Baráti levél a lakájmédia munkásainak

0
1160

Ezekben a zavaros napokban, amikor ki így, ki úgy, de mindenki arra vár, hogy – Cseh Tamással szólva – „átlátszó víz legyen, patakok,” megkérdezném a közmédiánál, Origónál, TV2-nél, Lokálnál, 888-nál, Ripostnál és hasonló helyeken dolgozó kollégákat: miért hazudtok?

Túl azon persze, amit úgyis tudunk. Hogy ezért tartanak benneteket. Hazugságra, hírhamisításra, mellébeszélésre, elhallgatásra szerződtetek. Azért kapjátok a fizetéseteket, hogy ne arról írjatok, ami van, hanem arról, amit a kormányotok látni és hallani szeretne.

Hogy Magyarországon szólásszabadság van, és demokrácia. Hogy Rogán Antal nem repked helikopterrel, az 1300 milliárd forint kezelésére bejelentkező Kósa Lajos nem bűnös, hanem áldozat. Azért vagytok, hogy minél több emberrel elhitessétek: Mészáros Lőrinc vagyona nem gyarapodik és Orbán Viktor sem szigetelődött el a világban.

Azért vagytok, hogy legyen, aki azt hazudja, hogy az ellenzék lebontaná a határzárat, az ENSZ migránsokkal telepítené tele az országot, Brüsszel bevándorlóországgá tenné hazánkat és Soros György zsoldoshadsereget működtet Magyarországon.

Ezzel etetitek a jobb sorsra érdemes magyarokat, mert azoknak, akiknek a fizetési listáján vagytok, ez ma az érdeke. Lebutítani az embereket, mert egy eltahósított ország polgáraival mindent el lehet hitetni. Félelmet és hisztériát keltetek, mert a rettegő ember védelemért fordul a hatalomhoz.

De van itt más is, amit illő lenne végiggondolnotok. Felnőtt emberek vagytok, többen közületek tanultnak mondhatók. Nektek is tudnotok kell, amit minden normálisan gondolkodó ember tud: hogy semmi sem tart örökké.

Orbán hatalma is véget ér egyszer.

És lesz idő, amikor majd a ti lapjaitokat, tévéiteket sem fogják közpénzből finanszírozni. Át kell majd térni az igazmondásra. Mit mondtok majd akkor? Hogyan néztek az olvasók, a nézők szemébe?

Sajnáltatjátok majd magatokat? Hogy parancsra tettétek? Szavakat, szánalmas és szerencsétlen félmondatokat rángattok elő a munkásságotokból, amelyekkel azt igyekeztek igazolni, hogy ti belülről bomlasztottatok?

Élni kellett, mert hitelt vettetek fel a lakásra, autóra, nyaralóra?

Mit mondtok majd a gyerekeiteknek, akik megkérdezik: anya, miért hazudtál? Apa, igaz az, hogy ti egy időben undorító gátlástalan gazemberek voltatok?

Lesznek majd kérdések.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .