Milyen árakban kell gondolkodni?

Mint tudjuk, szerencsére, a legtöbb utazás során nem történnek balesetek, káresetek. Azonban ahelyett, hogy ezen az alapon elfeledkeznénk a lehetőségről, érdemes felkészültnek lenni – így a váratlan eseményeket is könnyen tudjuk majd kezelni.

Az árak nem annyira magasak, hogy egy vakáció árát különösebben felemeljék, azonban nagyon maradandó változást hozhat, váratlan események idejére.

Fejenként sokszor már 1000 Ft alatt is elérhető jó biztosítás, így tényleg lelki nyugalommal lehet útnak indulni.

Mit foglal magában egy utasbiztosítás?

Külföldi utazásokhoz általában jár egy olyan telefonszám, amelyet napi 24 órában lehet hívni, itt minden problémával kapcsolatban segítségre lehet számítani.

Része baleset- és betegségbiztosítás, amely a felmerülő károkat, problémákat le fogja fedni.

Részük szokott lenni a csomagbiztosítás (poggyászbiztosítás), amelyek a csomagok sérülése, ellopása, elvesztése esetén szolgáltat: fontos, hogy az egyes biztosítócégek mást és mást biztosítanak ezzel.

Kiszakadt az erkélykorlát egy Meki felett

Hajnalban kiszakadt egy első emeleti lakás erkélyének korlátja a Harminckettesek terén. Két fő a mélybe zuhant, akiket a mentők súlyos sérülésekkel kórházba szállítottak. A lakás alatt gyorsétterem működik.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője, Kolozsi Péter elmondta, hogy hajnalban történt az eset. Két férfi a józsefvárosi Harminckettesek terén egy ötemeletes társasház első emeleti erkélyén tartózkodott, amikor a korlát kiszakadt. A tűzoltók eltávolították az erkély veszélyesen lógó részeit. A lakás alatt egy McDonald’s-étterem van, de szerencsére az esemény időpontjában senki nem tartózkodott az erkély alatt. Más nem sérült meg.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője közölte, hogy egy rohamkocsit és egy esetkocsit is riasztottak a helyszínre. A két súlyosan sérült fiatal férfi töréseket, belső sérüléseket szenvedett. Mindkettőjüket kórházba vitték.

Leomlott egy olasz híd, sokan meghaltak

0

Legalább 22 halottja van a Genova közelében történt balesetnek. Az A10-es autópálya egyik hídjának egy része szakadt le.

Mamma mia ragazzi… Pochi minuti fa… il ponte dell'autostrada sulla val Polcevera. Volevo solo riprendere la pioggia… :(THIS VIDEO IS FREE TO USE FOR THE GENUINE PURPOSE OF REPORTING THE CURRENT EVENTcredit: Davide Di Giorgio14-08-2018 Genova, Italy #forzaGenova #pontemorandi

Közzétette: Davide Di Giorgio – 2018. augusztus 14., kedd

A Sky TG24 hírtelevízió szerint a 60 éve épült Morandi híd 200 méteres, ipari övezet fölött átívelő szakasza omlott le. Az olasz rendőrség azt közölte, hogy

hirtelen heves vihar támadt,

mielőtt a viadukt összedőlt.

Szemtanúk több járművet is láttak a hídon, mielőtt leomlott. A tűzoltók szerint több tucat autó is lehet a törmelékek alatt, eddig két embert sikerült élve kiszabadítani. Néhány autó a folyóba zuhant. A híd alatt lakóépületek is vannak, ezeket elkerülték a törmelékek, de több, a viadukt alatt lévő kocsit is összezúztak.

Volt olyan szemtanú, aki apokaliptikus látványról beszélt.

Hivatalos adatok szerint 22-en haltak meg, de az áldozatok száma még emelkedhet.

Olaszországban a héten sokan indultak útnak, mivel augusztus 15-én tartják a Ferragosto ünnepét, sokan ezen a héten mennek szabadságra. Szemtanúk szerint Genova legfontosabb gyorsforgalmi útján a baleset előtt is erős volt a forgalom.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a jelenlegi információk alapján nincs magyar érintettje a hídomlásnak.

Facebookozott a sofőr, kilencen meghaltak

0

Élő közvetítést tartott a Facebookon a sofőr, aki karambolozott a kisbuszával Ceglédbercelnél. A balesetben kilencen haltak meg.

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

A román kisbusz Szlovéniából tartott hazafelé a Digi 24 tévé szerint. Utasai a Maros megyei Désfalváról származtak. A 4-es főút 58. kilométerénél, Ceglédbercel közelében,

a kisbusz előzés közben egy teherautóval karambolozott.

Hét férfi és két nő halt meg a kisbuszban, a teherautó sofőrje könnyebben sérült.

Mint kiderült, a kisbusz sofőrje facebookozott vezetés közben: éppen élő közvetítést tartott. A videót több román portál is közzétette, az látszik rajta, ahogy a sofőr felváltva veszi saját magát és az utat, majd elkezd előzni egy másik kisbuszt és egy teherautót.

Az is jól látszik a felvételen, hogy

jön szembe egy teherautó, de a sofőr nem tesz semmit, hogy elkerülje a karambolt.

Az ütközés előtti másodpercben a felvétel megszakad.

A román portálok egy olyan felvételt közöltek, amelyen egy férfihang kommentálja is a rögzített videót, és arról beszél, hogy

a sofőr valószínűleg azért nem figyelt, mert az élő közvetítéséhez fűzött kommenteket olvasgatta.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közben közölte: büntetőeljárás keretében vizsgálja a baleset körülményeit, a szükséges igazságügyi szakértői vizsgálatok folyamatban vannak.

A román külügyminisztérium bejelentette, hogy az áldozatokat hazavitelének költségét a minisztérium sürgősségi alapjából fedezik.

A videót Ön is megnézheti, amennyiben elmúlt 18 éves:

120 perc – 2018. január 30. 08:00

0

Baleset Budapesten

Busz és kisteherautó ütközött össze Pesterzsébeten, többen megsérültek. A baleset a Szent Imre herceg és a Kossuth Lajos utca kereszteződésében történt. MTI

Lemond az FBI helyettes igazgatója

A The Wall Street Journal információi szerint Andrew McCabe igazgatóhelyettes a munkatársaival közölte hétfőn, hogy keddtől már nem dolgozik. James Comey volt FBI-igazgató tavaly májusi elmozdítása után átmeneti ideig ő vezette a hivatalt. MTI

Orosz vadászgép esete az amerikai felderítőgéppel

Egy orosz Szu-27-es vadászgép „nem biztonságos távolságban” közelítette meg hétfőn az amerikai haditengerészet EP-3E Aries II típusú felderítő gépét a Fekete-tenger felett. MTI

Budapest-Bamako: úton hazafelé a sérült pilóta

0

Úton van hazafelé az a német pilóta, aki a Budapest-Bamako ralin szenvedett súlyos balesetet még hétfőn. A verseny orvoscsapata tartotta életben a cserbenhagyott autóst.

A repülő várhatóan ma este 9 és 10 óra között érkezett meg Nouakchottba, Mauritániába, amely azután Németországba szállítja a német Gottfried Junghanst, a súlyosan megsérült versenyzőt, akinek állapota jelenleg is kritikus, de stabil. A család kérésére többet nem mondhatnak – tájékoztatták a Független Hírügynökséget a rali szervezői.

Mint levélben megírták,

többük 32 órája dolgozik azon,

hogy a sérült a lehető leggyorsabban elhagyhassa a nouakchotti klinikát és hazaszállítsák.

Kedden írtuk meg, hogy a Budapest-Bamako autóverseny nemzetközi orvoscsapata tartotta életben éjszaka a német Gottfried Junghanst, aki Mauritániában a sivatagban szenvedett súlyos balesetet hétfőn. Szabó Gál András versenyalapító-szervező szavai szerint ha nincs ott a rali mentőautója, a pilóta már nem élne.

A német versenyző autóját egy kamion tarolta le, majd elhajtott a baleset helyszínéről. A német pilóta súlyos gerinc- és fejsérüléseket szenvedett, állapota válságos volt.

Budapest-Bamako: A rali orvosai tartották életben a versenyzőt

0

Válságos állapotban van a Budapest-Bamako rali német versenyzője, aki hétfőn szenvedett balesetet Mauritániában. A verseny orvoscsapata tartotta őt életben éjszaka – tudtuk meg Szabó Gál Andrástól, a rali alapítójától.

A Budapest-Bamako autóverseny nemzetközi orvoscsapata tartotta életben éjszaka a német Gottfried Junghanst, aki Mauritániában a sivatagban szenvedett súlyos balesetet – mondta el a Független Hírügynökségnek a rali alapítója. Szabó Gál András szavai szerint ha nincs ott a rali mentőautója, a pilóta már nem élne.

A német versenyző autóját egy kamion tarolta le, majd elhajtott a baleset helyszínéről. A német pilóta súlyos gerinc- és fejsérüléseket szenvedett, állapota jelenleg is válságos. A szervezők most készítik elő Junghans hazaszállítását.

A baleset miatt törölték a keddi versenyszakaszt, de a mezőny megy tovább, a verseny szerdán Szenegálban folytatódik.

A Budapest-Bamako rali január 12-én indult a magyar fővárosból, a tervek szerint 28-án ér véget a gambiai Baujulban.

Több száz autó rekedt egy tokiói alagútban

0

A nagy havazások miatt, komoly fennakadások voltak a légi és vasúti közlekedésben is, egy nap alatt több száz közúti baleset történt, és a sérültek száma is több százra rúg.

A japán fővárosban és a környékbeli prefektúrákban néhány óra alatt húsz centiméter hó esett. Utoljára 2014 februárjában tapasztaltak ilyen erős hóesést a tokióiak.

Drámai volt a helyzet a 18 kilométer hosszú, tokiói Jamate alagútban. Több száz személygépkocsi rekedt benne egész éjszakára, mivel a területfenntartók minden igyekezete ellenére az alagút egyik kijáratánál a gépkocsik nem tudtak felkapaszkodni a behavazott emelkedőn, elzárva ezzel az alagút kijáratát. Az autósok mintegy tíz órán át vesztegeltek odabenn, de sokan a tűzoltólépcsőkön keresztül elhagyták az alagutat. Kígyózó sorok alakultak ki az alagútban veszteglő buszoknál, mivel a bent rekedt emberek csak a bennük lévő mosdókat tudták használni.

Egyedül a tokiói Haneda repülőtéren mintegy 150 járatot kellett törölni, és emiatt közel kilencezer embert töltötte az éjszakát a reptér várótermében.

Az NHK hírtelevízió szerint a fővárosban egy nap leforgása alatt 740 közúti baleset történt. A mentőszolgálat arról tájékoztatott, hogy több mint háromszáz ember sérült meg a havazással összefüggésbe hozható incidensekben, 182-en pedig kórházi ellátásra szorultak.

Több tucatnyi halott egy perui buszbalesetben

0

A mélybe zuhant egy autóbusz a tengerparti sziklákon kanyargó országútról kedden Peruban, a szerencsétlenségben a busz legalább 46 utasa meghalt.

Az autóbusz 57 utassal a perui fővárosba, Limába tartott, amikor helyi idő szerint dél tájban egy kamionnal ütközött, és mintegy 80 méter magasból a köves tengerpartra zuhant. A szerencsétlenségnek hat túlélője van.

Az eset a Panamericana Norte országúton, a Limától mintegy 70 kilométerre északra lévő Pasamayo településnél történt, egy olyan veszélyes szakaszon, amelyet a helyiek csak „Ördögkanyarnak” hívnak.

A mentést nehezítette, hogy a mélyben lévő partszakaszra út nem vezet.

A rendőrség és a tűzoltóság helikopterekkel közelítette meg a helyszínt, és szállította a közeli kórházakba a hat, súlyosan sérült túlélőt.

Pedro Pablo Kuczynski perui elnök nyilatkozatban fejezte ki részvétét az áldozatok hozzátartozóinak, nagyon szomorúnak nevezve, hogy ismét ilyen léptékű szerencsétlenség történt az országban.

Peru útjain gyakoriak a balesetek, 2016-ban több mint 2600-an vesztették életüket a dél-amerikai ország közútjain.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK