Kezdőlap Címkék Tények

Címke: tények

Bezúdult Hadházyékhoz a „Tények” stábja

Bementek az udvarukba, ezzel birtokháborítást követtek el. Személyiségi jogokat is sértettek, mert beleegyezésük nélkül magánterületen filmezték a politikus családját. Öröm az ürömben, hogy a felesége büszke rá.

 

Hadházy Ákos ma kezdte meg aláírásgyűjtésért az Európai Ügyészséghez való csatlakozásért, s már az első nap különös dolgok történtek a házuknál. Mint a Facebookon írja, „kormánypárti tévések jöttek be a kertünkbe és onnan filmezték a házamat és a családomat. Így a mai nap a dezinformációs diktatúra tökéletes bemutatására is alkalmas: a „Tényekben” nyilván egy újabb rágalmazó „hír” fog megjelenni a családomról a kormány számára kínos téma helyett.”

Bár ami történt, elkeserítő, a politikus mégis örül, mert, mint írja, a felesége videóra vette a stáb mozgását, és a következő szöveggel osztotta meg a zaklatókról készített videót: „Eddig azt gondoltam, a férjem politikusi tevékenysége szélmalomharc, és örültem volna neki, ha visszatér az eredeti hivatásához és állatokat gyógyít ismét.

Ma viszont úgy látom, hogy amelyik politikust ennyire támadják, hogy a kertjén belülre beküldik a tv-stábot, ami nyilvánvalóan birtokháborítás, ezzel együtt nyilvánvalóan feljelentjük őket és nyilvánvalóan megnyerjük a pert (nyilvánvalóan évek múlva), hát itt kezdtem el úgy gondolni, hogy bizonyára van értelme Ákos munkájának, máskülönben maximum kinevetnék, de békén hagynák. Büszke vagyok a férjemre és kitartok mellette! 😍”

Az ominózus felvétel itt látható.

Bréking nyúz, szeptember 13. – Tudósítás a másik valóságból

0

Természetesen továbbra is a Sargentini-jelentés miatti frusztrált düh jellemző a kormánypropaganda termékeire. Az alternatív valóságban Európa valójában Orbánt élteti, és a jelentést csak „frusztrált, zavaros identitású” képviselők, na meg persze a hazaárulók szavazták meg.

A Tények internetes kommentekre épülő anyagát az észak-koreai tévé is megirigyelhetné

„Európa-szerte Orbán Viktort éltetik a közösségi oldalakon. Bár az Európai Parlament szerdán megszavazta a Magyarországot elítélő Sargentini-jelentést, a sikert mégis a magyar miniszterelnök érte el. Külföldi és magyar hozzászólók éltették Orbán Viktort és köszönték meg, hogy töretlenül kiáll az európai emberekért.”

Az Echo TV munkatársa rövid kérdést tett fel Szanyi Tibornak

„Nem érzi magát legalább egy kicsit hazaárulónak?”

A Magyar Idők a „csaláson” lovagol és kommunistázik egyet

„Két világban élünk.

Az egyik világ a jólétben elhülyült, a demokráciából szánalmas bohózatot csináló, unalmában egyre idiótább problémákat gyártó, majd azokat „megoldó” modernek világa. (Ezek nevezik magukat büszkén XXI. századiaknak. És tényleg azok.) Ez a gender, a három férfi meg egy kutya is család, a vallási identitás és a nemzeti identitás elvétele után a nemi identitás elvételén fáradozó „haladók”, „progresszívek” világa. (…)

A joguralomból Nyugaton a joggal való visszaélés lett. Igen, Kohlhaas Mihályból Sargentini lett, a demokráciából pedig az EU parlamentje, ahol Sargentinik ítélkeznek, hogy igazolva lássák önmaguk beteg és torz világát, igazolva lássák önmaguk égbekiáltó becstelenségét és a valósággal immár köszönő viszonyban sem lévő hamis tudatukat. És még ezt is csalással verik keresztül, hogy biztosan meglegyen a kétharmad. (…)

Igen, Sargentini „jelentése” pontosan olyan, mint a kommunisták „fehér könyve” volt, amelyben összefoglalták az „1956-os ellenforradalom bűneit”. És nincs is semmi különbség ezek és az akkori gazemberek között. És igen, azok is meg ezek is meg vannak róla győződve, hogy az ő feladatuk megalkotni a helyes és megfelelő társadalmat, az új embertípust, aki majd megteremti a szép új világot.”

A 888 a jelentés mellett szavazókra köpköd

„Csomó frusztrált, zavaros identitású EP-képviselő szavazta meg Sargentini irományát

Brüsszelben és Strasbourgban székelő bürokraták az 1000 éves múltra visszatekintő Magyarországot akarják kioktatni, demokráciából, jogállamból és hazaszeretetből.

Mielőtt még hanyatt vágnánk magukat ezektől a képviselőktől, előbb nézzük meg őket. A szinte csak nőkből (ajjaj, de még milyenből!) álló rögtönítélő bizottság egyes tagjai hiányolták a migránssimogatást és a melegfelvonulást is.

Ha a szem, az arc a lélek tükre, akkor inkább ne nézzünk bele ezeknek a lelkébe.”

A Figyelő a Néppártra dühös

„A földbe kell döngölni őket a választáson, hogy megmutassuk nekik: a nép szava Isten szava. Ennyi.

De itt van a bökkenő. Mert kik győzzék le őket? Azok a néppártiak, akiknél elvtelenebb gazemberek nincsenek ezen a golyóbison? Mondjuk ki: egész egyszerűen tele van ez a pártcsalád olyan politikusokkal, akik semmiben nem hisznek. Számukra a konzervativizmus a nihilt jelenti, hogy arra hajlik el a gyenge gerincük, amerre a szél fúj. A ballibeknek legalább vannak saját szavaik, amivel dobálóznak: homófóbia, rasszizmus, liberális demokrácia, kirekesztő, gyűlöletkeltő, toleráns, idegengyűlölő, multikulturalizmus stb. Ők elvégzik a házi feladatukat, még ha ez az aljas hazugságok terjesztését és a velük nem egyetértők megbélyegzését is jelenti.

És a néppárti elfekvőben láblógató politikusok mit csinálnak? Lesik, hogy mit mondanak a ballibek és próbálják őket nem felbosszantani. Nagy részük meg is szavazta ezt a papírra hányt sok blődséget, ami minden értelmes ember számára komolyan vehetetlen. Nehogymár rájuk is azt mondja a komcsi/zöld/liberális pribék kórus, hogy szélsőséges populisták! Csak az kéne még!”

Az Origo Macron-Sargentini tengelyt vizionál

„Miután a bukott szocialista miniszterből lett bevándorláspárti francia elnök cukormázasan megdicsérte a holland jelentéstevőt, Sargentini válaszolt: szeretné, ha Macron elintézné, hogy az Európai Tanács minél előbb tárgyalja a jelentését. A brüsszeli elit a virtuális térben folytatja egymás nyilvános körbepuszilását Magyarország megbüntetésének apropóján.

Tegnap fellélegzett, majd hatalmasat bulizott a brüsszeli politikai elit, hiszen egy másfél éves eljárás végén sikerült elfogadtatniuk a Magyarországot rágalmazó Sargentini-jelentést. A dokumentum elkészítésével megbízott holland politikus, miután megtudta, hogy sikerre vitte a projektjét,

  • örömében először kimeresztette a szemét,
  • majd kimeresztett szemekkel, felállva ünnepeltette magát,
  • majd kimeresztett szemekkel, felállva ünnepeltetve majdnem sírva fakadt;
  • hogy aztán az egyik igazán kedves hölgy képviselőtársától puszit kapjon a homlokára,
  • közben egy másik képviselőtársa tablettel videózta a jelenetet,
  • már csak egy szelfi hiányzott, akartuk írni, amikor észrevettük: szelfiző képviselő is volt!

Ebből azért le lehetett szűrni, hogy nem mindennapi volt a boldogság. Kicsit olyan érzése volt az embernek, mintha egy általános iskolás bulit nézne.”

Sajátos lapszemle a Pesti Srácokban

„A The Guardian az elsők között ragadta meg az alkalmat, hogy megénekelje hazánk elmarasztalását, amit a lap hatalmas, az elnyomó illiberalizmus felett aratott győzelemként értékel. (…)

Az objektív újságírás egyik megfeneklett zászlóshajója a Bloomberg is pezsgőt bontott a Sargentini-jelentés megszavazása után. A lap címlapján cikkezett a történelmi eseményről, melynek címében “soha nem látott bukást” emleget, a cikk szövegében pedig költői túlzásokkal tarkítva emlegeti a “virágzó nacionalizmust”, és azonnal a magyar tőzsde gyengüléséről, lehetséges szankciókról számol be. (…)

A Reuters szintén nem köntörfalazott, amikor a saját általa képzeld igazságot kellett megírni a Sargentini-jelentés kapcsán. A lap kifejtette, mivel az igenek nyertek a szavazáson ezért Orbán Viktor nem mást tett, mint elszigetelődött az erős szövetségeseitől.”

(Az elütések, helyesírási hibák is az eredeti szövegekből valók.)

Baráti levél a lakájmédia munkásainak

Ezekben a zavaros napokban, amikor ki így, ki úgy, de mindenki arra vár, hogy – Cseh Tamással szólva – „átlátszó víz legyen, patakok,” megkérdezném a közmédiánál, Origónál, TV2-nél, Lokálnál, 888-nál, Ripostnál és hasonló helyeken dolgozó kollégákat: miért hazudtok?

Túl azon persze, amit úgyis tudunk. Hogy ezért tartanak benneteket. Hazugságra, hírhamisításra, mellébeszélésre, elhallgatásra szerződtetek. Azért kapjátok a fizetéseteket, hogy ne arról írjatok, ami van, hanem arról, amit a kormányotok látni és hallani szeretne.

Hogy Magyarországon szólásszabadság van, és demokrácia. Hogy Rogán Antal nem repked helikopterrel, az 1300 milliárd forint kezelésére bejelentkező Kósa Lajos nem bűnös, hanem áldozat. Azért vagytok, hogy minél több emberrel elhitessétek: Mészáros Lőrinc vagyona nem gyarapodik és Orbán Viktor sem szigetelődött el a világban.

Azért vagytok, hogy legyen, aki azt hazudja, hogy az ellenzék lebontaná a határzárat, az ENSZ migránsokkal telepítené tele az országot, Brüsszel bevándorlóországgá tenné hazánkat és Soros György zsoldoshadsereget működtet Magyarországon.

Ezzel etetitek a jobb sorsra érdemes magyarokat, mert azoknak, akiknek a fizetési listáján vagytok, ez ma az érdeke. Lebutítani az embereket, mert egy eltahósított ország polgáraival mindent el lehet hitetni. Félelmet és hisztériát keltetek, mert a rettegő ember védelemért fordul a hatalomhoz.

De van itt más is, amit illő lenne végiggondolnotok. Felnőtt emberek vagytok, többen közületek tanultnak mondhatók. Nektek is tudnotok kell, amit minden normálisan gondolkodó ember tud: hogy semmi sem tart örökké.

Orbán hatalma is véget ér egyszer.

És lesz idő, amikor majd a ti lapjaitokat, tévéiteket sem fogják közpénzből finanszírozni. Át kell majd térni az igazmondásra. Mit mondtok majd akkor? Hogyan néztek az olvasók, a nézők szemébe?

Sajnáltatjátok majd magatokat? Hogy parancsra tettétek? Szavakat, szánalmas és szerencsétlen félmondatokat rángattok elő a munkásságotokból, amelyekkel azt igyekeztek igazolni, hogy ti belülről bomlasztottatok?

Élni kellett, mert hitelt vettetek fel a lakásra, autóra, nyaralóra?

Mit mondtok majd a gyerekeiteknek, akik megkérdezik: anya, miért hazudtál? Apa, igaz az, hogy ti egy időben undorító gátlástalan gazemberek voltatok?

Lesznek majd kérdések.

Bréking nyúz, 2017. december 30. – Tudósítás a másik valóságból

Nem tétlenkedtek ma sem az alternatív valóság médiaképviselői – akadt ma is olvasni- és látnivaló bőven. Politika, szex, hobby – sokminden terítékre került.

 

Népszavazási kezdeményezés Gyurcsány Ferenc ellen

Népszavazást kezdeményezett Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője arról, hogy ne szavazhasson Magyarországon az, aki magyar állampolgárokat veretett meg és a határon túli magyarok ellen buzdított, ennek pedig nem viselte a következményeit.  A népszavazási kezdeményezés egyértelműen Gyurcsány Ferencről szól és válasz a bukott miniszterelnök népszavazási kezdeményezésére, amellyel ki akarja zárni a szavazásból a határon túli magyarokat.

Bencsik András a Facebookon tette közzé, hogy a választási iroda befogadta a népszavazási kezdeményezést: „Az óév utolsó napjaiban, egészen pontosan december 21-én a Nemzeti Választási Iroda befogadta országos népszavazási kezdeményezésemet, ami a http://www.valasztas.hu/2017.-evi-orszagos-nepszavazasi-kez… oldalon megtekinthető. Ez lett a 132. a benyújtott kezdeményezések körében, és így szól:

„Egyetért-e Ön azzal, hogy ne szavazhasson az, aki Magyarország miniszterelnökeként a magyar állampolgárokat megverette, a határon túli magyarok ellen buzdított, és nem viselte ennek következményét?”

Megállapodást kellene kötni szex előtt

Törvénymódosításra készülnek Svédországban – tudta meg a TV2 hírműsora, a Tények. A jogszabály szerint egyértelmű beleegyezését kell adniuk majd a férfiaknak és a nőknek, ha szeretkezni akarnak egymással. Amennyiben megszavazzák a törvényt, már jövő év júliusától életbe léphet a jogszabály.

A Tényekben elhangzott információkkal az Origo is foglalkozik kiemelve: a megállapodás minden svéd állampolgárra vonatkozik, arra, aki egyéjszakás kaland részese, de arra is, aki a vele már régóta együtt élő házastársával készül szexre. Ezzel szeretnék megakadályozni a nemi erőszakot.

A Tények úgy tudja, hogy szó szerint kell érteni a megállapodást. Egy papírt kellene kitölteni, amit minden, az aktusban résztvevő fél aláírna. Egy szakértő azonban azt mondta a Tényeknek, hogy

a megállapodás nem feltétlenül a legjobb megoldás, hiszen az aláírást adott esetben erőszakkal is ki lehet kényszeríteni, ha pedig megvan az aláírt papír, már nem lehet felelősségre vonni az erőszakolót.

 

Szerezd meg Te is: jönnek az észak-koreai ballisztikus rakéta-bélyegek

Annyira sikeres volt rakétakilövési szempontból a 2017-es év Észak-Korea számára, hogy ezt minden lehetséges módon meg akarják ünnepelni. Az egyik mostani ötlet szerint a postán feladott csomagokat most már a Kim Dzsong Unt ábrázoló bélyegek mellett már különböző, a rakétákat ábrázoló darabokkal is el lehet küldeni – írja a 888.hu, amely arra biztatja az olvasóakt, hogy szerezzenek ebből a sorozatból.

A bélyegeken a Hwasong-15 ballisztikus rakéta látható, amivel a phenjani tájékoztatás szerint akár Washingtont is elérhetik. Az észak-koreai post tájékoztatása szerint méltó módon akarták megünnepelni a kísérleteket, így a speciális bélyeggel kedveskednek a vezetőnek.

A portál belinkeli azt a twitter üzenetet is, amely a bélyeget is bemutatja.

 

„Aki a választók szemébe hazudott, az tehertétel a baloldalnak”- így oltotta egymást az MSZP és a DK 2017-ben

„Karácsonyhoz – nem Gergelyhez, hanem az ünnephez – közeledve úgy tűnik, a Szentlélek a ballib képviselőket is megszállta: a Magyar Szocialista Párt és a Demokratikus Koalíció elnöke ugyanis az ünnep előtt néhány nappal közölte, pártjaiknak sikerült megállapodniuk a választási együttműködésről. A bejelentés aligha ért váratlanul bárkit is. Az egész éves – látszat- civódás ellenére ugyanis több olyan jel is volt, amely erre a forgatókönyvre utalt: például Lendvai Ildikó, az MSZP programtanácsának elnöke már januárban az összefogást sürgette. Burány Sándor frakcióvezető-helyettes márciusban kerek-perec megmondta, hogy egyeztetni fognak a DK-val. Nem sokkal később a pártelnök, Molnár Gyula beszélt arról a TV2-ben, hogy „a háttérben komoly szerepet szánna Gyurcsány Ferencnek”. A helyzet július végén vált egyértelművé,” – írja a portál, amely azt írja, hogy mindezek ellenére érdemes felidézni az MSZP és a DK sárdobálásait, már csak azért is, hogy lássuk,

néhány politikus igen könnyen változtatja véleményét, ha önös érdeke – értsd: parlamenti mandátum – úgy kívánja.

Mikor mondja Tilla, Majka, Claudia, Stohl, hogy elég volt?

Már nekem is többször eszembe jutott, amit többen felvetettek  Facebookon. Jelesül az, hogy a TV2 hírességei, akik amúgy normális, okos, gondolkodó emberek, meddig adják még arcukat a vállalhatatlan dolgokhoz, és mikor mondják azt, hogy elég volt.

A TV2 ugyanis egy ideje átvette a közmédia gyakorlatát. Utóbbi, mint tudjuk, még a legizgalmasabb sportközvetítések közben is képes volt belerondítani a nézők életébe, és – 1 perces híradásként tálalva – rájuk zúdítani a kormányzati propagandát.

Legújabban a TV2 is folytatja ezt a haladónak nem mondható „hagyományt”. Náluk „Tények röviden” a címe az egyperces agymosásnak, és abban hasonlít a közmédiás egyperces gyűlölet-híradókhoz, hogy szinte kizárólag a gonosz migránsokról, valamint Soros György aljasságairól szól, és a legváratlanabb időben öntik a gyanútlan néző nyakába.

Szerintem kizárt, hogy a címben említett hírességek, akik, feltételezésem szerint, gondolkodó intelligens emberek, kedvelnék ezt a fajta világlátást. Sőt, gyakorlatilag biztos vagyok abban, zavarja őket, hogy akarva-akaratlanul az arcukat adják ehhez – még akkor is, ha ők nem politikai, hanem szórakoztató műsorokban szerepelnek. Hiszen, hiába a különállás, a TV2 mégis csak „rájuk ég”, arról nem is szólva, hogy barátaiknak, családtagjaiknak és nem utolsósorban, háborgó lelkiismeretüknek is kell mondaniuk valamit.

Persze, tudom, hogy nem könnyű felállni és azt mondani: eddig, és nem tovább. Az említetteknek – és mindenki másnak –bizonyára benne van a szerződésükben, hogy nyilvánosan nem politizálhatnak. És ez így is van rendjén, ám ha van ilyen pont a szerződésben, azt épp a TV2 szegi meg.

A szürrealisztikus abnormalitásra nemet mondó vélemény amúgy nem politika, mert nem arról szól, valaki jobb-, vagy baloldali, a kormánypártra, vagy az ellenzékre szavaz, hanem arról, hogy az illető nem akar egy önmagából kifordított, nem létező valóságban élni.

A TV2 – és más csatornák – hírességei sok pénzért vállalják a szereplést, de ha hosszú távon gondolkodnának, akkor rá kellene jönniük, hogy a hitelességük megfizethetetlen, ezért minden pénznél többet ér.

Azt sem gondolom, hogy egy közös nyilatkozattal, amelyben az szerepel, hogy elég a hazugságokból, a mellébeszélésből, és a csúsztatásokból, a kirúgásokat kockáztatnák. Egy embert ki lehet rúgni, kettőt is, de kizárt, hogy egy kereskedelmi csatorna egyszerre válna meg az összes hírességétől – ez ugyanis az a bukását jelentené.

Persze, lehet, hogy egy ilyen tartalmú nyilatkozat után sem változna semmi, és minden menne tovább, úgy, mint eddig. De ebben az esetben legalább Tilla, Majka, Claudia, Stohl és a többiek elmondhatnák magukról, hogy megpróbálták.

Hajtóvadászat öregekre

– Józsi bácsi, a TV2-től jöttem.

– Na, az jó. Mondják be a tévéjükben, hogy az utcánkban már hetek óta nem takarítanak. Csak a polgármester háza előtt.

– Maga ugye nyugdíjas?

– Az, hogy a fene enné meg. De ettől még nálam is lehetne takarítani.

– Maga is retteg a Vona Gábortól és a Jobbiktól?

– Hát persze. Mindennap kétszer. Reggel egy órát, és este is egy felet. Mikor mennyi időm van…Ki az a Vona Gábor?

– Nem tudja?

– Nem ugrik be. Volt régen egy ilyen nevű ismerősöm, de őt nem így hívták.

– Józsi bácsi, a Vona fenyegeti a nyugdíjasokat.

– Majd adok én neki! Fenyegetni! Kerüljön csak a szemem elé!

– Nem fél? A Vona azt mondta, hogy megölnék az összes nyugdíjast.

– Ilyet mondott? Akkor ez a Vona olyan migáncsos féle lehet.

– Nem migráns.

– Pedig, a migráncsosokról szokták mondani a maguk tévéjében, hogy megölik a magyar embereket. Meg az összes nőt megerőszakolják.

– A Vona nem migráns, Józsi bácsi. Figyeljen ide! Mondja azt, bele a kamerába, hogy amióta hallotta a Vonát a nyugdíjasokról beszélni, retteg. Le sem mer menni az utcára.

– Csak lássam meg azt a Vonát! Úgy fog rettegni, hogy ki se teszi a lábát az utcára.

– Józsi bácsi! Nem a Vona retteg, hanem maga és a többi nyugdíjas. Már egy liftbe sem mernek beszállni, vagy metróra.

– Na, a metró az tényleg necces egy kicsit. Ezért van nálam mindig egy fakocka, hogyha elromlik az ajtó, kéznél legyen.

– Józsi bácsi, akkor összefoglalom a tévénézők számára a beszélgetésünket. Ön és nyugdíjas társai rettegnek és félnek Vona Gábortól és a Jobbiktól.

– Akkor most mondanék még én is valamit.

– Hallgatom, Józsi bácsi.

– Ti egy szemét, szarrágó papagájkommandó vagytok. Hülyének nézitek az embereket. Hazudtok, mint a vízfolyás. Az ilyet annak idején a falu végéig pofoztuk. Az újságírás szégyene vagytok. Ez valamikor egy szakma volt, hivatás. Nem szégyellitek magatokat? Ezt tanította nektek az anyátok?

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK