Agykontrollal kényszerítette szexre az apácákat a főpap

0
785

Legalábbis ezzel vádolja két buddhista szerzetes Kína első számú buddhista főpapját. Hszüecseng apát, a buddhista szövetség elnöke és a kormányzat hivatalos tanácsadója, tagadja a vádat.

A Global Times című pekingi lap, amely általában a hatalom nézeteit tükrözi, annyit közölt a furcsa ügyről, hogy a rendőrség kihallgatta Hszüecseng apátot, de utána szabadon távozhatott.

A két szerzetes vádirata szerint Hszüecseng apát agykontroll révén rávette az apácákat, hogy szexeljenek vele. Hat ilyen esetről számolnak be, négy apáca végül igent mondott, míg kettő ellenállt az apátnak. A két szerzetes arról számol be, hogy a vádiratot azt követően kezdték el megírni, hogy egy apáca megmutatta nekik azokat az üzeneteket, melyeket az apáttól kapott. Ezek

egyértelműen szexre szólították fel az apácát.

Az apátnak a kínaiak által használt Twitteren, a Weibón több mint egymillió követője van. Kínában is elindult a MeToo kampány, melynek keretében nők számolnak be arról, hogy férfi felettesük szexuálisan zaklatta őket. A kampány az USA-ban kezdődött, ahol lebukott Harvey Weinstein. A befolyásos producer ellen több tucat színésznő fogalmazta meg a szexuális zaklatás vádját. Pere jelenleg folyik New Yorkban.

Pekingben a hatalom „hazai terméknek” tekinti, és ezért jóindulattal szemléli a buddhisták tevékenységét. Ezzel szemben keményen lépnek fel a külföldi vallások ellen. Ide sorolják az iszlámot és a kereszténységet. Most a hatalomnak is rendkívül kellemetlen a vád az első számú buddhista főpap ellen. Akivel kapcsolatban gyakran elhangzott: a kommunista titkosszolgálat ügynöke a buddhista egyház élén.

A MeToo kampánynak már volt egy magasrangú áldozata Kínában: egy akadémikust vádolt meg fiatal munkatársnője szexuális zaklatással. A vizsgálatról hivatalosan nem közöltek semmit, de az akadémikust kirúgták.

Hszi Csin-ping elnök a legutóbbi pártkongresszuson kiadta a jelszót: a káderek éljenek példamutatóan. A kínaiak felfogása szerint a buddhista egyház főpapja is kádernek számít. A szexuális kicsapongás – ráadásul beosztott apácákkal – aligha számíthat példamutató magatartásnak. Ha már nyilvánosságra került az eset, akkor a káder bukása elkerülhetetlen, hiszen szégyent hozott a hatalomra és persze a buddhista egyházra is.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .