120 perc – 2018. január 18. 14:00

0
745

A budapesti gettó felszabadulására emlékeztek a Dohány utcában

A gettó felszabadításának 73. évfordulóján tartott megemlékezést az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) szervezte. Oberlander Báruch, a Budapesti Ortodox Rabbinátus és a Chábád Lubavics irányzat magyarországi vezetője  szerint „amíg a társadalomban létezik kirekesztés és gyűlölet, addig a holokauszt során meggyilkolt mártíroknak van érvényes üzenete a jelenre”. (MTI)

2025 után már csak elektromos autót és hibrideket gyárt a Peugeot-Citroen

A PSA Peugeot-Citroen francia autókonszern 2025-től már csak elektromos vagy hibrid autókat gyárt, addigra 40 ilyen modellel jelentkezik. A világ vezető autógyártói közül elsőként a svéd Volvo mond le a belsőégésű motorok gyártásáról és azt tervezi, hogy 2019-től minden új autója már kizárólag elektromos meghajtású vagy hibrid lesz. (Reuters)

Hétezer golyóálló mellényt venne a rendőrség

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) nyílt közbeszerzésen keres vállalkozót 4 ezer külső- és 3 ezer darab rejtett lövedékálló mellény szállítására. A felhívás a Közbeszerzési Értesítőben jelent meg. (napi.hu)

Társadalmi vita indul a Stop Sorosról

A kormány csütörtökön nyilvánosságra hozta és társadalmi egyeztetésre bocsátotta a „Stop Soros” törvénycsomagot – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ. A törvénycsomaggal kapcsolatos véleményeket a velemenyezes@mk.gov.hu email címre várják.

Kevesebb sört ittak tavaly a németek

A német sörgyárak 2017-ben 94 millió hektoliter sört értékesítettek, 2 százalékkal kevesebbet, mint az előző évben – jelentette csütörtökön a söripari szakmai képviseleti szervezet. A Brauer-Bund a csapadékos nyári időjárás miatt a németországi sörkertek csökkenő forgalmával indokolta a visszaesést. (dpa)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .