A vírus fertőzést is túlélte a 117 éves apáca

0
1630
Twitter

Európa legidősebb embere Toulon városában Franciaországban éldegél az öregek otthonában, ahol majdnem mindenki megkapta a Covid-19 vírus fertőzést. Sokan meg is haltak, de az 1904-ben született apáca felgyógyult. A 117 éves nőnek semmiféle tünete sem volt.

„Észre sem vettem, hogy beteg vagyok!” – nyilatkozta a helyi sajtónak. Az apáca nem fél a haláltól, ezért eleve lemondott a védőoltásról: ” adjátok valaki másnak, akinek nagyobb szüksége lehet rá!”

40 évesen lett apáca

Bár protestáns családban született Franciaországban, de áttért a katolikus hitre. Nevelőnő volt majd kórházakban dolgozott.

2009-ben költözött be az öregek otthonába. Időközben ugyanis megvakult és kerekes székhez kötve éli az életét.

Miután átélte a spanyol nátha járványt, amely több mint húsz millió embert ölt meg az első világháború után, egészen másképp tekint a mostani Covid-19 járványra mint a fiatalabb nemzedékek.

Ferenc pápa rózsafüzért küldött neki 110-ik születésnapjára

A francia apáca a legidősebb Európában, de a japán Tanaka Kane az első a világon, mert ő idén januárban már betöltötte a 118-ik életévét is.

André nővér, aki szeretett bátyja nevét vette fel, elmondta a francia sajtóban: halvány fogalma sincsen arról, hogy mi lehet a hosszú élet titka. A genetika aligha lehet hiszen szüleit fiatalon elveszítette.12 éves kora óta a bátyja nevelte.

A francia apáca egész életében szerényen élt, de két szenvedélye azért van: a bor és csokoládé!

117-ik születésnapján pezsgővel koccintott André nővér, Európa legidősebb embere, aki túlélte a Covid-19 vírus fertőzést is.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .