Az Index kirúgott főszerkesztője sajtódíjat vett át Németországban

0
1480
Twitter

Dull Szabolcs Potsdamban kapta meg a Media100 német sajtó szervezet díját, mert következetesen küzdött a sajtószabadságért Magyarországon. Beszédében a többi között ezt mondta:

„Két hónappal ezelőtt Magyarország leginkább összetartó szerkesztőségének vezetője voltam, mely mindig kiállt és együtt küzdött a sajtószabadságért. Ez azt jelentette a számunkra, hogy külső nyomás nélkül dolgozhatunk, és csak az olvasók érdeke számított. Ezért olvastak minket naponta százezrek azután pedig milliók.”

A hatalom rátette a kezét Magyarország legolvasottabb portáljára, melynek az olvasottsága ezt követetően a felére csökkent.

„Bár elhangzott kormánypárti politikus neve miközben ránk erőltették a változásokat, de mi az autonómiánkat akartuk megőrizni minden külső befolyással szemben. Büszke vagyok a kollégáimra, akik bebizonyították, hogy ezek valódi értékeket jelentenek a számukra. Az egész világ láthatta a szívszorító és felemelő videót amikor ezek az újságírók felmondani igyekeznek papírral a kezükben.

A 90 tagú szerkesztőség valamennyi újságírója felmondott.

Ezért a díj nemcsak engem illet hanem az egész szerkesztőséget” – hangsúlyozta Dull Szabolcs, az Index kirúgott főszerkesztője, ahol a média nagy figyelemmel kíséri a magyarországi változásokat.

A közszolgálati Deutsche Welle nemrég összeállítást közölt azzal a címmel, hogy Orbán leszalámizza a független médiát Magyarországon.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .