A játékgépek szabályai és stratégiák

0
2865
FH

Az utóbbi években egyértelműen az online nyerőgépek váltak az internetes kaszinók sztárjaivá. A magas nyereményeknek és a kiemelkedő nyerési esélyeknek hála ma minden korábbinál több játékos játszik ezekkel a játékokkal.

Ha te is szerencsét próbálnál, akkor most kaphatsz egy kis segítséget, hiszen a Vulkanvegas bónuszkód ajánlatnak köszönhetően most te is kaphatsz ingyenes pörgetéseket és kockázatok nélkül ismerkedhetsz a nyerőgépekkel, miközben valódi nyereményeket nyerhetsz! De ne szaladjunk ennyire előre, ha korábban még nem játszottál nyerőgépeken, akkor fontos, hogy először egy kicsit megismerd a nyerőgépek működését, hogy sikeresen tudd majd kialakítani a saját győztes stratégiádat. Olvass tovább és ismerd meg a nyerőgépek izgalmas világát!

Alapvető szabályok

A nyerőgépek a szerencsejáték legegyszerűbb, de mégis egyik legizgalmasabb műfaja, amelyek az 1950-es évektől kezdve kezdtek igazán népszerűvé válni. Az internetes kaszinók világát azért is tudják uralni a mai napig a nyerőgépek, mert amellett, hogy egyszerűen érthető játékmenetet és gyors nyereményeket kínálnak, a nyerőgépek mindenkinek ugyanakkora nyerési esélyt biztosítanak. Az asztali játékoknál jóval több szerepe van a tapasztalatnak és a jó nyerő stratégiának, egyes kártyajátékok, például a póker esetében, pedig a profik még rossz lapokkal is le tudják győzni a zöldfülűeket. A nyerőgépek esetében ilyen problémákkal nem kell szembesülnöd, egyszerűen pörgess és bízd magad a szerencsére.

A nyerőgépek szabályai nagyon egyszerűek. Ha sikerül kipörgetned a megadott nyertes szimbólumkombinációkat a megfelelő nyerővonalakon, akkor nyertél. A nyerővonal fogalma azt jelenti, hogy például nem elég 3 azonos szimbólumot kipörgetned, ezeknek egy sorban vagy mondjuk egy oszlopban kell lenniük. A különféle nyerőgépek különböző számú nyerővonalat használnak. A leggyakoribb a 10-20 nyerővonal használata, de egyes nyerőgépek akár több százat is használhatnak, míg más nyerőgépeken egyáltalán nincsenek nyerővonalak. Ezeken a slotokon nem számít a kipörgetetet szimbólumok helyzete, csupán a szimbólumok száma.

Játékgépek típusai

Komplexitástól és designtól függően többféle kategóriáját lehet megkülönböztetni az online nyerőgépeknek. A legegyszerűbbek a klasszikus vagy retro stílusú nyerőgépek. Ezek általában 3 vagy 5 tárcsás, 3 vagy 4 soros, kevés nyerővonalas, egyszerű játékmenetet és szimbólumkombinációkat kínáló slotok. A leggyakoribbak azonban a modern vagy 3D slotok, amelyek a klasszikus slotok némileg felturbózott változatai. Ezek már jellemzően 5, 6 tárcsát és 4-5 sort használnak, ami bonyolultabb szimbólumkombinációkat, azonban izgalmasabb játékot is eredményez. Emellett ezeken a játékgépeken már megjelenhetnek különféle extra funkciók is.

Nagyon népszerűek manapság a különleges, megaways nyerőgépek is, melyek legfontosabb jellemzője, hogy minden egyes tárcsájukon eltérő számú szimbólum jelenhet meg. A megaways gépek akár 10-16 tárcsát is használhatnak, ami szinte követhetetlenül hektikus, ám annál pörgősebb és látványosabb játékmenetet tesz lehetővé. A nyerőgépek egy másik különleges kategóriáját a bonus buy és bonus feature slotok jelentik. Ezek olyan modern slotok, amelyekben rengeteg, akár 8-10 különböző játékon belüli extra funkció is elérhető, amely különleges játékélményre ad lehetőséget. Végezetül bár nem valódi kategória, sokszor szokás külön csoportba sorolni a progresszív jackpot nyerőgépeket is. Azokat a nyerőgépeket hívjuk így, amelyek több száz vagy több ezer milliós jackpot főnyereményeket kínálnak.

Nyerőgépen belüli extra funkciók

Nyerőgépen belüli extra funkciókkal akkor is találkozni fogsz, ha nem a bonus feature slotokat választod. Ezek az extra funkciók vagy minijátékok változatosabbá teszik a játékélményt, azonban, ha túl nagy számban kerülnek be egy nyerőgépbe, akkor az sokak szerint már inkább rontja a hatást, hiszen szinte már nem is egy hagyományos értelemben vett nyerőgéppel játszol. A játékon belüli funkciók sokfélék lehetnek a nagyon egyszerűtől az egészen bonyolultig. A leggyakoribb minijátékot a nyereményszorzós bónuszkörök jelentik. Ilyenkor bizonyos szimbólumok kipörgetése esetén általában 5-20 számú bónuszkör indul, amely alatt a játékosok további nyereményeket nyerhetnek, de a már megtett téten felül nem kell több pénzt kockáztatniuk.

Egy másmilyen jellegű nyerőgépes extra funkció lehet például a dupla vagy semmi játék. Ennek a lényege, hogy kör végeztével lehetőséged van 50%-os eséllyel megdupláznod és 50%-os eséllyel lenulláznod a nyereményeidet. Ha éppen szerencseszériád van, akkor ez segíthet gyorsabban halmozni a nyereményeket. További, elsősorban inkább csak bonus feature nyerőgépeken elérhető extra funkciók lehetnek még például a kincskeresés, a wild szimbólum vásárlási lehetőség, vagy a pénzért vásárolható nyereményszorzó.

Nyerő stratégiák

Mint már elhangzott a nyerőgépeken alapvetően nincsenek igazi értelemben vett nyerő stratégiák. Mindenkinek ugyanakkora esélye van nyerni és csak a szerencse számít. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem tehetsz azért, hogy szerencsésebb legyél. Először is, ha még kezdő vagy, akkor az a legfontosabb, hogy minél többféle különböző slotot kipróbálj. Próbáld ki, hogy mennyire tetszik a játék, mennyire megfelelő számodra játékmenet, és ami a legfontosabb, számold, hogy melyik gépen mennyi pénzt nyersz. Ha maximalizálni akarod a nyerési esélyeidet, akkor fontos, hogy ki tudd választani azokat a játékgépeket, amelyeken a legtöbb szerencséd van és csak ezekre koncentrálj.

Szintén fontos, hogy türelmes és fegyelmezett játékos legyél. Ne akarj mindig minden áron nyerni, még a profik is csak hosszú távon vizsgálva tudnak jó eredményeket felmutatni. Mindig lesznek vesztes napok és hetek. Ismerd fel, ha nem vagy szerencsés és inkább hagyd abba a játékot! Próbálkozz újra egy másik napon, amikor szerencsésebb vagy! Ha olyankor is erőlteted a játékot, amikor láthatóan nem megy, azzal csak a veszteségeidet fogod halmozni.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .