A magyar James Bond a Szuverenitásvédelmi Kutatóintézet élén

0
441
MTI

Lánczi Tamás, a Szuverenitásvédelmi Hivatal főnöke Horváth József nyugalmazott vezérőrnagyot, a katonai titkosszolgálat egykori helyettes vezetőjét nevezte ki a Szuverenitásvédelmi Kutatóintézet élére. Horváth József tábornokot a Hír TV magyar James Bondnak nevezte.

Horváth József a kommunista titkosszolgálatnál kezdte meg tevékenységét a később megszüntetett III/3-as csoportfőnökségen, melynek élén egy másik Horváth tábornok állt. Mi a Szuverenitásvédelmi Hivatal és a kutatóintézet célja?

“A Szuverenitásvédelmi hivatal azért dolgozik, hogy megőrizze önállóságát, a külföldi befolyásszerzési kísérleteknek ellenálljon,

továbbá beazonosítsa azokat, akiknek az a célja, hogy eltérítsék a közbeszédet, és a nyilvánosságot arra használják, hogy a saját érdekeiket érvényesítsék a magyar érdekkel szemben.”

Ezt Péter Gábor altábornagy, az ÁVH főnöke sem mondhatta volna szebben, persze a magyar érdek helyett a kommunista párt javát hangsúlyozta volna.

Pegasus-szal az ellenzék ellen?

A titkosszolgálati tábornok kinevezése azt mutatja, hogy a hatalom nyíltan felvállalja a “nem ortodox módszerek“ alkalmazását mindazokkal szemben, akik Orbán Viktor érdekeit zavarják. Ezért vizsgálódik a Szuverenitásvédelmi hivatal a Transparency International ellen, amely a magyarországi korrupcióról adatokat szolgáltat az Európai Uniónak.

A Pegasus kémszoftvert csakis hírszerzési célra lehetne felhasználni illetve a terrorizmus elleni harcban ám már régen kiderült: az ellenzék és a sajtó ellen is felhasználták méghozzá annak a Völner Pálnak a felhatalmazása alapján, aki a nemzeti együttműködés rendszerének legnagyobb korrupciós botrányát produkálta.

A Pegasus szoftvert még Czukor József tábornok, Orbán Viktor akkori titkosszolgálati tanácsadója vásárolta meg Izraelben, ahol Netanjahu miniszterelnök felügyeli az ilyen titkos ügyleteket. Czukor József tábornok a Dzerzsinszkij Akadémián végzett Moszkvában a szovjet időkben – megbízhatóságához tehát kétség sem férhet.

Orbán fél: kitiltotta a mobilokat a kormányülésekről

“Nem szeretnék Pintér Sándor kezébe kerülni“ – fenyegette meg a kormány tagjait a miniszterelnök, aki az árulástól retteg.

Nem véletlenül: a nagy Napóleont is két legfontosabb minisztere: Talleyrand és Fouché buktatta meg amikor észrevették, hogy a hadiszerencse végképp elpártolt a császártól.

Az amerikai nagykövetség már a 2018-as választások előtt megkereste Lázár János akkori kancellária minisztert: nem vállalna-e szerepet Orbán helyén? Bár Lázár jelentette az esetet a miniszterelnöknek, de Orbán kirúgta a kancellári minisztert, aki azonban 2022- ben visszakerült a kormányba. Miért? Mert időközben elhunyt titkosszolgálati tanácsadója, Cséfalvay Tamás altábornagy dossziét állított össze Orbán Viktorról, a miniszterelnök orosz kapcsolatairól. Hosszú interjújában a Fideszből kibukott

Simonka parlamenti ex képviselő azt állította, hogy Lázár János valamivel zsarolja a miniszterelnököt, “ezért engedhet meg sok mindent magának.”

Vajon Orbán mennyire bízhat Lázár Jánosban, Rogán Antalban vagy épp Pintér Sándorban? Nicolae Ceausescut a saját emberei árulták el éppúgy mint a nagy Napóleont. Azt a különleges bíróságot, mely halálra ítélte a román diktátort és nejét 1989-ben Victor Stanculescu tábornok vezette, akit Nicolae Ceausescu állított a katonai hírszerzés élére Romániában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .