A nyílt utcán szúrta le

0
468
Flickr

Kilenc gyilkosság a karanténban – Nagy Britannia első bezárkózó hetének ez a szomorú mérlege – állapítja meg a Daily Mail.

Két felnőttet és két gyereket találtak holtan Sussexben egy családi házban. A kutyát is megölték. A rendőrség egyelőre tanácstalan, mert nem tudják, hogy külső tettes volt -e vagy pedig a család egyik tagja megölte a többieket, majd pedig magával is végzett.

Egy 69 éves férfi megölte “csinos” nejét

Walesben áll bíróság előtt Anthony Williams, aki agyba főbe verhette feleségét. Ruth asszony még élt amikor lakossági bejelentése után megérkezett a mentőautó és a rendőrség, de a kórházban meghalt. A pár 45 évig élt együtt. A szomszédok szerint “egymásnak szentelték az életüket”. Valószínűleg a karantén váltotta ki azt a veszekedést, amely azután az asszony halálához vezetett el. A férfi egyelőre mindent tagad. Egyetlen lányuk összeomlott a hír hallatán. Walesnek ez a körzete Londonon kívül az egyik leginkább koronavírus sújtotta területe Nagy Britanniának – írja a Daily Mail.

Az ápolónőt a nyílt utcán szúrta le a férje

A 31 éves ápolónő az NHS, a közegészségügy  munkatársa volt, melyre különösen nagy teher nehezedik a koronavírus járvány idején. A három gyerekes családanya házuk előtt szóváltásba keveredett 40 éves férjével, aki több szúrással meggyilkolta! A 40 éves férfi, aki egykor katona volt, jelenleg targoncásként dolgozik. Három gyerekük nem sérült meg – sietett tudatni a brit rendőrség. A szerencsétlen ápolónő a helyszínen meghalt, a férjet letartóztatta a rendőrség.

Gyilkosság – öngyilkosság

Három embert találtak holtan egy házban, ahova lakossági bejelentés alapján szállt ki a rendőrség. A detektívek szerint a családfő megölhette nejét és lányát, majd öngyilkos lett.

Mindezeket az akciókat kapcsolatba lehet hozni a karanténnal, mert a bezárkózó családok gyakran nehezen viselik el a helyzetet. Pedig még csak egy hét óta tart az elzárkózás Nagy Britanniában – írja a Daily Mail…

Nagyobb figyelmet kell fordítani a családon belüli erőszakra

A Women’s Aid szervezet azt kéri az északír miniszterektől, hogy szenteljenek nagyobb figyelmet a családon belüli erőszaknak, mert “az egy járványon belüli járvány lehet”.

A brit belügyminiszter Priti Pratel azt ígérte: a családon belüli erőszak áldozatait nem hagyják magukra a karantén idején sem! Az északír rendőrség adatai szerint a bűncselekmények száma csökkent, de a családon belüli erőszak viszont növekedett a karantén első hetében Észak Írországban.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .